Κυκλοφοριακή αγωγή και οδική ασφάλεια

Ζούμε  στην  εποχή που οι καθημερινές  δραστηριότητες  απαιτούν  συνεχείς   μετακινήσεις,   με αποτέλεσμα ο άνθρωπος να αντιμετωπίζει κινδύνους και η ασφάλειά του να  εξαρτάται από τις εμπειρίες, τις γνώσεις και τις δεξιότητες που έχει αποκτήσει. Ιδιαίτερα οι νέοι άνθρωποι θα πρέπει να ενημερώνονται από όσο το δυνατόν μικρότερη ηλικία για τους κανόνες που πρέπει να τηρούν  στην κυκλοφορία  και την σωστή συμπεριφορά  τους  ως  πεζοί, ποδηλάτες, οδηγοί  ή  επιβάτες.

Η γνώση των κανόνων και η απόκτηση δεξιοτήτων ,μας  δίνει  ένα αίσθημα αυτονομίας , ελευθερίας , ωριμότητας και αυτοπεποίθησης  ώστε να εισαχθούμε στην κοινωνία της  κυκλοφορίας  με αισιοδοξία και χωρίς φόβο, αφού από πολύ νωρίς καλούμαστε να χρησιμοποιήσουμε τις οδούς  χωρίς συνοδεία.

Στο πλαίσιο της Θεματικής Εβδομάδας και της θεματικής ενότητας Κυκλοφοριακή Αγωγή- Οδική Ασφάλεια, καλέσαμε τον κ. Τελκούδη Χρήστο, εκπαιδευτή οδήγησης & κυκλοφοριακής αγωγής,  στο Σχολείο μας να συνομιλήσει με τους μαθητές μας και να λύσει απορίες τους σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής.