Εκδρομή στην Αρχαία Επίδαυρο (video, μαθητής Δ. Βλάχος)

Η Γ΄ τάξη του 2ου Γυμνασίου Ν. Φιλαδέλφειας πραγματοποίησε στις 6 Μαϊου 2014, στα πλαίσια του προγράμματος Comenius και του μαθήματος Αρχαία Ελληνικά Κείμενα από μετάφραση, «Ελένη» του Ευριπίδη, μονοήμερη εκδρομή στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου. Προηγήθηκε προετοιμασία των μαθητών, οι οποίοι χωρίστηκαν σε ομάδες εργασίας και παρουσίασαν στους συμμαθητές τους τα αρχιτεκτονικά μέρη και την ιστορία του θεάτρου. Προηγήθηκε προετοιμασία των μαθητών, οι οποίοι χωρίστηκαν σε ομάδες εργασίας και παρουσίασαν στους συμμαθητές τους τα αρχιτεκτονικά μέρη και την ιστορία του θεάτρου.
Επίσης απήγγειλαν στίχους από τα επεισόδια και τα στάσιμα της τραγωδίας Ελένη του Ευριπίδη, που διδάχθηκε στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Κατόπιν συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια για την αξιολόγηση της δράσης τους.
Η εξόρμηση των μαθητών ολοκληρώθηκε στο γραφικό λιμανάκι της Παλαιάς Επιδαύρου. Τη δράση οργάνωσαν οι φιλόλογοι Ψιμοπούλου Άννα και Γιαννοπούλου Αναστασία, οι οποίες συνόδευσαν τους μαθητές μαζί με το Μαθηματικό τους Πήλιουρα Ηλία και τη θεολόγο τους Σάρκου Αικατερίνη.

Δείτε το video που έφτιαξε ο μαθητής της Α’ Γυμνασίου Δημήτρης Βλάχος επ’ ευκαιρία της επίσκεψης στην Επίδαυρο