Κωπηλατώντας στο θεατράκι…

Την Δευτέρα 15/4/2019, στο θέατρο «Κώστας Βουτσάς» του σχολείου μας, στα πλαίσια του μαθήματος Φυσικής Αγωγής και με την συμβολή του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, φιλοξενήθηκε ο παγκόσμιος πρωταθλητής παράκτιας κωπηλασίας  Νίκος Γκουντούλας.

 

Τα παιδιά παρακολούθησαν σχετικό βίντεο και ο πρωταθλητής ενημέρωσε τα παιδιά της Β΄γυμνασίου για το άθλημα της κωπηλασίας.

 

 

Ακολούθησε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση για τις αξίες του αθλητισμού.


Εκπαιδευτική εκδρομή Βόλου

Στις 9 και 10 Απριλίου το πρόγραμμα Αγωγής Υγείας της Γ΄ Γυμνασίου πραγματοποίησε διήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη στο Βόλο.

Οι μαθητές επισκέφθηκαν τα τμήματα Γεωπονίας, Ιχθυοκαλλιέργειας και Υδάτινου Περιβάλλοντος και Πολιτικών Μηχανικών και ενημερώθηκαν για τα προγράμματα σπουδών, καθώς και για τις επαγγελματικές προοπτικές.

 

 

 

Επίσης επισκέφθηκαν το Εντομολογικό Μουσείο, το μεγαλύτερο και πληρέστερο ιδιωτικό εντομολογικό μουσείο των Βαλκανίων που περιλαμβάνει σήμερα περίπου 100.000 έντομα διαφορετικών τάξεων. Η πλειοψηφία των εντόμων που εκτίθενται στο μουσείο είναι πεταλούδες που ανήκουν σε περισσότερα από 40.000 είδη, υποείδη και φυλές.

 

 

 

Ανέβηκαν στην γραφική Μακρινίτσα, περιηγήθηκαν στην πόλη του Βόλου, διασκέδασαν, χόρεψαν, τραγούδησαν και επέστρεψαν γεμάτοι εμπειρίες και όμορφες αναμνήσεις,.

Διεθνής συνάντηση σχολικών χορωδιών

Το Σάββατο 6 Απριλίου, η χορωδία του σχολείου μας εμφανίστηκε  στο Μουζάκι, συμμετέχοντας για μια ακόμη χρονιά στην  Διεθνή συνάντηση σχολικών χορωδιών  του φεστιβάλ Καρδίτσας.

Η χορωδία μας υπό τη διεύθυνση του κ. Πάρτογλου,  μάγεψε το κοινό  με την αισθαντική ερμηνεία της με τα παρακάτω τραγούδια:

Της αγάπης αίματα του Μίκη Θεοδωράκη

Ο Μέρμηγκας του Μάνου Λοΐζου

Αύρα του Μ.Παναγόπουλου

Έμεινα εδώ του Στέλιου Ρόκκου

 

Ζέιτενλικ

   

Στις 2/4/2019 οι μαθητές της Γ Γυμνασίου πραγματοποίησαν μια επίσκεψη μνήμης και αποτίμησης φόρου τιμής στους νεκρούς που αναπαύονται στα συμμαχικά κοιμητήρια του Ζέιτενλικ.

Στον επιβλητικό αυτό χώρο   βρίσκονται θαμμένοι 20.500 στρατιώτες των συμμάχων της Αντάντ,  άνθρωποι διαφορετικών φυλών, από τρεις ηπείρους, που πολέμησαν στο Μακεδονικό Μέτωπο κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου.

Εκεί οι μαθητές συνάντησαν και συζήτησαν με τον ενενηντατριάχρονο  ακάματο φρουρό των ψυχών Γιώργο Μιχαήλοβιτς.

 

 

Εκπαιδευτική εκδρομή στα Ιωάννινα

 

Το τριήμερο 28-30/3/2019, πραγματοποιήθηκε η εκπαιδευτική εκδρομή των μαθητών της  Γ΄Γυμνασίου στην ιστορική περιοχή των Ιωαννίνων.

Οι μαθητές ταξίδεψαν  στον χρόνο, επισκεπτόμενοι ιστορικούς χώρους της πόλης, περπάτησαν στα σοκάκια της πόλης, επισκέφτηκαν  μουσεία,θαύμασαν το αρχαίο θέατρο της Δωδώνης,  ξεναγήθηκαν στο ιστορικό μουσείο κέρινων ομοιωμάτων Βρέλλη, κατέβηκαν στο σπήλαιο του Περάματος, περιηγήθηκαν στο Μέτσοβο και φυσικά διασκέδασαν!

  

Υιοθετώντας ένα δέντρο….

Την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019, οι μαθητές της Α΄Γυμνασίου  εκπροσωπώντας το σχολείο μας συμμετείχαν στη δράση που διοργάνωσε ο σύλλογος «Φίλοι της Νέας Παραλίας» φυτεύοντας και υιοθετώντας ένα  από τα 60 δέντρα στον κήπο των εποχών της νέας παραλίας.

Με αυτήν την συμβολική κίνηση ενισχύεται η ενεργός συμμετοχή των παιδιών στην προσπάθεια αναβάθμισης και διαφύλαξης του αστικού περιβάλλοντος της πόλης μας.

Το δέντρο που φυτεύτηκε θα έχει την ταυτότητα του σχολείου μας και θα το καμαρώνουμε για πολλά πολλά χρόνια!

 

Επέτειος 25ης Μαρτίου

Η 25η Μαρτίου, η ημέρα του Ευαγγελισμού,  ορίστηκε ως ημέρα έναρξης της Ελληνικής Επανάστασης, κατά του Τουρκικού ζυγού, από τον αρχηγό της Φιλικής Εταιρείας Αλέξανδρο Υψηλάντη «ως ευαγγελιζομένη την πολιτικήν λύτρωσιν του ελληνικού έθνους».

Αυτήν την ημέρα μνήμης τιμήσαμε  την Παρασκευή 22/3/2019  με την συμμετοχή στην επέτειο των μαθητών του σχολείου μας με δραματοποιημένο χρονικό, απαγγελίες  πλαισιωμένο με τραγούδια και χορούς.

Ανήμερα της εθνικής επετείου το σχολείο μας συμμετείχε στην παρέλαση με υψηλό φρόνημα υπερηφάνειας.

Ως πότε παλικάρια, να ζούμε στα στενά,

μονάχοι σα λιοντάρια, σταις ράχαις στα βουνά;

Σπηλιαίς να κατοικούμε, να βλέπωμε κλαδιά,

να φεύγωμ’ απ’ τον κόσμο, για τη πικρή σκλαβιά;

Να χάνωμεν αδέλφια, πατρίδα και γονείς,

τους φίλους, τα παιδιά μας κι όλους τους συγγενείς;

Καλλιώναι μίας ώρας ελεύθερη ζωή,

παρά σαράντα χρόνοι, σκλαβιά και φυλακή.

Πάμε σινεμά;

Κάτω από: 2018-2019,Χωρίς κατηγορία | 2ο ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Τρίτη, 19 Μάρτιος 2019 12:47 μμ |

Οι μαθητές της Β΄Γυμνασίου την Τρίτη 19/3/2019 παρακολούθησαν στον κινηματογράφο  την ταινία Green Book που εστιάζει στον επιτυχημένο πιανίστα της τζαζ Ντον Σέρλεϊ ενός μαύρου μουσικού, ο οποίος  πραγματοποιεί τουρνέ στον αμερικανικό Νότο στα μέσα της δεκαετίας του ’60 .

Μέσα από μια ευχάριστη αλλά σκεπτόμενη ματιά, με απλό  και πολύ ωραίο τρόπο αναδεικνύονται ζητήματα ρατσισμού που δυστυχώς παραμένουν επίκαιρα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ενημέρωση για το zero waste κίνημα

Κάτω από: 2018-2019,Χωρίς κατηγορία | 2ο ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Παρασκευή, 15 Μάρτιος 2019 6:47 μμ |

Την Παρασκευή 15/3/2019 οι μαθητές της Β΄γυμνασίου επισκέφτηκαν το  κέντρο ανακύκλωσης και κυκλικής οικονομίας Zero Waste Lab στο χώρο της ΔΕΘ. Εκεί ενημερώθηκαν και κλήθηκαν  να ανακυκλώνουν τα πλαστικά τους αντικείμενα προκειμένου να μετατραπούν σε έπιπλα πόλης με την τεχνολογία της 3D εκτύπωσης και είχαν τη  δυνατότητα να παρακολουθήσουν ζωντανά τη διαδικασία της τρισδιάστατης εκτύπωσης από το robot 3D printer, το οποίο τυπώνει αντικείμενα από ανακυκλωμένο πλαστικό.

Τα παιδιά έχοντας συλλέξει  πλαστικά απορρίμματα τα μετέφεραν τα  στο χώρο, ενέργεια που πιστεύουμε θα συνεχιστεί και με τη συμπαράσταση όλων μας.

Μέσα από το πρόγραμμα ζητήσαμε να  παρέχουν στο σχολείο μας, κάδο κομποστοποίησης, ώστε να χρησιμοποιείται για ανακύκλωση και των οργανικών αποβλήτων.

 

Επίσκεψη στο ορφανοτροφείο Μέλισσα

Κάτω από: 2018-2019,Δραστηρότητες | 2ο ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Παρασκευή, 8 Μάρτιος 2019 6:19 μμ |

Την Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019 οι μαθητές της Γ΄ τάξης επισκέφθηκαν το Ορφανοτροφείο θηλέων Μέλισσα έχοντας μαζί τους είδη πρώτης ανάγκης και φάρμακα. Ενημερώθηκαν από τις κυρίες Κοσματοπούλου και Μαυρίδου, καθώς και από την Διευθύντρια του Ιδρύματος κυρία Μαύρου για το έργο που επιτελείται, έκαναν ερωτήσεις και έλυσαν απορίες σχετικά με τη διαβίωση των κοριτσιών που διαμένουν εκεί και ενθουσιασμένα υποσχέθηκαν ότι θα επισκεφθούν ξανά τον συγκεκριμένο χώρο.

Επόμενη Σελίδα: »