Μαΐ 28

Συνάντηση υποστήριξης μαθητών κατά τις Πανελλαδικές εξετάσεις

 

Το 4ο Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ) διοργανώνει συνάντηση υποστήριξης μαθητών και γονιών εν όψει των Πανελλαδικών εξετάσεων, με τη μορφή τηλεδιάσκεψης, σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα βρείτε εδώ.

 

 

Μαΐ 15

Ενημέρωση υποψηφίων στρατιωτικών σχολών

 

 

 

Προθεσμία υποβολής & στοιχεία επικοινωνίας

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ

 

Μαΐ 15

Διατήρηση βιβλίων για τη νέα σχολική χρονιά

 

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου, οι μαθητές και οι μαθήτριες που φοιτούν στις Α΄ και Β΄ τάξεις Γενικού Λυκείου πρέπει να διατηρήσουν όλα τα βιβλία τους για την αξιοποίησή τους και την επόμενη σχολική χρονιά.

Σχετική εγκύκλιος: εδώ

 

Μαΐ 15

Πρόγραμμα πανελλαδικών εξετάσεων 2020

 

 

Πρόγραμμα πανελλαδικών ΓΕΛ 2020

 

Μαΐ 12

Δυνατότητα απουσίας μαθητών λόγω ευπαθούς ομάδας.

 

Εάν κάποιος μαθητής ανήκει σε ευπαθή ομάδα ο ίδιος, ή κάποιος από το οικείο του περιβάλλον, μπορεί να απουσιάσει από το σχολείο και να μην του προσμετρηθούν οι αντίστοιχες απουσίες.

Στην περίπτωση αυτή ο γονέας/κηδεμόνας πρέπει να συμπληρώσει την υπεύθυνη δήλωση που επισυνάπτεται εδώ και να την προσκομίσει στο σχολείο.

 

 

Μαΐ 11

Επιβεβαίωση αιτήσεων πανελλαδικών

 

Παρακαλούνται οι μαθητές μας τελειόφοιτοι της γ Λυκείου, αλλά και οι απόφοιτοι που ενδιαφέρονται να ξαναδώσουν πανελλαδικές εξετάσεις να προσέλθουν ως την Πέμπτη 14 Μαΐου το μεσημέρι για την επιβεβαίωση της αίτησης δήλωσης συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Οι φετινοί τελειόφοιτοι της γ Λυκείου να έχουν μαζί τους δύο φωτογραφίες.

Οι απόφοιτοι να έχουν μία φωτογραφία, φωτοτυπία της ταυτότητας και του απολυτηρίου τους.

 

 

Μαΐ 07

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΟΔΥ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ

 

 

1. Για εφήβους.

 

2. Για γονείς.

 

 

Απρ 09

Νέα ύλη πανελλαδικών

 

panellinies-yli-2020-gel

 

Μαρ 28

ΑΙΤΗΣΕΙΣ – ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ 2020

 

Εστάλησαν από το υπουργείο τα έντυπα (αιτήσεις – δηλώσεις, εγκύκλιοι και οδηγίες) που αφορούν τελειοφοίτους και αποφοίτους, οι οποίοι  θα πάρουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις 2020.

Τα επισυνάπτουμε όλα και εσείς θα αποστείλετε με email την αίτηση – δήλωση στο mail@2lyk-kilkis.kil.sch.gr, αφού την συμπληρώσετε με προσοχή και έχοντας προηγουμένως μελετήσει λεπτομερώς τις σχετικές εγκυκλίους και οδηγίες.

Η προθεσμία υποβολής είναι: 30 Μαρτίου – 9 Απριλίου.

Όταν επιστρέψουμε στα σχολεία, θα γίνει η οριστικοποίηση και η προσκόμιση των δικαιολογητικών, όπου αυτά απαιτούνται.

