2ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΧΑΛΑΣΤΡΑΣ

Blog του 2ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΧΑΛΑΣΤΡΑΣ

Αλλαγή ημερομηνίας της Συνάντησης-Επιμόρφωσης

Οκτ 201811

Σας ενημερώνουμε ότι η προγραμματισμένη για αύριο επιμόρφωση

«Αρνητική συμπεριφορά – Υπάρχει λόγος»

αναβάλλεται για την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου την ίδια ώρα

λόγω ασθένειας της συντονίστριας.

Παρακαλούμε κοινοποιείστε προς ενημέρωση όλων

Αρνητική Συμπεριφορά-Υπάρχει λόγος;

Οκτ 201810

 

Αγαπητοί γονείς,

σάς προσκαλούμε στη 2η Συνάντηση-Επιμόρφωση με την Κοινωνική Λειτουργό κ. Φανή Καμπούρη με τίτλο

» Αρνητική Συμπεριφορά – Υπάρχει λόγος;»

Η επιμόρφωση θα έχει βιωματικό χαρακτήρα και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου στις 18:00 στο χώρο του σχολείου μας. Θα χαρούμε να φιλοξενήσουμε και γονείς των άλλων νηπιαγωγείων καθώς και των παιδικών σταθμών της περιοχής μας.

Επειδή όλοι οι γονείς έχουμε κοινές αγωνίες και ανησυχίες όσον αφορά την ανατροφή των παιδιών μας. Ελάτε να τις μοιραστούμε και να μάθουμε να τις διαχειριζόμαστε!

Χρόνια Πολλά παππού και γιαγιά!!!

Οκτ 20181

Σήμερα γιορτάζουν οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας! Δικαιούνται τα δωράκια τους που τα φτιάξαμε με πολλή φροντίδα και μεγάλη αγά

θήκες για τα γυαλιά!

για να μάς διαβάζετε παραμύθια παππού και γιαγιά!

και ένα μπρελόκ για να μη χάνετε τα κλειδιά σας!

με πολλή αγάπη!!!

Παππούδες και Γιαγιάδες όλου του κόσμου είστε σε όλους μας πολύτιμοι!!! Σάς αγαπάμε πολύ και σάς ευχόμαστε Χρόνια Πολλά!!!

ΠΡΩΤΕΣ ΜΕΡΕΣ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

Σεπ 201824

Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε και το νηπιαγωγείο μας πλημμύρισε με όμορφα και χαμογελαστά προσωπάκια!!!!!!!Οι άδειες τάξεις μας γέμισαν και μετράμε ούτε 1 ούτε 2 αλλά 41 γλυκές φατσούλες!!

Ε! να μη τις φωτογραφίσουμε , για να θυμόμαστε την 1η μέρα στο σχολείο;

Τα νήπια μας έχοντας την εμπειρία της προηγούμενης χρονιάς προσήλθαν με μεγάλη άνεση και τα προνηπιάκια μας λίγο πιο διστακτικά. Γρήγορα, όμως, μέσα από πολλά παιχνίδια γνωριμίας γίναμε όλοι μια ομάδα και μια μεγάλη αγκαλιά!!!!!!!

Επιπλέον, μας είπαν και τις προσδοκίες τους από το νηπιαγωγείο!!!

Ευχόμαστε κι ελπίζουμε να τις υλοποιήσουμε όλες!!

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!

Καλή Σχολική Χρονιά!

Σεπ 201811

Άλλη μία χρονιά ξεκίνησε! Μετά τον Αγιασμό ακολούθησε Συνάντηση-Ενημέρωση με τους γονείς των παιδιών μας και με ανυπομονησία περιμένουμε την αυριανή πρώτη μέρα στο σχολείο με τους μικρούς μας μαθητές!

 

 

 

Καλό μας ταξίδι λοιπόν!!!

Λήξη της σχολικής χρονιάς!

Ιούν 201817

Την  Παρασκευή που πέρασε αποχαιρετήσαμε τα παιδιά μας και τους γονείς μέσα σε κλίμα έντονης συναισθηματικής φόρτισης . Ανανεώσαμε το ραντεβού μας για το Σεπτέμβρη με τα μικρά μας νήπια, αλλά αποχαιρετήσαμε οριστικά τα μεγάλα μας νήπια που ετοιμάζονται για ένα νέο ταξίδι, σε αυτό του Δημοτικού Σχολείου.

Τα καλύτερα δώρα που μπορείς να κάνεις στα παιδιά είναι οι ρίζες της υπευθυνότητας και τα φτερά της ανεξαρτησίας μέσα σε ένα κλίμα αγάπης και αποδοχής. Ελπίζουμε να τα καταφέραμε και να τους προσφέραμε τα απαραίτητα εφόδια στο νέο τους ξεκίνημα.

Όλη η δουλειά μας συγκεντρώθηκε σε προσωπικά βιβλία  και οπτικοακουστικό υλικό, τα οποία προτείνουμε στους γονείς να γίνουν αντικείμενα παρατήρησης και συζήτησης μαζί με τα παιδιά. Έτσι, θα βγουν στην επιφάνεια όλα όσα έμαθαν και όλα όσα ένιωσαν τη σχολική χρονιά που πέρασε. Ας κρατήσουμε  λοιπόν αυτό το θησαυρό, παρακαταθήκη και αγαπημένη θύμηση στα χρόνια που θα ακολουθήσουν

Με πολλή αγάπη από την κ. Κατερίνα στα παιδιά του Πρωινού Τμήματος 1 με 2 Καινοτόμα Προγράμματα «Το Περιβάλλον μέσα από το φακό» και  «Το Νησί των Συναισθημάτων και των Αξιών»

Με πολλή αγάπη από την κ. Ράνια στα παιδιά του Πρωινού Τμήματος 2 με τη συμμετοχή της κ. Παναγιώτας στο Καινοτόμο Πρόγραμμα «Αξιός, το δικό μας ποτάμι»

Με πολλή αγάπη από την κ. Μόρφω στα παιδιά του Ολοήμερου Τμήματος με Καινοτόμο Πρόγραμμα «Το Νησί των Συναισθημάτων και των Αξιών»

Όλες οι νηπιαγωγοί συμπεριλαμβανομένων της κ. Παναγιώτας και της κ. Μαρίας που υποστήριξαν με τόση υπευθυνότητα και αγάπη τα παιδάκια μας στο Τμήμα Ένταξης, σάς ευχόμαστε

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!

Αποχαιρετιστήριο πάρτι!

Ιούν 201814

Μία υπέροχη χρονιά έφθασε στο τέλος της. Όλοι μαζί, τα παιδιά μας, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί γιορτάσαμε στην αυλή του σχολείου!

Η εμψυχώτριά μας, η Μαριάννα συγκεντρώνει τα παιδιά για να ξεκινήσει το τρελό, ξεσηκωτικό παιχνίδι!

Οι περισσότεροι γονείς έφθασαν και συμμετείχαν με ενθουσιασμό!

Οι μανούλες ετοίμασαν ένα λαχταριστό μπουφέ με πολλές λιχουδιές!

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων χάρισε δώρα στα παιδιά!

προσωπικές κούπες με τις φωτογραφίες των παιδιών και μαυροπίνακες γραφής!

Τα δώρα των γονιών στις εκπαιδευτικούς ήτανπανέμορφα!

Και οι κάρτες που τα συνόδευαν τόσο συγκινητικές!

Ευχαριστούμε θερμά το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για την πολύτιμη  στήριξή τους σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς!

Ευχαριστούμε όλους τους γονείς για την ενθάρρυνσή τους αλλά και τη συμμετοχή τους στο έργο των εκπαιδευτικών!

Ήταν μία δημιουργική και συνεργατική χρονιά και έληξε με αγάπη, χαμόγελα,  και πολλά παιχνίδια! Αυτό που αξίζει σε όλα τα παιδιά του κόσμου!

Καλό καλοκαίρι σε όλους!!!

Όρια – Πειθαρχία

Μαΐ 201815

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη επιμόρφωση στο σχολείο μας! Ευχαριστούμε θερμά τη συντονίστρια κ. Χριστίνα Κουκουρίκη, αλλά και όλους τους γονείς που συμμετείχαν.

 

Ακούσαμε, τοποθετηθήκαμε, μοιραστήκαμε, γίναμε ομάδες και αλληλεπιδράσαμε. Σύμφωνα με την τελική αξιολόγηση τα συναισθήματα που νιώσαμε φεύγοντας, ήταν ποικίλα. Το σίγουρο είναι ότι όλοι εκφράσαμε την επιθυμία να ξαναβρεθούμε! …και αυτό θα κάνουμε!!!

