Μαθητική παρέλαση

Κάτω από: 2018-2019,Χωρίς κατηγορία | 2ο ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Δευτέρα, 29 Οκτώβριος 2018 9:21 μμ |

     Το Σάββατο 27 Οκτωβρίου το σχολείο μας συμμετείχε  στην μαθητική παρέλαση που πραγματοποιήθηκε  στο πλαίσιο των εορτασμών της 28ης Οκτωβρίου

Οι μαθητές  και οι μαθήτριες μας διασχίζοντας  την οδό Τσιμισκή από τη Διαγώνιο έως την  Ίωνος Δραγούμη,  χειροκροτήθηκαν από πλήθος κόσμου που είχε συγκεντρωθεί.

Με βήμα γοργό, περήφανο  και με σθένος εκπροσώπησαν επάξια το Γυμνάσιο μας, τιμώντας τους προγόνους μας και υπενθυμίζοντας με την παρουσία τους ότι αποτελούν το μέλλον αυτής της χώρας.

Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου

Κάτω από: 2018-2019,Χωρίς κατηγορία | 2ο ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Κυριακή, 28 Οκτώβριος 2018 7:33 μμ |

         Στον φετινό εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου στο θεατράκι του σχολείου μας τιμήσαμε φέτος την επέτειο του ΟΧΙ, προβάλλοντας την ταινία τεκμηρίωσης  του προσκεκλημένου μας  κ. Μάνου Μαλαμίδη ιστορικού-ερευνητή, προκειμένου να  μοιραστεί και να συζητήσει με τους μαθητές του σχολείου μας, στιγμές των ημερών της κατοχής των Γερμανών στην πόλης μας, τη Θεσσαλονίκη, από την πρώτη στιγμή της έναρξης του πολέμου μέχρι και την απελευθέρωση της στις 30  Οκτωβρίου 1944.

         Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε η παρουσία του  αειθαλούς κ. Μίλτου Μυρώνη, αγωνιστή της αντίστασης,  κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής, όπου μας αφηγήθηκε βιώματα του, των δύσκολων εκείνων χρόνων, κάνοντας  κατάθεση ψυχής και μας μετέφερε το κλίμα εκείνης της περιόδου.

Τους ευχαριστούμε θερμά και τους δύο που έδωσαν μια άλλη διάσταση  στο έπος του ΄40.

Στην αρχή της εκδήλωσης διαβάστηκε το πρακτικό του συλλόγου διδασκόντων και παραδόθηκε η Σημαία στον  καλύτερο μαθητή της Γ΄Γυμνασίου και ορίστηκαν οι παραστάτες της. Στο τέλος βραβεύτηκαν οι μαθητές που αρίστευσαν και πρώτευσαν σρο σχολικό έτος 2017-2018.

Η σεμνή τελετή του εορτασμού έκλεισε με όλους τους μαθητές να ψάλλουν τον Εθνικό μας Ύμνο.

Ημέρα Αθλητισμού

Κάτω από: 2018-2019,Δραστηρότητες,Χωρίς κατηγορία | 2ο ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Παρασκευή, 28 Σεπτέμβριος 2018 9:37 μμ |

Την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου στα πλαίσια της ημέρας αθλητισμού, οι μαθητές του σχολείου μας  συναγωνίστηκαν σε αγώνες ταχύτητας, αναμετρήθηκαν σε αγώνες ομαδικών αθλημάτων, κοντραρίστηκαν στην διελκυστίνδα, πέτυχαν το στόχο τους με το βέλος τους, σε μια  εξαιρετική παρουσίαση του αθλήματος τοξοβολίας από την Ολυμπιονίκη μας Φωτεινή Βαβάτση.

Δράσεις των φίλων μας από τη Μελβούρνη

Κάτω από: Melbourne2017-18,Προγράμματα2017-2018 | 2ο ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Παρασκευή, 15 Ιούνιος 2018 7:59 μμ |

Στα πλαίσια της συνεργασίας των σχολείων μας με τη βοήθεια του διαδικτύου  ανταλλάσσαμε τα νέα μας από τη συμμετοχή μας σε διάφορες εκδηλώσεις των μαθητών μας.

 

Έκθεση εικαστικών «Αναδημιουργώ ανακυκλώνοντας»

Κάτω από: 2017-2018,Δραστηρότητες | 2ο ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Δευτέρα, 4 Ιούνιος 2018 9:47 πμ |

 

Η Ένωση Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων και φέτος διοργάνωσε ομαδική έκθεση ζωγραφικής, 50 σχολείων της Β. Ελλάδας, με θέμα «Αναδημιουργώ, Ανακυκλώνοντας». Η έκθεση εγκαινιάστηκε στην Πινακοθήκη της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών στις 4 Ιουνίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 17 Ιουνίου .

Το σχολείο μας συμμετείχε με έργο της Β΄ τάξης. Τόσο η διοργάνωση της έκθεσης όσο και η ποιότητα των έργων που παρουσιάστηκαν για μία ακόμα φορά έκλεψαν τις εντυπώσεις!

