Άρθρα ανά μήνα: Απρίλιος 2024
Απόκριες!!!
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Νηπιαγωγείου μας το καθιερωμένο αποκριάτικο πάρτι. Εκπαιδευτικοί και νήπια, φόρεσαν τις στολές τους, χόρεψαν και τραγούδησαν. Η κυρία Μαχαίρα μας επισκέφθηκε και αφηγήθηκε με τρόπο χιουμοριστικό αποκριάτικες ιστορίες. Την ευχαριστούμε πολύ, τα παιδιά το καταχάρηκαν!!!
Τσικνοπέμπτη στο Νηπιαγωγείο.
Ανθισμένη Αμυγδαλιά … η νυφούλα του χιονιά!
Βρισκόμαστε λίγο πριν αποχαιρετήσουμε το παγωμένο τοπίο του χειμώνα και η όμορφη νυφούλα η αμυγδαλίτσα ανυπόμονη άνθισε προμηνύοντας την Άνοιξη. Αφού δείξαμε εικόνες στα παιδιά από το πανέμορφο αυτό δέντρο που ανθίζει στη μέση του Χειμώνα, διαβάσαμε τον μύθο της αμυγδαλιάς και μάθαμε παροιμίες, γλωσσοδέτες και ποιήματα.
Επίσης είδαμε πίνακες ζωγραφικής από διάσημους ζωγράφους με θέμα την αμυγδαλιά.
Τέλος γίναμε εμείς ζωγράφοι και φτιάξαμε τις δικές μας διαφορετικές αμυγδαλίτσες.
Η αμυγδαλιά του Βαν Γκογκ
Επίσκεψη Παιδιάτρου στο Νηπιαγωγείο μας για να μας ενημερώσει για τη Διατροφή!
Επίσκεψη συγγραφέα στο νηπιαγωγείο μας!
Την Πέμπτη 08/02/2024 είχαμε την χαρά να φιλοξενήσουμε στο νηπιαγωγείο μας το συγγραφέα κ. Τασιούλα Κωνσταντίνο και την συνεργάτιδά του κ. Εξάρχου Μαρίνα, οι οποίοι μας αφηγήθηκαν ιστορίες από το βιβλίο ”Ονειροπλάνα”.
Αφού συστηθήκαμε όλοι μαζί, στη συνέχεια πήραμε μια μικρή συνέντευξη από το συγγραφέα για να γνωρίσουμε καλύτερα το μαγικό κόσμο δημιουργίας ενός παραμυθιού αλλά και τις σκέψεις ενός συγγραφέα.
Έπειτα περάσαμε σε δραστηριότητες σχετικές με το παραμύθι του ” Ονειροπλάνα” όπως προβληματισμός και συζήτηση καθώς και και εικαστικές αναπαραστάσεις του παραμυθιού με διάφορους τρόπους.
Κύριε Κωνσταντίνε και κυρία Μαρίνα ευχαριστούμε πολύ για το όμορφο ταξίδι στον κόσμο των παραμυθιών.
” Σιγά σιγά, μια συγγνώμη τη φορά” από τη Ζωσιμαία Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ιωαννίνων!
Την Τρίτη 6/02/2024 οι μαθητές/τριες του Νηπιαγωγείου μας παρακολούθησαν το διαδικτυακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα Συναισθηματικής Αγωγής ”Σιγά σιγά, μία συγγνώμη τη φορά” από τη Ζωσιμαία Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ιωαννίνων.
Ένα περιστέρι νιώθει άσχημα και ζητά συνέχεια συγγνώμη από όλους γιατί νομίζει ότι τους ενοχλεί και ότι πάντα κάνει λάθος . Όταν όμως γνωρίζει μία φίλη αντιλαμβάνεται ότι δεν έκανε κανένα λάθος και ότι πρέπει να μιλά όταν αδικείται ή όταν κάποιος άλλος δεν συμπεριφέρεται σωστά.
Τα νήπια με αφορμή το βιβλίο “Πόσα συγγνώμη ακόμη περιστέρι; ”συνειδητοποίησαν τη δύναμη της φιλίας στη ζωή μας και κατανόησαν ότι είναι πολύ σημαντικό να νιώθουμε αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση χωρίς την ανάγκη της απολογίας που μειώνει τη δύναμη του λόγου και των πράξεών μας.
Αρχικά γνωριστήκαμε με την υπεύθυνη του προγράμματος, μάθαμε την ιστορία της Ζωσιμαίας Βιβλιοθήκης και παρακολουθήσαμε μέσω προτζέκτορα την αφήγηση του παραμυθιού. Στην συνέχεια ακολούθησε συζήτηση, παίξαμε εκπαιδευτικά διαδικτυακά παιχνίδια σχετικά με τη σωστή και λάθος συμπεριφορά καθώς και παιχνίδια μνήμης.
Το πουλάκι του χειμώνα που το λένε Αλκυόνα!
Επίσκεψη της Πυροσβεστικής στο Νηπιαγωγείο μας!
Στα πλαίσια του προγράμματος για τη σεισμική ετοιμότητα, κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας επισκέφθηκε σήμερα Παρασκευή 26 Ιανουαρίου το νηπιαγωγείο μας. Οι πυροσβέστες μίλησαν στα παιδιά για το επάγγελμά τους, σε ποιους τομείς δραστηριοποιούνται ( πυρκαγιές, σεισμούς, εγκλωβισμούς, ατυχήματα κτλ.) και έδωσαν χρήσιμες πληροφορίες στα παιδιά για τι πρέπει να κάνουν σε περίπτωση σεισμού και σε ποια τηλέφωνα μπορούν να απευθύνονται.
Έγινε επίδειξη του εξοπλισμού τους, των στολών και κατάσβεσης φωτιάς.
Τέλος έδωσαν απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα των μαθητών μας.
Πριν την επίσκεψη έγινε η κατάλληλη προετοιμασία των μαθητών καθώς και η άσκηση σεισμού.
Ευχαριστούμε θερμά τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας και τα στελέχη που έκαναν την παρουσίαση.









































