Ομιλία του Διακεκριμένου Επιστήμονα Δρ Κριμιζή Στ. στο θέατρο «Ιωνία»: Ένα Βήμα πιο Κοντά στα Άστρα

Την Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024, μαθητές του σχολείου μας είχαν τη μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσουν μία εμπνευσμένη ομιλία από τον καταξιωμένο ακαδημαϊκό και διαστημικό επιστήμονα, Δρ Κριμιζή Στ. Με ένα εξαιρετικό βιογραφικό που περιλαμβάνει συμμετοχή σε αποστολές που έφτασαν σε όλους τους οκτώ πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος, ο Δρ. Κριμιζής Στ. μοιράστηκε τις πολύτιμες εμπειρίες του στην πρώτη γραμμή της διαστημικής εξερεύνησης. Μέσα από την ομιλία του, ο Δρ. Κριμιζής Στ. ανέλυσε τη συμβολή του σε σημαντικές διαστημικές αποστολές, όπως η πρωτοποριακή αποστολή New Horizons προς τον Πλούτωνα.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας, ο Δρ. Κριμιζής Στ. επεσήμανε τη σημασία της ομαδικότητας στην επιτυχία των διαστημικών αποστολών, υπογραμμίζοντας ότι η επίτευξη σημαντικών επιτευγμάτων δεν είναι έργο μεμονωμένων επιστημόνων αλλά αποτέλεσμα συνεργασίας μεταξύ πολλών ειδικοτήτων. Αυτή η προσέγγιση ενισχύει την καινοτομία και τη δημιουργικότητα, καθώς οι επιστήμονες συνεργάζονται για να ξεπεράσουν προκλήσεις και να επιτύχουν κοινούς στόχους, αναδεικνύοντας την πολυπλοκότητα και την αλληλεξάρτηση της σύγχρονης επιστημονικής έρευνας. Τόνισε, επίσης,  τη σημασία της επίμονης εργασίας και της αμφισβήτησης του γνωστού, θεμελιώδη παράγοντα για την επιτυχία στον τομέα των διαστημικών επιστημών.

Επιπλέον, ο Δρ. Κριμιζής Στ. δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις αρετές που θα πρέπει να καλλιεργεί ένας μαθητής που επιθυμεί να ακολουθήσει μια ανάλογη καριέρα. Η γνώση, η σκληρή δουλειά, το ήθος, η εντιμότητα και η διαρκής αμφισβήτηση της έρευνας είναι οι πυλώνες πάνω στους οποίους μπορεί να χτίσει κανείς όχι μόνο μια επιτυχημένη επαγγελματική πορεία, αλλά και ένα σημαντικό έργο που μπορεί να επηρεάσει το μέλλον της ανθρωπότητας.

Η ομιλία του Δρ. Κριμιζή Στ. αποτέλεσε μια ανεκτίμητη εμπειρία για τους μαθητές μας, εμπνέοντάς τους να εξερευνήσουν τα δικά τους ενδιαφέροντα και να αναζητήσουν νέες γνώσεις με περιέργεια και αφοσίωση. Η ομιλία ήταν ένα ζωντανό παράδειγμα του πώς η επιστήμη και η τεχνολογία δεν είναι απλά μαθήματα που διδάσκονται, αλλά ζωντανές, διαρκώς εξελισσόμενες διαδικασίες που μας προκαλούν να υπερβαίνουμε τα όρια του γνωστού.

Η διοργάνωση της ομιλίας υλοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία από το Γυμνάσιο Βουλιαγμένης, και εκφράζουμε τις θερμότερες ευχαριστίες μας για την πρωτοβουλία τους να καλέσουν σχολεία από όλο τον δήμο μας. Η συμμετοχή των εκπαιδευτικών συγκροτημάτων ενίσχυσε την αίσθηση κοινότητας και αλληλεγγύης στον εκπαιδευτικό τομέα και παρείχε μια πλούσια εμπειρία σε όλους τους παρευρισκόμενους.  Το γεγονός τίμησαν και σημαντικές προσωπικότητες όπως ο δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, κ. Κωνσταντέλλος Γρ., και ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, κ. Μαρίνος Α.

Οι μαθητές της Β’ και Γ’ Γυμνασίου του σχολείου μας επιλέχθηκαν για τη συμμετοχή τους στην ομιλία βάσει των επιδόσεών τους στα Μαθηματικά και τη Φυσική. Οι καθηγητές μας, κ. Βελέντζας Ι.  (Μαθηματικός, Υποδιευθυντής του σχολείου μας), και κ. Λάππας Ν.  (Φυσικός), συνόδεψαν τους μαθητές στην ομιλία.

gre1779194 29259258
Πηγή: kathimerini.gr