Προγράμματα

Σχολικό  έτος 2022-2023

Πολιτιστικό πρόγραμμα:  «Δημιουργική γραφή: από την έμπνευση στον έντεχνο λόγο»

 

Απονομή ετικέτας ποιότητας έργων eTwinning

 

Σχολικό έτος 2021-2022

Πρόγραμμα αδελφοποίησης:«Οι παρακαταθήκες του 1821, γέφυρα ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν»

Με την συμμετοχή των  μαθητών-τριών των σχολείων μας που βρίσκονται στις δύο άκρες του κόσμου, επιδιώκεται η γνωριμία με τους Έλληνες της διασποράς, η συμμετοχή και η συνεργασία  ώστε να δημιουργηθούν στενοί δεσμοί  και ταυτόχρονα η απόκτηση γνώσεων όλων των μαθητών-τριών πάνω στο κοινό θέμα «Οι παρακαταθήκες του 1821, γέφυρα ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν».

Η συνεργασία και η ανταλλαγή δράσεων (κοινές διαδικτυακές εργασίες, θεατρικό, τραγούδια, χοροί) μεταξύ των δύο σχολικών κοινοτήτων θα έχει ως αποτέλεσμα την κοινή διοργάνωση της εκδήλωσης της 25η Μαρτίου.

 

 

Πρόγραμμα e-twinning: «#με_την_Ελένη_2021»

Το σχολείο μας σε συνεργασία με το 1ο Πρότυπο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης, το 1ο Γυμνάσιο Ν. Μηχανιώνας, το Γυμνάσιο Μεσαριάς Θήρας, το Διαπολιτισμικό Γυμνάσιο Ευόσμου και το 1ο Γυμνάσιο Κατερίνης αναλαμβάνει την από κοινού υλοποίηση του έργου «#με_την_Ελένη_2021». Στόχος του συγκεκριμένου έργου είναι να συνεργαστούν οι μαθητές των ανωτέρω σχολείων και με αφορμή την τραγωδία Ελένη του Ευριπίδη να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες παραγωγής διαφόρων κειμενικών ειδών, αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες και αναζητώντας τις συνέχειες και τις ασυνέχειες που χαρακτηρίζουν την ανθρώπινη ζωή και σκέψη από την εποχή του Ευριπίδη έως τη δική μας εποχή.

 

Πρόγραμμα e-twinning:«STEAM στο Θέατρο Σκιών»

Το σχολείο μας σε συνεργασία με το 2ο Γυμνάσιο Χολαργού και το 2ο Γυμνάσιο Περιστερίου αναλαμβάνει την από κοινού υλοποίηση του έργου «STEAM στο Θέατρο Σκιών». Στόχος του συγκεκριμένου έργου είναι η κατασκευή ενός θεάτρου σκιών, του οποίου το σκηνικό θα αλλάζει, θα κινείται και μαζί με τις φιγούρες θα αφηγείται μια ιστορία. Η κίνηση του ζωγραφισμένου σκηνικού θα πραγματοποιηθεί με τη χρήση του μικροελεγκτή Arduino και ποικιλία ηλεκτρονικών. Μεικτές ομάδες από τα συνεργαζόμενα σχολεία θα ασχοληθούν με την κατασκευή του θεάτρου, τον προγραμματισμό του Arduino, τη διασκευή της ιστορίας, τον σχεδιασμό του σκηνικού και τη δημιουργία της μουσικής επένδυσης για την παράσταση

 

Σχολικό έτος 2019-20

Συμμετοχή στην παγκόσμια ημέρα Ελληνικής Γλώσσας στη Νάπολη

Με μία κιθάρα, ένα βιολί, ένα όνειρο και πολύ διάθεση ξεκινήσανε στις 8 Φεβρουαρίου,28 μαθητές και μαθήτριες του 2ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης για την παγκόσμια ημέρα ελληνικής γλώσσας που πραγματοποιήθηκε για άλλη μία φορά στην πανέμορφη Νάπολη.

Περισότερα

Σχολικό έτος 2018-19

Πολιτιστικό Πρόγραμμα:«ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ»

Το πρόγραμμα στοχεύει στην απόκτηση γνώσεων σχετικών με την ιστορία του βιβλίου και των βιβλιοθηκών, στην εκμάθηση γενικών αρχών οργάνωσης μιας βιβλιοθήκης και  των γενικών αρχών ταξινόμησης βιβλίων και επαφή με το δεκαδικό σύστημα Dewey, καθώς και στην στοιχειώδη εκμάθηση αξιοποίησης της βάσης δεδομένων του Βιβλιοδανού και της ιστοσελίδας Biblionet.

 

Πολιτιστικό Πρόγραμμα:«ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ»

Ο  παιδαγωγικός στόχος είναι γνωριμία με τις αξίες ζωής όπως ο αλληλοσεβασμός , η αποδοχή κανόνων, η ομαδικότητα, η δικαιοσύνη, η αλληλεγγύη μέσα από το ευ-αγωνίζεσθαι   διαμέσου της  ιστορίας των αγώνων στην  αρχαιότητα και η πολιτιστική τους διάσταση (μουσική, θέατρο, ποίηση)

 

Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας:«ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ. ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΩ ΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΜΟΥ. ΚΑΝΩ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ»

Το πρόγραμμα αφορά την ψυχική υγεία καθώς και τη συναισθηματική και κοινωνική ανάπτυξη του εφήβου.               Τα υποθέματα που θα προσεγγιστούν είναι: Ανακαλύπτω τον εαυτό μου,Λήψη απόφασης και Επαγγελματική πληροφόρηση

 

Όμιλος Μαθηματικών ο οποίος στοχεύει στην καλλιέργεια και ανάδειξη της ικανότητας των παιδιών στη μαθηματική σκέψη και στην εμβάθυνση της διδακτέας ύλης.

 

 

Σχολικό έτος 2017-18

Πολιτιστικό Πρόγραμμα: «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΙΔΕΩΔΕΣ: ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟ 2o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ  OAKLEIGH GRAMMAR SCHOOL ΜΕΛΒΟΥΡΝΗΣ, ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ»

Περισσότερα

Πολιτιστικό Προγράμμα: «ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΒΙΟΗΘΙΚΗ. ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΣ ΜΕΘΟΔΟΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ»

Πολιτιστικό Πρόγραμμα: «ΝΕΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ»

Πολιτιστικό Πρόγραμμα: «ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ»

Πρόγραμμα Αγωγής Σταδιοδρομίας: «  ΤΙΤΛΟΣ  »

 

 Δεν υπάρχουν σχόλια »

Χωρίς σχόλια ακόμα.

RSS κανάλι για τα σχόλια του άρθρου.

Αφήστε μια απάντηση