Τέχνη του Δρόμου

«Ο ρυπαρός συνωστισμός στις χαράξεις των αθηναϊκών τοίχων αποζητά μοιραία το έγγραφο αντιβιοτικό του. Την (ιχνο)γραφική εκείνη πράξη, την ικανή ν’ αντισταθεί λειτουργικά στην καλπάζουσα υποβάθμιση του αστικού τοπίου. Βρισκόμαστε ήδη διεθνώς στη μετα-γκράφιτι εποχή με παράλληλη επικυριαρχία (ενίοτε και δικτατορικού τύπου) της εικόνας σε βάρος της λέξης. Η ζωγραφική τοιχογραφία, συμπυκνωμένη στις διάφορες εκδοχές της κάτω από τον τίτλο ΄΄Τέχνη του Δρόμου΄΄, διεκδικεί τη θέση της στην πόλη, πλασάροντας επιτυχημένα τον εαυτό της ως φαρμακευτική αγωγή κατά της ασχήμιας.

 Γραφολογικά είναι αδύνατο να μείνω ασυγκίνητη».

Κάπως έτσι εξηγεί, στο βιβλίο της URBAN GRAPHEMES [ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΙ], η νομικός και γραφολόγος δρ. Ευδοξία Φασούλα την ενασχόλησή της με την «Τέχνη του Δρόμου».

Κάπως έτσι και εμείς, παρατηρώντας τις ΄΄εικαστικές΄΄ παρεμβάσεις των μαθητών μας στα θρανία τους, και στο πλαίσιο της Θεματικής Εβδομάδας και της θεματικής ενότητας Δημοκρατική Συνύπαρξη – Αλληλοσεβασμός, καλέσαμε την δρ. Ευδοξία Φασούλα στο Σχολείο μας.

Η δρ. Ευδοξία Φασούλα μαζί με την κοινωνιολόγο, κα. Κωνσταντίνα Κωνσταντίνου, θα επισκεφθούν το Σχολείο μας την Τρίτη, 16 Απριλίου, για να συνομιλήσουν με τους μαθητές μας της Β΄ και Γ΄ Τάξης για την «Τέχνη του Δρόμου», προσπαθώντας να διερευνήσουν το ερώτημα: «Η Τέχνη του Δρόμου αποτελεί έκφραση ελευθερίας και ΄΄φαρμακευτική αγωγή΄΄ κατά της ασχήμιας της πόλης ή υποβάθμιση του αστικού τοπίου»;

Τις περιμένουμε με χαρά και ανυπομονησία!