Eνημερωτικά φυλλάδια Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

Κάτω από: Χωρίς κατηγορία | 2ο ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Σάββατο, 19 Δεκέμβριος 2020 8:02 μμ |

Παραθέτουμε στην ανάρτηση μας,  4 ενημερωτικά φυλλάδια του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σύμφωνα με εντολή του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, προκειμένου να ενημερωθούν οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών του σχολείου μας.

 

 

Οδηγίες-για-προστασία-στο-διαδίκτυο

Σεξ_κακοποίηση

Sexual-Abuse-girlhttps://blogs.sch.gr/2gymthes/files/2020/12/ΣΥΝ-4-για-ενδοοικογενειακή-βία.pdf

Ενδοοικογενειακή-βία

Διαβίβαση-ενημερωτικού-υλικού

Εισαγωγικές εξετάσεις 1ου Προτύπου Γυμνασίου

Κάτω από: Χωρίς κατηγορία | 2ο ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Πέμπτη, 25 Ιούνιος 2020 1:35 μμ |

Κατανομή υποψηφίων μαθητών στις  αίθουσες του κτηρίου του 2ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης (Ικτίνου 5), προκειμένου να διαγωνιστούν  για την εισαγωγή τους στο 1ο Πρότυπο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης

Παραθέτουμε το επισυναπτόμενο αρχείο

Κατανομή-υποψηφίων-για-το-1ο-Πρότυπο-Πειραματικό

 

 

Διαβίβαση οδηγιών ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο

Κάτω από: Χωρίς κατηγορία | 2ο ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Πέμπτη, 2 Απρίλιος 2020 1:03 μμ |

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης σχετικά με την ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο, αναρτούμε το αρχείο της Διεύθυνσης Δίωξης  Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Ασφαλής εκπαίδευση εξ΄αποστάσεως

 

 

Διαβίβαση Οδηγιών Πρόληψης Κορωνοϊού

Κάτω από: Χωρίς κατηγορία | 2ο ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Παρασκευή, 13 Μάρτιος 2020 9:40 μμ |

Στο πλαίσιο της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την πρόληψη της διασποράς του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2 στις σχολικές μονάδες και  την κοινότητα,  αναρτούμε το αρχείο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας με θέμα:

ΕΟΔΥ Οδηγίες για παραμονή παιδιών και εφήβων στο σπίτι _ 11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020,

 

 

Ανακύκλωση

Την Τετάρτη 4/3/2020, στα πλαίσια της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης  προσκλήθηκε  η Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης (ECO REC) στο σχολείο μας.

Οι μαθητές του σχολείου μας, αυτήν τη χρονιά ενημερώθηκαν για την ανακύκλωση των λαμπτήρων και των ηλεκτρικών και  ηλεκτρονικών συσκευών.

Οι μαθητές παρακολούθησαν ενημερωτικά βίντεο  και έθεσαν σχετικές ερωτήσεις.

Είναι γνωστό ότι οι  ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές καθώς και οι λαμπτήρες  περιέχουν πολλά υλικά και  αρκετά από αυτά μπορεί να είναι τοξικά για τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Με την ανακύκλωση δίνεται η ευκαιρία για επαναχρησιμοποίηση τους και μια ευκαιρία σε όλους μας να συμβάλλουμε στην  προστασία του περιβάλλοντος.