 

Πρόσκληση σε επιμόρφωση

Μαΐ 201811

 Το 2ο  Νηπιαγωγείο Χαλάστρας σε συνεργασία με την Βοήθεια στο Σπίτι Χαλάστρας του Κοινωνικού Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Δέλτα διοργανώνουν επιμορφωτική συνάντηση γονέων με θέμα την Πειθαρχία και τα Όρια. Στόχος της επιμορφωτικής συνάντησης είναι να αναπτυχθεί διάλογος πάνω στο θέμα μέσα από βιωματικές ασκήσεις.

Τη συνάντηση, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 15 Μαΐου 2018 στις 18.00 μ.μ. στο χώρο του 2ου νηπιαγωγείου Χαλάστρας, θα συντονίσει η ψυχολόγος της ΒσΣ Χριστίνα Κουκουρίκη, η οποία συντονίζει συναντήσεις γονέων από το 2010.

Η συμμετοχή είναι προαιρετική για όποιον γονέα το επιθυμεί.

Βράβευση του σχολείου μας από το «Κλικ, ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ ΤΟ»!

Μαΐ 20183

 

Την Τρίτη 2 Μαΐου παρευρεθήκαμε στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο στη Θεσσαλονίκη ως συμμετέχοντες στην Έκθεση Φωτογραφίας στα πλαίσια της δράσης «Κλικ, Προστάτεψέ το». Η δράση αυτή εντάχθηκε στο Καινοτόμο Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα «Το περιβάλλον μέσα από το φακό»

 

 

 

Οι 5 φωτογραφίες των παιδιών που επιλέχθηκαν στο σχολείο μέσα από δεκάδες με διαδικασίες διαλογικής συζήτησης και ψηφοφορίας ενώθηκαν και κόσμισαν την έκθεση

 

 

 

 

 

 

 

 Βραβείο καλύτερου Περιβαλλοντικού Μηνύματος(Ομαδικότητα-Συνεργασία)

 1ο Βραβείο καλύτερης φωτογραφίας

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η απονομή ήταν συγκινητική και νιώσαμε υπερήφανοι για τη συμμετοχή μας , αλλά και για το αποτέλεσμα της δουλειάς μας!

 

Τίποτα όμως, δε θα καταφέρναμε αν δεν είχαμε αρωγούς τους γονείς του σχολείου, οι οποίοι αγκάλιασαν με θέρμη όλη αυτή την προσπάθεια!

Στη διάρκεια του Προγράμματος τα παιδιά παρατήρησαν την αυλή του σχολείου μας, την αξιολόγησαν και όλοι μαζί προτείναμε παρεμβάσεις βελτίωσης. Στη συνέχεια, οι γονείς με τις εκπαιδευτικούς φρόντισαν να τις υλοποιήσουν!

και να! το αποτέλεσμα!

 

 

 

Και έπεται η συνέχεια!!! Ήδη όμως τα αποτελέσματα φάνηκαν! Όλοι μαζί αποδείξαμε ότι μπορούμε να παρέμβουμε στο περιβάλλον και να το αλλάξουμε!!!ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΜΕ ΠΟΛΛΗ ΑΓΑΠΗ!!!

 

« Παλιότερα άρθρα
Οκτώβριος 2018
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Σεπ    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Μελλοντικές εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν μελλοντικές εκδηλώσεις για αυτή την ομάδα.

IMG_1998

Το 2ο  Νηπιαγωγείο Χαλάστρας βρίσκεται στην Χαλάστρα Θεσσαλονίκης και ανήκει στον Καλλικρατικό δήμο ΔΕΛΤΑ. Αποτελείται από 2 τμήματα:
Το Κλασικό 1

και το Κλασικό 2.

Λειτουργεί Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα

καθώς και Τμήμα Ένταξης.

Εργαζόμενοι εκπαιδευτικοί με οργανική θέση:
Αικατερίνη Καμπούρη – νηπιαγωγός στο Κλασικό 1,

Ουρανία Οικονόμου-νηπιαγωγός στο Κλασικό 2,

Ευμορφία Οικονόμου – Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου και νηπιαγωγός στο Προαιρετικό Ολοήμερο ΠρόγραμμαTop
...
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων