23 Μαΐου, Ημέρα για διδασκαλία έξω από την τάξη

2ο ΝΓ Ερέτριας Outdoorclassroom day

Την Πέμπτη 23 Μαΐου, συμμετείχαμε στην outdoorclassroomday, μια ξεχωριστή ημέρα για τους μαθητές αφού το μάθημα έγινε έξω στην αυλή, με πολλούς τρόπους και διάφορες δραστηριότητες. Ακόμα και το μάθημα των Αγγλικών, έγινε μέσα από παιχνίδι.

 

#outdoorclassroomday#

#outdoorclassroom learning#

 

Συμμετοχή στον μαθητικό διαγωνισμό της ActionAid

Φέτος, μιας και ασχοληθήκαμε με την διατροφή συμμετείχαμε σε δράση της ActionAid με τίτλο: “η δύναμη στο πιάτο σου”, που ασχολείται με την διατροφική δικαιοσύνη. Έπειτα από υποβολή αίτησης συμμετοχής στην ActionAid, παραλάβαμε υλικό για να ασχοληθούμε. Παρακολουθήσαμε μέσω τηλεδιάσκεψης σχετικά παραμύθια, αλλά και την διαδρομή που ακολουθεί η τροφή μέχρι να φτάσει στο πιάτο μας. Προβληματιστήκαμε για το τι θα μπορούσε να γίνει, ώστε να μην υπάρχει ανισότητα στο μοίρασμα της τροφής  και τα παιδιά προτείναν, να μην πετάμε τα φαγητά, αλλά το περίσσευμα μας να γίνει του αλλουνού ο καθημερινός θησαυρός. Με αυτό τον τρόπο κανένας δεν θα είναι νηστικός.

Τα παιδιά μετέφεραν το μήνυμα μέσα από την ζωγραφιά τους με ζώα και έφτιαξαν την παρακάτω αφίσα για να λάβουν μέρος στον μαθητικό διαγωνισμό της Actionaid για την διατροφική αλυσίδα.

438060571 1905675219873705 5162111090008122836 n

Παρακαλούμε μπείτε στο παρακάτω padlet,  στην κατηγορία νηπιαγωγεία, βρείτε την αφίσα του νηπιαγωγείου μας (μετρώντας από την αρχή περίπου το 11ο σχολείο) και πατήστε like. Εάν πιστεύετε, ότι αξίζει, μοιραστείτε το με γνωστούς σας για να πάρει το σχολείο μας αρκετούς ψήφους, επιβραβεύοντας με αυτό τον τρόπο την ιδέα και προσπάθεια των μαθητών σε αυτό τον διαγωνισμό.

ΕΔΩ ΨΗΦΙΖΩ

Η ψηφοφορία λήγει στις 19 Μάϊου .