Ορυκτά-Άνθρωπος-Τέχνη

Κάτω από: 2019-2020,Δραστηρότητες | 2ο ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Πέμπτη, 27 Φεβρουάριος 2020 10:21 μμ |
Την Πέμπτη 27/2/2020 οι μαθητές της Α΄και Β γυμνασίου επισκέφτηκαν στον χώρο του λιμανιού την έκθεση «ΤΑ ΟΡΥΚΤΑ ΚΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ» και «ΤΑ ΟΡΥΚΤΑ ΚΑΙ Η ΤΕΧΝΗ» που διοργάνωσε το  Αριστοτέλειο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Θεσσαλονίκης , σε συνεργασία με το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας και το Σύνδεσμο Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων (ΣΜΕ).
Άραγε τι σχέση είχε ο Τρωικός πόλεμος και η Αργοναυτική εκστρατεία για το Χρυσόμαλλο Δέρας με τα ορυκτά; Απάντηση έδωσαν οι ξεναγοί της έκθεσης  και  ενημέρωσαν τα παιδιά  για την αξία  των ορυκτών στο παρελθόν αλλά και και στο παρόν εστιάζοντας  στη χρήση τους στην καθημερινή ζωή.
εκτός της ξενάγησης οι μαθητές παρακολούθησαν μια ενδιαφέρουσα ταινία για τα αρχαία και σύγχρονα μεταλλωρυχεία και τους τρόπους εξόρυξης των μεταλλευμάτων.
Τέλος με τη βοήθεια διαδραστικής εγκατάστασης εμφανίζονται  σε μια οθόνη ποια μέταλλα βρίσκονται σε  ποια σημεία του ανθρώπινου σώματος.

Κοπή βασιλόπιτας αποφοίτων

Κάτω από: 2019-2020,Δραστηρότητες | 2ο ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Κυριακή, 16 Φεβρουάριος 2020 6:59 μμ |

Και αυτή τη χρονιά,την Κυριακή 16/2/2020 το γυμνάσιο  παρευρέθηκε προσκεκλημένο, στην κοπή βασιλόπιτας του συλλόγου αποφοίτων του σχολείου μας «Ικτίνος».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, βραβεύτηκαν οι ομότιμοι καθηγητές Αντώνης Μανιτάκης  και Γιώργος Αναστασιάδης απόφοιτοι του 2ου, συμμαθητές στα σχολικά θρανία, συμφοιτητές στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ και συνάδελφοι πανεπιστημιακοί, δύο εξέχουσες προσωπικότητες από τον χώρο τoυς, με πολύπλευρο κοινωνικό και επιστημονικό έργο.

Στη εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό εκ μέρους του Γυμνασίου ο Δ/ντής  Γ. Μακρής καθώς και ο Α/Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων  Νικάκης.

Ιδιαίτερα ευχάριστη ήταν η ανακοίνωση του Πρόεδρος του «Ικτίνου» Α. Παπαγεωργίου ότι με πρωτοβουλία του Συλλόγου  έχουν ξεκινήσει  επαφές με το Ζωγράφειο Γυμνάσιο της Κωνσταντινούπολης με στόχο τη συνεργασία  των δύο  γυμνασίων καθώς και ότι  έχει δρομολογηθεί η μετάβαση 6 αριστούχων μαθητών του Λυκείου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Το μουσικό παρόν της έδωσε η χορωδία του Γυμνασίου μας υπό τη διεύθυνση της κας Ζ. ν Παλάντζα, που ενθουσίασε τους παρευρισκομένους.

Συμμετοχή στην παγκόσμια ημέρα Ελληνικής Γλώσσας στη Νάπολη

Κάτω από: 2019-2020,Δραστηρότητες | 2ο ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Σάββατο, 15 Φεβρουάριος 2020 9:43 μμ |

Με μία κιθάρα, ένα βιολί, ένα όνειρο και πολύ διάθεση ξεκινήσανε στις 8 Φεβρουαρίου,28 μαθητές και μαθήτριες του 2ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης για την παγκόσμια ημέρα ελληνικής γλώσσας που πραγματοποιήθηκε για άλλη μία φορά στην πανέμορφη Νάπολη.

Εκεί που η διασπορά κρατά ζωντανό το πνεύμα του Ελληνισμού και κυρίως την ελληνική γλώσσα. Οι εμπειρίες πολλές και οι συγκινήσεις ακόμη περισσότερες.

Το αποτέλεσμα αυτής της συλλογικής προσπάθειας ήταν το δυνατό χειροκρότημα μέσα στο κάστρο της Νάπολης. Τα παιδιά μας εξαιρετικά και οι γονείς αρωγοί αυτής της προσπάθειας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης ήταν το πρώτο σχολείο της πόλης που είχε την τιμή να λάβει μέρος σ’ αυτή την διοργάνωση.

Ευχαριστούμε την Ελληνική κοινότητα Νεαπόλεως καθώς και τον εμπνευστή αυτής της πρωτοβουλίας κύριο Γιάννη Κορίνθιο. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του σχολείου.

Επίσκεψη στο Βυζαντινό Μουσείο

Κάτω από: 2019-2020 | 2ο ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Πέμπτη, 9 Ιανουάριος 2020 8:18 μμ |

Την Τετάρτη 9/1/2020 οι μαθητές του Β2 και Την Τετάρτη 16/1/2020 οι μαθητές του Β1, επισκέφτηκαν το Βυζαντινό Μουσείο Θεσσαλονίκης στα πλαίσια του μαθήματος της Ιστορίας και παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Αλλοτινά και τωρινά πρόσωπα του χρόνου».

Τα παιδιά με τη βοήθεια φυλλαδίων και υποστηρικτικού υλικού που τους παρείχε το Μουσείο, προσπάθησαν να βρουν τις απαντήσεις των ερωτηματολογίων που είχαν, περιδιαβαίνοντας τα πολύτιμα εκθέματα του Μουσείου.

Δουλεύοντας σε ομάδες ανέπτυξαν πνεύμα συνεργασίας και πλούτισαν τις γνώσεις τους σχετικά με το πώς μετρούσαν το χρόνο κατά την Βυζαντινή περίοδο.

Επίσκεψη στελεχών του Γαλλικού υπουργείου Παιδείας στο σχολείο μας

Την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019, το σχολείο μας στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος  «Projet Parcours billingue pour tous», (δίγλωσση διαδρομή για όλους),  είχε τη μεγάλη χαρά και τιμή να δεχθεί την επίσκεψη Γάλλων στελεχών εκπαίδευσης από την ακαδημαϊκή περιοχή Προβηγκίας- Άλπεων- Κυανής Ακτής.

Ο κ. Grenet Jean-Jaque, inspecteur de l’ education National, Επιθεωρητής Εθνικής Παιδείας της Γαλλίας, η κ. Corbi Christine, conseillere pedagogique LV, Σχολική σύμβουλος, η κ. Bellais Mireille, inspecteur de l’ education National Adjointe Au Dasen, Επιθεωρήτρια Εθνικής Παιδείας της Γαλλίας και η κ. Grieux Natalie conseillere pedagogique LV, Σχολική σύμβουλος.

Τους συνόδευσε στην επίσκεψη τους η συντονίστρια Παιδαγωγικής Ευθύνης των Γαλλικών κ. Κοφίδου Αγγελική.

Η επίσκεψη τους είχε ως στόχο την επιτόπια παρατήρηση εργασίας στα μαθήματα των ξένων γλωσσών. των Αγγλικών και στο μάθημα των Γαλλικών.

Συζητήθηκαν εκπαιδευτικά θέματα εκφράζοντας τις απόψεις τους για τον τρόπο προσέγγισης των ξένων γλωσσών στο σχολείο και παρακολούθησαν διδασκαλία στο μάθημα των Αγγλικών και στο μάθημα των Γαλλικών.

Την ώρα των Αγγλικών, τα παιδιά συζήτησαν με τους Γάλλους καθηγητές για τις εντυπώσεις τους από την Ελλάδα και τους πρότειναν να δοκιμάσουν τα ελληνικά φαγητά.

Στα πλαίσια της υποδοχής μαθητές της Α’ Γυμνασίου προσέφεραν πρωινό στους προσκεκλημένους μας και μαθητές της Γ’  Γυμνασίου τους ξενάγησαν στα μνημεία και  στην ιστορία της πόλης μας, έχοντας δημιουργήσει παρουσίαση Power Point.

Μαθήτρια της Γ΄ Γυμνασίου τους  καλώς όρισε τραγουδώντας Γαλλικά τραγούδια.

 

Επόμενη Σελίδα: »