Ευχαριστώ για την συμμετοχή τους μαθητές και των δύο τμημάτων της Β΄τάξης.

Τηλεσυνάντηση με τους μαθητές του Oakleigh Grammar School

Στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος: Ολυμπιακό Ιδεώδες: Έμπνευση για τη φιλία και τη συνεργασία, που εκπονείται αυτή τη χρονιά στο σχολείο μας, οι μαθητές της ομάδας συναντήθηκαν με τη βοήθεια της τεχνολογίας  διαδικτυακά με συνομήλικους μαθητές του αδελφοποιημένου σχολείου Oakleigh Grammar της Μελβούρνης την Τρίτη 15 Μαϊου 2018.

Οι μαθητές καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς μέσα από ψηφιακή πλατφόρμα που δημιουργήθηκε γι αυτό τον σκοπό αντάλλασαν τα νέα τους, δημιούργησαν και απάντησαν ερωτηματολόγια και προώθησαν τη συνεργασία των δύο σχολείων στις δύο μακρινές ηπείρους.

Πιστεύουμε, ότι αυτή είναι η αρχή, όχι μόνο μιας δημιουργικής συνεργασίας, αλλά και μιας φιλίας που θα διαρκέσει στο διηνεκές.

 

                                     

Τηλεπισκόπηση

Κάτω από: 2017-2018,Δραστηρότητες | 2ο ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Παρασκευή, 25 Μάιος 2018 10:04 πμ |

Στις 25 /5/2018Οι μαθητές του σχολείου μας ενημερώθηκαν από τον γονέα κ. Περάκη Κωνσταντίνο, καθηγητή του τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, για τις μεθόδους και εφαρμογές της Τηλεπισκόπησης.

Η τηλεπισκόπηση έχει εφαρμογές στο αστικό και περιαστικό περιβάλλον, στο φυσικό περιβάλλον και κυρίως στον αγροτικό χώρο. Εξετάζονται  δορυφορικά δεδομένα και μέθοδοι ανίχνευσης και πρόβλεψης διαχρονικών αλλαγών, δημιουργία και σύνθεση πιθανοτικών χαρτών, δημιουργία τρισδιάστατων μοντέλων εδάφους, κ.ά.
Τέλος η σύνδεση των αποτελεσμάτων με κάποιο Γεωγραφικό Σύστημα πληροφοριών οδηγεί σε μία πλήρη και ολοκληρωμένη εικόνα του προβλήματος.

Ποδηλατώντας….

Κάτω από: 2017-2018,Δραστηρότητες | 2ο ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Πέμπτη, 24 Μάιος 2018 9:01 πμ |

Στα πλαίσια της θεματικής εβδομάδας, με θέμα κυκλοφοριακή αγωγή, μέλη του ποδηλατικού αθλητικού συλλόγου Θεσσαλονίκης οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την ενημέρωση των μαθητών επισκέφτηκαν τον χώρο του σχολείου μας.

Μέσα από βιντεάκια και συζητήσεις, τα παιδιά ενημερώθηκαν για τον τρόπο κυκλοφορίας των ποδηλατών στην πόλη,τον απαραίτητο εξοπλισμό και τα μέτρα προστασίας που πρέπει να λαμβάνουν προκειμένου να αποφύγουν πιθανά ατυχήματα.

Επίσκεψη μαθητών στη Σχεδία

Κάτω από: 2017-2018,Δραστηρότητες | 2ο ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Τετάρτη, 23 Μάιος 2018 9:43 πμ |

Στα πλαίσια της θεματικής εβδομάδας μαθητές του Γ1 στις 23/5/2018,περιηγήθηκαν στην περιοχή του φραγκομαχαλά και στα Άνω Λαδάδικα κάνοντας μια στάση στα γραφεία του περιοδικού δρόμου «Σχεδία¨, όπου και ενημερώθηκαν για τη δράση της ομάδας και την προσπάθεια να βοηθήσουν τους αδύνατους οικονομικά ανθρώπους να ζήσουν αξιοπρεπώς.

Βυζαντινή περιήγηση

Κάτω από: 2017-2018,Δραστηρότητες | 2ο ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Τετάρτη, 23 Μάιος 2018 9:10 πμ |

Στις 23/5/2018 οι μαθητές του Γ2, περιηγήθηκαν στις βυζαντινές εκκλησίες της Θεσσαλονίκης.

Ξεναγήθηκαν στους ναούς της Του Θεού  Σοφίας, Αχειροποιήτου, Αγίου Παντελεήμονα, Αγίου Νικολάου Ορφανού, στη μονή Βλατάδων και στη μονή Λατόμου- Οσίου Δαβίδ.

Στη διαδρομή επισκέφτηκαν και το ρωμαϊκο μνημείο της Ροτόντας.

Επόμενη Σελίδα: »