Φεβ 21 2015

Άρθρα του/της ΜΠΟΥΡΔΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ - ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

Πώς να φτιάξεις ένα χαρταετό

Κάτω από: Γενικά

Για την δημιουργία ενός απλού παραδοσιακού χαρταετού θα χρειαστείτε :

  • βέργες ξύλινες μήκους 60-80 εκ.
  • πολύ λέπτα χαρτιά ή νάιλον
  • σύρμα
  • σπάγκο
  • κόλλα
  • κολλητική ταινία
  • χρωματιστές χάρτινες λωρίδες από περιοδικά κ.α περίπου 20 εκ. η καθεμία

Εκτέλεση:

1. Για να κατασκευάσετε τον σκελετό, δένετε σφιχτά μεταξύ τους τα 3 ξύλα στο κέντρο (τα δύο χιαστί και το τρίτο οριζοντίως) και αφήνετε 50 εκ. σπάγκο να κρέμεται.

2. Με ένα μαχαίρι, χαράζετε μικρές εγκοπές στις άκρες των ξύλων. Ξεκινάτε να σχηματίζετε την περίμετρο του χαρταετού σας, δένοντας στην άκρη της μίας βέργας το λεπτό σύρμα και προχωρώντας διαδοχικά στις υπόλοιπες, περνώντας και σφίγγοντας το σύρμα στις εγκοπές που έχετε κάνει. Φροντίστε να είναι ίσες οι αποστάσεις μεταξύ των ξύλων ώστε το εξάγωνό σας να είναι κανονικό.

3. Τοποθετήστε τον σκελετό πάνω στο χαρτί (ή το νάιλον) και κόψτε το περιμετρικά, αφήνοντας περιθώριο 5 εκ. περίπου.

4. Διακοσμήστε το χαρτί που μόλις κόψατε, ζωγραφίζοντάς το ή κολλώντας άλλα σχέδια.

5. Κολλήστε (με κόλλα ή ταινία) το χαρτί πάνω στον εξαγωνικό σκελετό, αξιοποιώντας το περιθώριο που έχετε αφήσει για να το τυλίξετε γύρω από το σύρμα.

6. Στερεώστε δύο ίσα κομμάτια σπάγκου στις άκρες δύο διπλανών ξύλων αντιστοίχως.Προσοχή: Το μήκος του σπάγκου πρέπει να είναι ίσο με το μήκος του ξύλου από το κέντρο ώς την άκρη του. Ενώστε τα δύο κομμάτια σπάγκου μεταξύ τους, ώστε να τοποθετήσετε εκεί την ουρά.

7. Το μήκος της ουράς πρέπει να είναι τουλάχιστον 4 φορές μεγαλύτερο από το μήκος του χαρταετού. Στον σπάγκο της ουράς, δέστε τις χρωματιστές λωρίδες σε απόσταση περίπου 20 εκ. μεταξύ τους. Tip! Μπορείτε να χρησιμποιήσετε εφημερίδες που είναι πολύ ελαφρύ σαν χαρτί και θα έχει καλύτερα αποτελέσματα η ουρά του χαρταετού!

8. Στις απέναντι άκρες των ξύλων στα οποία δέσατε την ουρά, τοποθετήστε τα ζύγια. Δέστε στα άκρα δύο ίσα κομμάτια σπάγκου και ενώστε τα με τον σπάγκο που έχετε αφήσει να κρέμεται στο κέντρο, έτσι ώστε να δημιουργείται ένα ισοσκελές τρίγωνο. Στο σημείο της ένωσης, τοποθετήστε την καλούμπα.

Ο χαρταετός σας είναι έτοιμος! Καλές πτήσεις!

Ευχαριστώ την Πηγή:www.monopoli.gr

Υ.Γ  Στην περίπτωση  που βρέχει την Καθαρά Δευτέρα ή δεν έχει καλό καιρό απλά πετάξτε τον αετό σας μία μέρα πριν.

Αγγελίνα Μπούρδου

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια
Σχόλια (RSS)

Αφήστε μια απάντηση