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΑΙΤΗΣΗ ΔΗΛΩΣΗ_ΠΑΛΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ_ΓΕΛ_ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΑΙΤΗΣΗ ΔΗΛΩΣΗ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Υποβολή δικαιολογητικών για προφορική ή γραπτή εξέταση υποψηφίων με αναπηρία και ειδικές

ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ_ΠΑΛΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ_ΓΕΛ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ_ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ_ΓΕΛ

ΜΟΥΣΙΚΑ_ΟΡΓΑΝΑ_ΓΕΛ_ή_ΕΠΑΛ

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΑΛΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

ΑΙΤΗΣΗ ΔΗΛΩΣΗ ΜΟΥΣΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ_ΠΑΛΑΙΟ_ΓΕΛ_1_σελίδα_για_υποβολή

ΑΙΤΗΣΗ ΔΗΛΩΣΗ ΜΟΥΣΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ_ΝΕΟ_ΓΕΛ_1_σελίδα_για_υποβολή

 

 

 

Μαρ 27

Πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης

 

 

Το πρόγραμμα για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση όλων των τάξεων του σχολείου μας (Α, Β, Γ) βρίσκεται εδώ.

Τα μαθήματα θα γίνονται κατόπιν συνεννόησης με τον διδάσκοντα μέσω email.

 

 

Μαρ 23

Δημιουργία email των μαθητών/τριών στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

 

Σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου για την εφαρμογή της ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, πρέπει όλοι οι μαθητές/τριες του σχολείου μας να δημιουργήσουν προσωπικό email στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (sch.gr). θα μπορούν έτσι να έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στις ψηφιακές τάξεις του ΠΣΔ (π.χ. e-class, e-me).

Το link για τη δημιουργία του email είναι: https://register.sch.gr/students/

α. Ο μαθητής θα δίνει στη φόρμα εγγραφής τα στοιχεία του, όπως αυτά αναγράφονται σε έλεγχο προόδου τριμήνου.

β. Σε περίπτωση που δεν γνωρίζει τον Αριθμό Μητρώου, μπορεί να τον αφήσει κενό.

γ. Στην επιλογή τμήματος να βάλετε την τελευταία: «Άλλο».

Πρέπει το email στο sch που θα δημιουργήσετε και να το στείλετε στους υπευθύνους των τμημάτων σας έως την Παρασκευή 27/3/2020.

 

 

Μαρ 21

Προσωπικά email των μαθητών της Γ΄ λυκείου

 

Παρακαλούνται οι μαθητές της Γ΄ λυκείου να στείλουν στο email του σχολείου mail@2lyk-kilkis.kil.sch.gr και το προσωπικό τους email, ώστε οι εκπαιδευτικοί να επικοινωνούν άμεσα με τους μαθητές κι όχι μέσω των κηδεμόνων.

Καλό είναι να φαίνονται, είτε μέσα στο email, είτε στα στοιχεία (όνομα, επώνυμο) τα πραγματικά τους στοιχεία, για να γνωρίζουμε με ποιον επικοινωνούμε.

 

 

Μαρ 11

Άνοιγμα του σχολείου

 

 

Το σχολείο μας θα παραμείνει κλειστό για 14 ημέρες, για την αντιμετώπιση εξάπλωσης του κορονοϊού, σύμφωνα με την εντολή του υπουργείου Παιδείας.

Το απόγευμα της Πέμπτης 12 Μαρτίου, από 16.00′ έως 16.30′ θα είναι ανοιχτό για να πάρει, όποιος μαθητής ή μαθήτρια θέλει, κάποιο δικό του αντικείμενο (βιβλίο, κλπ.) που βρίσκεται στο σχολείο.

 

 

Φεβ 24

Η Λέσχη Ανάγνωσης συναντά τον κ. Αδάμο Παναγιώτη

** Στο πλαίσιο του Προγράμματος Πολιτιστικών Θεμάτων «Λέσχη Ανάγνωσης» του 2ου ΓΕ.Λ. Κιλκίς πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 20-2-2020, συνάντηση και συζήτηση με τον εξαίρετο συνάδελφο και συγγραφέα κ.Παναγιώτη Αδάμο. Η συνάντηση έγινε στον χώρο της Βιβλιοθήκης του σχολείου με πρωτοβουλία της συντονίστριας εκπαιδευτικού, κ. Μεσίγκου Σοφίας.
Ο κ. Αδάμος Π. παρουσίασε αρχικά στους μαθητές μας το πρόσφατο πόνημά του με τίτλο: «Το κόστος της ελευθερίας», που αποτελεί μία πρωτότυπη προσέγγιση του θέματος της ελευθερίας και της δημοκρατίας μέσα από τον φανταστικό διάλογο του Αθηναίου Περικλή, που ταυτίστηκε με τον όρο «Χρυσούς αιών», και του Κωνσταντίνου, ενός νέου της σύγχρονης με εμάς εποχής. Μέσα από τη «μεταφυσική» διάσταση αυτού του διαλόγου προβάλλονται με μοναδικό τρόπο στοιχεία και σκέψεις για την ελευθερία που κινούν τον προβληματισμό του αναγνώστη και κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον του μέχρι το τέλος.
Την παρουσίαση ακολούθησε συζήτηση με τους μαθητές μας, οι οποίοι έθεσαν ερωτήσεις στον κ. Αδάμο Π. σχετικά με την επιλογή του θέματός του, τα κίνητρα της ενασχόλησής του με τη συγγραφή και τις εν γένει σκέψεις του για την έκδοση βιβλίων. Ο κ. Αδάμος Π. απάντησε στις ερωτήσεις των παιδιών και τα συνεχάρη για τη συμμετοχή τους στη «Λέσχη Ανάγνωσης» ενθαρρύνοντάς τα να συνεχίσουν την ανάγνωση με την ίδια αγάπη.
Αφού δώρισε ένα αντίτυπο του έργου του στη Βιβλιοθήκη του σχολείου μας, ο κ. Αδάμος Π. εξέφρασε τη χαρά του για τη συνάντηση, ενώ οι μαθητές μας ενθουσιάστηκαν από την επικοινωνία μαζί του.
Από του βήματος τούτου θέλω να ευχαριστήσω de profundis τον εκλεκτό συνάδελφο και φίλο για την παρουσία του στη «Λέσχη Ανάγνωσης», που αποτελεί πλέον θεσμό για το σχολείο μας, και να του ευχηθώ κάθε επιτυχία στο νέο του έργο. Την ώρα που όλοι τσικνίζουν…εμείς μιλάμε για βιβλία και λόγο…

Φεβ 07

Βαθμοί Α΄ τετραμήνου

 

Ανακοινώνεται πως τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου, στις 12 το μεσημέρι, θα δοθούν στους γονείς / κηδεμόνες των μαθητών / μαθητριών οι έλεγχοι επίδοσης για το Α΄ τετράμηνο.

 

Ιαν 24

Εγκύκλιοι για τις εξετάσεις των αποφοίτων

 

 

Εγκύκλιος για ΝΕΟ σύστημα εξετάσεων 

 

Εγκύκλιος για ΠΑΛΑΙΟ σύστημα εξετάσεων

 

 

Ιαν 20

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΕΥΣΙΜΟΥΣ (ΓΕΝ. 2002)

 

ΕΝΤΥΠΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΔΕΛΤΙΟΥ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ ΚΛΑΣΗΣ 2023

 

 

Ιαν 16

Η ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ: Οι μαθητές προτείνουν

** Οι μαθητές προτείνουν για τη διδασκαλία της Λογοτεχνίας στο Λύκειο με την καθοδήγηση της Φιλολόγου καθηγήτριας τους κ. Σοφίας Γ. Μεσίγκου

** Το άρθρο δημοσιεύεται στο συνημμένο ιστότοπο: http://gnomikilkis.blogspot.com/2020/01/blog-post_59.html

Δεκ 08

Πρόγραμμα μαθημάτων

 

 

Μόνιμο πρόγραμμα 2019 – 2020

 

 

