Σύνδεση με το Ερευνητικό Κέντρο του Δημόκριτου

Το τμήμα Γ3 του σχολείου συνδέθηκε διαδικτυακά με το ερευνητικό κIMG db378224df7727faed698f7a0a75e9ba Vέντρο Δημόκριτος  και είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους ειδικούς επιστήμονες για τα προηγμενα υλικά που παίζουν και θα παίξουν σημαντικό ρόλο στο μέλλον.

Στα προηγμένα υλικά περιλαμβάνονται τα έξυπνα υλικά (smart materials) και τα νανοϋλικά (nano-materials). Τα έξυπνα υλικά χαρακτηρίζονται έτσι καθώς είναι σε θέση να ανιχνεύουν τις όποιες μεταβολές στο περιβάλλον το οποίο λειτουργούν, και να αντιδρούν σε αυτές αναλόγως, όπως αν επρόκειτο για ζωντανούς οργανισμούς (π.χ. αισθητήρες (sensors), υλικά μνήμης σχήματος (shape memory alloys), πιεζοηλεκτρικά κεραμικά (piezoelectric ceramics), μαγνητοσυστολικά υλικά (magnetostrictive materials) και ηλεκτρο- ή μαγνητο-ρεολογικά υγρά).

Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών (ΕΚΕΦΕ) «Δημόκριτος» ιδρύθηκε το 1961 ως Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ». Σήμερα, αποτελεί το μεγαλύτερο διεπιστημονικό Ερευνητικό Κέντρο της Ελλάδας με περίπου 190 Ερευνητές και Ειδικούς Λειτουργικούς Επιστήμονες και περισσότερα από 500 άτομα ερευνητικό προσωπικό που απασχολείται σε έργα χρηματοδοτούμενα από κρατικά κονδύλια, την Ευρωπαϊκή Ένωση, Διεθνείς Οργανισμούς και τη Βιομηχανία.

 

Κατηγορίες: ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.