Εκδήλωση Μνήμης – 100 Χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή

Ιούν 202226

  ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ

100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

Την Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στον προαύλιο χώρο του σχολείου μας ειδική εκδήλωσης μνήμης για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Οι μαθητές παρουσίασαν το πρόγραμμα που εκπονήθηκε από τις καθηγήτριες του 2ου Γυμνασίου Νέας Φιλαδέλφειας κυρίες Σάρκου, Κομνηνού και Ανδρονίκου σε συνεργασία και με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Μικρασιατών Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας «Οι Αλησμόνητες Πατρίδες».

Παράλληλα στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου λειτουργούσε έκθεση με πλούσιο φωτογραφικό υλικό και αντικείμενα καθημερινής χρήσης που πρόσφεραν γονείς και Φιλαδελφιώτες της περιοχής στο σχολείο για αυτόν τον σκοπό.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν:

 •   Εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Νέας Ιωνίας και Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας.
 •   Εκπρόσωπος της Δ.Ε.Ε. Α΄ Αθήνας.
 •   Εκπρόσωποι του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας.
 •   Μέλη της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας.
 •  Μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας.
 • Γονείς και μαθητές.

                                                    ΕΚΘΕΣΗ

1


2

3

 

7

9

10


11 1

 

12

14

15

16

17

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2022

 

19

20

25
26

 

 

 

 

 

από κάτω από: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Εκδήλωση Μνήμης – 100 Χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή    

Ετήσια Έκθεση Εσωτερικής Αξιολόγησης του Εκπ/κού Έργου της Σχολικής Μονάδας (έτος αναφοράς 2021-2022)

Ιούν 202222

 Α. ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ

 Καταγράφονται συνοπτικά τα χαρακτηριστικά και οι ιδιαιτερότητες της σχολικής μονάδας, που κρίνονται σημαντικά για την αποτύπωση της εικόνας του σχολείου

 Το σχολείο μας εντοπίζεται εντός του αστικού ιστού, σε μία όμως περιοχή που δεν έχει ιδιαίτερα υψηλά κτίρια και πολυκατοικίες. Βρίσκεται αρκετά κοντά στο Άλσος της Ν. Φιλ/φείας.

Το μαθητικό δυναμικό του σχολείου μας αγγίζει τους 246 μαθητές, ενώ το αντίστοιχο εκπαιδευτικό δυναμικό τους 32 καθηγητές, καθώς υπήρξαν αλλεπάλληλοι διορισμοί αναπληρωτών, λόγω των αντίστοιχων λειτουργικών κενών. Από το σύνολο των 32 εκπαιδευτικών, ένα υποσύνολο μόλις 17 εκπαιδευτικών αποτελούν το οργανικό δυναμικό της σχολικής μονάδας.

Το ποσοστό των αλλοδαπών μαθητών κυμαίνεται κοντά στο 15%. Οι μαθητές αυτοί είναι απόλυτα ενταγμένοι στο κοινωνικό σύστημα της πόλης και συνακόλουθα στο εκπαιδευτικό σύστημα και στη μαθησιακή διαδικασία που ακολουθείται εντός της σχολικής μονάδας.

 

Β. ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

 Θετικά σημεία

 Η μεγάλη συμμετοχή καθηγητών διαφόρων ειδικοτήτων, καθώς και μαθητών διαφορετικών δυνατοτήτων και αναγκών στις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν.

Επετεύχθη ο στόχος της καλής επικοινωνίας με τους γονείς. Λόγω της πανδημίας του Covid-19, κυριότερος τρόπος επικοινωνίας σχολείου-κηδεμόνων αναδείχθηκε ο τηλεφωνικός.

Σημεία προς βελτίωση

 Η ανεπαρκής υλικοτεχνική υποδομή, ιδιαίτερα στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Assess-Learning.

Η περισσότερο αυξημένη επικοινωνία με τους γονείς, εφόσον το επιτρέψει η πορεία της πανδημίας και η συνακόλουθη αλλαγή των υγειονομικών πρωτοκόλλων επιτρέψει κάτι τέτοιο.

Διοικητική λειτουργία

Θετικά σημεία

Σημεία προς βελτίωση

 

Επαγγελματική ανάπτυξη εκπαιδευτικών

Θετικά σημεία

 Πραγματοποιήθηκαν τρεις (3) ενδοϋπηρεσιακές επιμορφωτικές δράσεις με πολύ μεγάλη συμμετοχή των εκπαιδευτικών. Από τη συνακόλουθη συμπλήρωση του ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου διαπιστώθηκε πως αρκετοί εκπαιδευτικοί συμμετέχουν ιδία πρωτοβουλία σε επιμορφωτικές δράσεις εκτός σχολικής μονάδας και εκτός διδακτικού ωραρίου.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί συμμετείχαν σε δράσεις όπου ευαισθητοποιήθηκαν σε θέματα κοινωνικού χαρακτήρα και θεατρικής αγωγής.

Σημεία προς βελτίωση

 Μελλοντικός προγραμματισμός στοχευμένων επιμορφωτικών δράσεων για μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, όπου θα αναλύονται πιθανοί (δυνητικοί) τρόποι αντιμετώπισης απρόσφορων συμπεριφορών εντός του σχολικού περιβάλλοντος.

Προτείνεται η επανάληψη δράσεων κοινωνικού χαρακτήρα εντός της στη σχολικής μονάδας, εφόσον οι υγειονομικές συνθήκες και τα αντίστοιχα υγειονομικά πρωτόκολλα το επιτρέψουν.

 

Γ. ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

 Λειτουργία

Παιδαγωγική και μαθησιακή λειτουργία – Αριθμός Δράσεων που υλοποιήθηκαν 2

Άξονες στους οποίους υλοποιήθηκαν οι Δράσεις

Σχέσεις σχολείου – οικογένειας

Διδασκαλία, μάθηση και αξιολόγηση

Λειτουργία

Διοικητική λειτουργία

Αριθμός Δράσεων που υλοποιήθηκαν

Άξονες στους οποίους υλοποιήθηκαν Δράσεις

Λειτουργία

Επαγγελματική ανάπτυξη εκπαιδευτικών – Αριθμός Δράσεων που υλοποιήθηκαν 2

Άξονες στους οποίους υλοποιήθηκαν οι Δράσεις

Συμμετοχή των εκπαιδευτικών σε επιμορφωτικές δράσεις

Συμμετοχή των εκπαιδευτικών σε εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα

Παρατηρήσεις   /   Σχόλια

Σημαντικότερα αποτελέσματα των Δράσεων

 1. Η μεγάλη συμμετοχή καθηγητών διαφόρων ειδικοτήτων, καθώς και μαθητών διαφορετικών δυνατοτήτων και αναγκών στις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν.
 2. Επετεύχθη ο στόχος της καλής επικοινωνίας με τους γονείς.
 3. Πραγματοποιήθηκαν τρεις (3) ενδοϋπηρεσιακές επιμορφωτικές δράσεις με πολύ μεγάλη συμμετοχή των εκπαιδευτικών. Από τη συνακόλουθη συμπλήρωση του ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου διαπιστώθηκε πως αρκετοί εκπαιδευτικοί συμμετέχουν ιδία πρωτοβουλία σε επιμορφωτικές δράσεις εκτός σχολικής μονάδας και εκτός διδακτικού ωραρίου.
 4. Μαθητές και εκπαιδευτικοί συμμετείχαν σε δράσεις όπου ευαισθητοποιήθηκαν σε θέματα κοινωνικού χαρακτήρα και θεατρικής αγωγής.

Δυσκολίες που παρουσιάστηκαν

 Ανεπαρκής υλικοτεχνική υποδομή.

 1. Εφόσον το επιτρέψει η πορεία της πανδημίας και η συνακόλουθη αλλαγή των υγειονομικών πρωτοκόλλων, η αυξημένη επικοινωνία με τους γονείς θα ήταν επιθυμητή.
 2. Εφόσον οι υγειονομικές συνθήκες και τα αντίστοιχα υγειονομικά πρωτόκολλα το επιτρέψουν, κρίνεται ιδιαιτέρως επιθυμητή η επανάληψη δράσεων κοινωνικού χαρακτήρα εντός της σχολικής μονάδας,

 

Ανάδειξη Πρακτικών και προτάσεις για αξιοποίησή τους από άλλα σχολεία (προαιρετικά).

 Προτάσεις για αναγκαίες επιμορφώσεις

 Θέμα 1

 Άξονας

 Συμμετοχή των εκπαιδευτικών σε επιμορφωτικές δράσεις

Ειδικότερο Θέμα

 Μελλοντικός προγραμματισμός στοχευμένων επιμορφωτικών δράσεων για μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, όπου θα αναλύονται πιθανοί (δυνητικοί) τρόποι αντιμετώπισης απρόσφορων συμπεριφορών εντός του σχολικού περιβάλλοντος.

Εφόσον οι υγειονομικές συνθήκες και τα αντίστοιχα υγειονομικά πρωτόκολλα το επιτρέψουν, κρίνεται ιδιαιτέρως επιθυμητή η επανάληψη δράσεων κοινωνικού χαρακτήρα εντός της σχολικής μονάδας,

από κάτω από: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ετήσια Έκθεση Εσωτερικής Αξιολόγησης του Εκπ/κού Έργου της Σχολικής Μονάδας (έτος αναφοράς 2021-2022)    

100 Χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή – Εκδήλωση Μνήμης

Ιούν 202213

.jpg

 

.jpg

από κάτω από: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο 100 Χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή – Εκδήλωση Μνήμης    

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Απρ 202211Λήψη αρχείου

από κάτω από: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ    

Η Δ.Δ.Ε. Α΄ Αθήνας συγχαίρει το 2ο Γυμνάσιο Νέας Φιλαδέλφειας για την παρουσίαση της δράσης