Νοέ 12

46ο Συνέδριο Πανελλήνιας ΄Ενωσης Φιλολόγων [Π.Ε.Φ.] Νοέμβριος 2019

** Με επιτυχία διεξήχθη το 46ο Πανελλήνιο Ετήσιο Συνέδριο της ΠΕΦ (Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων) στην Κόρινθο στις 7, 8 και 9 Νοεμβρίου 2019. Στο Συνέδριο , που είχε θέμα: «Βυζάντιο: Ιστορία και Πολιτισμός», συμμετείχαν Πανεπιστημιακοί Καθηγητές, ερευνητές, ιστορικοί και φιλόλογοι από όλη την Ελλάδα. Το Συνέδριο κόσμησε η Παρουσία του Γέροντος Ελισσαίου, Καθηγουμένου της Ι. Μονής Σίμωνος Πέτρας,ο οποίος μίλησε με θέμα: «Άγιο Όρος : μια ζωντανή βυζαντινή κληρομιά».
Στο Συνέδριο, που ήταν αφιερωμένο στη μνήμη του Δασκάλου μας Φάνη Ι. Κακριδή, συμμετείχε η Σοφία Γ. Μεσίγκου-Κρικώνη, Φιλόλογος στο 2ο ΓΕ.Λ. Κιλκίς, Γ.Γραμματέας του Συνδέσμου Φιλολόγων Κιλκίς «Π. Μουλλάς», ως εισηγήτρια με θέμα: «Ο Συμεών Α΄της Βουλγαρίας και η στέψη(;) του από τον Πατριάρχη Νικόλαο Α΄Μυστικό». Η παρουσίαση της εισήγησης την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019 έτυχε θερμής υποδοχής, ενώ αποτέλεσε και κίνητρο για εποικοδομητική συζήτηση με το πέρας της συνεδρίας.
Ακολουθεί η περίληψη της εισήγησης, όπως δημοσιεύτηκε στο Πρόγραμμα του Συνεδρίου:
Ο Συμεών Α΄ της Βουλγαρίας (Симео̀н I Велѝки, 864 ή 865 – 27 Μαΐου 927) ήταν τσάρος της Βουλγαρίας από το 893 έως το 927, κατά τη διάρκεια της Πρώτης Βουλγαρικής Αυτοκρατορίας. Η βασιλεία του Συμεών ήταν περίοδος επιτυχημένων εκστρατειών κατά των Βυζαντινών, των Ούγγρων και των Σέρβων, αλλά και περίοδος πολιτιστικής ευημερίας, ενώ αργότερα θεωρήθηκε ως ο Χρυσός Αιώνας του βουλγαρικού πολιτισμού. Η παρούσα εισήγηση εστιάζεται στη στέψη (;) του Συμεών Α΄ από τον Πατριάρχη Νικόλαο Α΄ Μυστικό, τις συνθήκες που οδήγησαν σε αυτήν και τις επιπτώσεις της τόσο για το Βυζάντιο, όσο και για τη Βουλγαρία σε εθνικό επίπεδο και σε επίπεδο διεθνών σχέσεων. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται σε βυζαντινές και βουλγαρικές πηγές προκειμένου να εξεταστεί το γεγονός αυτό της στέψης τόσο από την άποψη των Βυζαντινών, όσο και από την άποψη των Βουλγάρων.

** ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

** ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

** Ο Τύπος του Κιλκίς για το Συνέδριο

http://gnomikilkis.blogspot.com/2019/11/46.html

http://kilkiswebtv.blogspot.com/2019/11/46.html

 

Older posts «

Top
 
Yπενθυμίζουμε ότι η μηδενική χρέωση μέσω κινητής τηλεφωνίας ισχύει μόνο για τον παρόντα ιστότοπο και για τους ιστότοπους που αναφέρονται στο δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.
Η προβολή περιεχομένου από άλλο ιστότοπο που έχει ενσωματωθεί στον παρόντα ιστότοπο (π.χ. video youtube) ή το άνοιγμα συνδέσμων που οδηγούν σε εξωτερικό περιεχόμενο δεν υπάγονται στη μηδενική χρέωση.
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων