Τιμητική διάκριση: eTwinning School Label 2024-25

Με μεγάλη μας χαρά και υπερηφάνεια μοιραζόμαστε μαζί σας τα ευχάριστα νέα για τη βράβευση του  σχολείου μας, 2ου Γυμνασίου Βάρης, με την ιδιαίτερα τιμητική διάκριση  της  ετικέτας

eTwinning SchoolLabel  2024-25

Η  ετικέτα  αποτελεί μια σημαντική  ευρωπαϊκή  αναγνώριση για το εκπαιδευτικό έργο του σχολείου μας,  το οποίο αποτελεί ένα από τα 933 σχολεία στην Ευρώπη, εκ των οποίων 58 στην Ελλάδα, που έλαβαν την τιμητική  αυτή διάκριση.

Η επιτυχία αυτή οφείλεται στην ενεργή συμμετοχή των μαθητών μας σε προγράμματα eTwinning κατά την τελευταία τριετία, τα οποία ενισχύουν τη μάθηση, προάγουν τη συνεργασία κι εκσυγχρονίζουν εν γένει την εκπαιδευτική διαδικασία. Παράλληλα, η αφοσίωση  και η συνεχής επιμόρφωση των εκπαιδευτικών μας διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο  στην υλοποίηση καινοτόμων εκπαιδευτικών πρακτικών.

Πιο συγκεκριμένα, τα σχολεία που λαμβάνουν την  ετικέτα eTwinning School Label αναγνωρίζονται ως πρωτοπόρα σε τομείς όπως:

  • Ψηφιακή Πρακτική: Αποτελεσματική ενσωμάτωση ψηφιακών εργαλείων και τεχνολογιών στη διδασκαλία και τη μάθηση.
  • Ηλεκτρονική Ασφάλεια: Προώθηση της ασφαλούς και υπεύθυνης  χρήσης του διαδικτύου από τους μαθητές.
  • Καινοτόμες παιδαγωγικές Προσεγγίσεις: Υλοποίηση πρωτότυπων κι ελκυστικών εκπαιδευτικών  προγραμμάτων, διάχυση του εκπαιδευτικού έργου στην κοινότητα από τους μαθητές.
  • Επαγγελματική Ανάπτυξη Εκπαιδευτικών: Ενθάρρυνση και υποστήριξη των εκπαιδευτικών για διαρκή επιμόρφωση κι εξέλιξη.
  • Πρακτικές Συνεργατικής Μάθησης: Διαμόρφωση συμπεριληπτικού εκπαιδευτικού περιβάλλοντος, που βασίζεται στην αλληλεπίδραση και την ομαδική εργασία.

Ευχαριστούμε πολύ τους μαθητές μας για  την προθυμία  και τη συνέπεια  με την οποία συμμετείχαν στα ευρωπαϊκά προγράμματα που υλοποιήσαμε την τελευταία τριετία, για τις πρωτοβουλίες που ανέλαβαν, για τη χαρά και την ικανοποίηση  που μοιραστήκαμε!

 Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε την  καλή προσπάθεια!

eTwinning SchoolLabel