Μαρ 202228

«Ο φιλέλληνας Λόρδος Μπάιρον και η συμβολή του στην Ελληνική Επανάσταση»

 Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022

Μετά το τέλος της σχολικής γιορτής για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, στο εργαστήριο της Πληροφορικής έγινε σύνδεση με τη Διεύθυνση Δ.Ε. Α΄ Αθήνας για την πραγματοποίηση διαδικτυακής παρουσίασης δράσεων που υλοποίησαν σχολεία στο πλαίσιο του εορτασμού των διακοσίων χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Οι μαθήτριες της περσινής Γ΄ τάξης Σιμοπούλου Μαρία και Αφιανού Κωνσταντίνα καθώς και η μαθήτρια Στέκου Δήμητρα της φετινής Γ΄ τάξης, παρουσίασαν τη δράση «Ο φιλέλληνας Λόρδος Μπάιρον και η συμβολή του στην Ελληνική Επανάσταση», με την οποία είχε συμμετάσχει το σχολείο μας στο μαθητικό διαγωνισμό που είχε προκηρυχθεί κατά το σχολικό έτος 2020-2021 από την Ελληνική Φιλελληνική Εταιρεία στα πλαίσια του εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Η παρουσίαση της δράσης απέσπασε θετικότατα σχόλια τόσο από τους διοργανωτές της εκδήλωσης της Δ.Δ.Ε. Α΄ Αθήνας όσο και από τα υπόλοιπα σχολεία που συμμετείχαν στην εκδήλωση.

Την επιμέλεια της δράσης και την καθοδήγηση των μαθητών είχαν οι καθηγήτριες:

Σάρκου Αικατερίνη

Λαγού Αναστασία

Ανδρονίκου Αδαμαντία

7 8

 

από κάτω από: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η Δ.Δ.Ε. Α΄ Αθήνας συγχαίρει το 2ο Γυμνάσιο Νέας Φιλαδέλφειας για την παρουσίαση της δράσης    

Εορτασμός της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου

Μαρ 202228

Την Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022, πραγματοποιήθηκε γιορτή για την Eθνική Eπέτειο της 25ης Μαρτίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας, με τη συμμετοχή μαθητών της Γ΄ τάξης του Σχολείου μας τηρώντας όλα τα απαραίτητα πρωτόκολλα για την πανδημία.

Παρουσιάστηκαν θεατρικά δρώμενα με τίτλο «Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα», το θεατροποιημένο ποίημα «Ο Ματρόζος» και απόσπασμα από το έργο του Δ. Σολωμού «Η Γυναίκα της Ζάκυθος».

Τη γιορτή επιμελήθηκε η κ. Σάρκου Αικατερίνη με τη βοήθεια της κ. Χαρίδη Ματίλντας.

2 6 3 1 4 5

από κάτω από: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Εορτασμός της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου    

ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΘΗΝΑΣ

Μαρ 202224

  

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ Β΄ ΚΑΙ  Γ΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Η εθελοντική ομάδα του 2ου Γυμνασίου Νέας Φιλαδέλφειας αποτελούμενη από 38 μαθητές της δευτέρας και τρίτης Γυμνασίου συμμετείχαν στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας την Κυριακή 20 Μαρτίου 2022. 

Την πρωτοβουλία και την υλοποίηση της δράσης είχε η καθηγήτρια Λυμπερτού Χαρίκλεια με την βοήθεια της καθηγήτριας Σάρκου Αικατερίνης.

3

από κάτω από: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΘΗΝΑΣ    
« Παλιότερα άρθρα
Αύγουστος 2022
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Ιούν    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

 

image.jpg

2o Γυμνάσιο Ν.Φιλαδέλφειας

Τρωάδος 37, Ν.Φιλαδέλφεια 14342

Τηλ – Fax : 210 25 21 775

e-mail:  2 g y m n f i l @ sch.g r

Μέσω συγκοινωνιακών γραμμών η πρόσβαση σας στο 2ο Γυμνάσιο μπορεί να γίνει ως εξής:

Λεωφορείο 619 (πρώην Β8) (Μεταμόρφωση- Ν.Φιλ/φεια – Ανω Πατήσια (κυκλική)): στάση Καμπούρογλου

Λεωφορείο Β9 (Χαλκοκονδύλη – Μεταμόρφωση – Ν.Κηφισιά): στάση Αλσος

Λεωφορείο Γ9 (Χαλκοκονδύλη -Κ.Κόκκινος – Αχαρναί ): στάση Μάδυτος

Τρόλλεϊ 6 (Ιπποκράτους – Ν.Φιλ/φεια – Κόκκινος Μύλος): στάση Μάδυτος
Η συγκοινωνιακή γραμμή Β8 αντικαταστάθηκε από την 619 και η Α9 καταργήθηκε.
map-gymnasioy1.jpg

—————————————-

Google mapsTop
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων