Πρόγραμμα προαγωγικών – απολυτήριων εξετάσεων 2023-2024

Γ΄ΓυμνασίουΛήψη αρχείου


Β΄ΓυμνασίουΛήψη αρχείου


Α΄ΓυμνασίουΛήψη αρχείου

Κατηγορίες: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, ΣΧΟΛΕΙΟ | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πρόγραμμα προαγωγικών – απολυτήριων εξετάσεων 2023-2024

Καλό Πάσχα

Ο Δντής και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου σας ευχόμαστε 

Καλό Πάσχα

με υγεία και αγάπη

 

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Καλό Πάσχα

Κοινές δράσεις με άλλα σχολεία

Στα πλαίσια του μαθήματος διδασκαλίας της γερμανικής γλώσσας οι μαθητές του Α2 τμήματος, με υπεύθυνη καθηγήτρια την Κ. Τζέλη,  επικοινώνησαν με το ελληνικό γυμνάσιο της Νυρεμβέργης. Στα πλαίσια αυτής της εξ αποστάσεως επικοινωνίας αντάλλαξαν απόψεις για ποικίλα θέματα που αφορούν το σχολείο, την καθημερινότητα κ.α.. Στην πρώτη συνάντηση οι μαθητές γνωρίστηκαν μεταξύ τους, ενώ σε επόμενες συναντήσεις κάθε σχολείο παρουσίασε με την σειρά του το σχολείο και την πόλη του. 

Η ομάδα του προγράμματος «Εκπαίδευση στη Συγχώρηση», με καθοδηγήτρια την καθηγήτρια την Ειρ. Παρασκευοπούλου, ολοκλήρωσε τις εβδομαδιαίες της συναντήσεις. Στις 19 Απριλίου επισκέφτηκε το Γυμνάσιο Πλαταμώνα, που συμμετέχει στο ίδιο πρόγραμμα. Οι ομάδες των σχολείων είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν από κοντά και να συζητήσουν πάνω στο κοινό τους θέμα.

platamon

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Κοινές δράσεις με άλλα σχολεία

Επαναφορά στο παλιό πρόγραμμα από 12/5/2024Λήψη αρχείου

Κατηγορίες: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, ΣΧΟΛΕΙΟ | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Επαναφορά στο παλιό πρόγραμμα από 12/5/2024

Επίσκεψη της Γ’ Γυμνασίου στην Θεσσαλονίκη και στα Τρίκαλα

Στις 23 η τρίτη τάξη του σσχολείου επισκέφτηκε την Θεσσαλονίκη και ξεναγήθηκε σε σημαντικά αξιοθέτα της πόλης καθώς και στο αρχαιλογικό μουσείο. Την επόμενη μέρα επισκέφτηκε το Πρότυπο ΕΠΑΛ Τρικάλων, ενημερώθηκε για όλες τις ειδικότητες που παρέχονται. Κάθε ειδικότητα δίνει την δυνατότητα για άμεση είσοδο στην αγορά εργασίας αλλά και για  συνέχιση των σπουδών στο πανεπιστήμιο.

thess2024

Κατηγορίες: ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ, ΕΚΔΡΟΜΕΣ | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Επίσκεψη της Γ’ Γυμνασίου στην Θεσσαλονίκη και στα Τρίκαλα

thetalosΤην Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η δράση «Ο ΘΕ-ΤΑΛΩΣ συναντά τα e-Trikala». Πρόκειται για μια γιορτή δημιουργίας, καινοτομίας και ψηφιακών δεξιοτήτων για μαθητές Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης . Το σχολείο μας συμμετείχε με εργασία των τμημάτων Α1 & Α2 και με υπευθύνους καθηγητές των προγραμμάτων τον Δ/ντη Γρηγόρη Δερεκενάρη και τον φιλόλογο Σπυρίδωνα Βλιώρα. Στα πλαίσια της εργασίας  δημιουργήκε ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο «Αξιόλογα διατηρητέα κτήρια στην πόλη της Καλαμπάκας :

  • Το Αρχοντικό του κοτζάμπαση Σταγών Γιαννάκη Καλαμπάκα
  • Τα κτήρια του σιδηροδρομικού σταθμού Καλαμπάκας
  • Το Ξενοδοχείο Ξενία Καλαμπάκας»
Κατηγορίες: ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο

Ενημέρωση για την ασφάλεια στο διαδίκτυο

Σας ενημερώνουμε πως στις 19 Απριλίου 2024 θα διεξαχθεί το 13ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας για το σχολικό έτος 2023-2024 και θα πραγματοποιηθούν Εξ Αποστάσεως Εργαστήρια. Σας καλούμε να παρακολουθήσετε Διαδραστική ομιλία: DigitalWellness: “Πως να έχουμε μια ασφαλή και ισορροπημένη σχέση με την τεχνολογία” (09:00-10:30) με Εισηγήτρια: Ροδούλα Καφτάκη Μηχ. Η/Υ & Πληροφορικής MSc, εκπαιδευτικός Πληροφορικής, συγγραφέας και επιμορφωμένη και πιστοποιημένη στην ψηφιακή ασφάλεια από την European SchoolnetAcademy. DigitalWellness είναι ένας σύγχρονος τρόπος ζωής που αναφέρεται στο να απολαμβάνουμε τα οφέλη της τεχνολογίας για να βελτιώνουμε την ποιότητα της ζωής μας και την ανθρωπότητα. Περιλαμβάνει την ψηφιακή ασφάλεια, τον ψηφιακό εγγραμματισμό και την ισορροπία μεταξύ των δραστηριοτήτων του φυσικού και του ψηφιακού κόσμου.

Το Webexlink είναι: https://minedu-secondary.webex.com/meet/rkaftak

Κατηγορίες: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ενημέρωση για την ασφάλεια στο διαδίκτυο

Σύνδεση με το Ερευνητικό Κέντρο του Δημόκριτου

Το τμήμα Γ3 του σχολείου συνδέθηκε διαδικτυακά με το ερευνητικό κIMG db378224df7727faed698f7a0a75e9ba Vέντρο Δημόκριτος  και είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους ειδικούς επιστήμονες για τα προηγμενα υλικά που παίζουν και θα παίξουν σημαντικό ρόλο στο μέλλον.

Στα προηγμένα υλικά περιλαμβάνονται τα έξυπνα υλικά (smart materials) και τα νανοϋλικά (nano-materials). Τα έξυπνα υλικά χαρακτηρίζονται έτσι καθώς είναι σε θέση να ανιχνεύουν τις όποιες μεταβολές στο περιβάλλον το οποίο λειτουργούν, και να αντιδρούν σε αυτές αναλόγως, όπως αν επρόκειτο για ζωντανούς οργανισμούς (π.χ. αισθητήρες (sensors), υλικά μνήμης σχήματος (shape memory alloys), πιεζοηλεκτρικά κεραμικά (piezoelectric ceramics), μαγνητοσυστολικά υλικά (magnetostrictive materials) και ηλεκτρο- ή μαγνητο-ρεολογικά υγρά).

Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών (ΕΚΕΦΕ) «Δημόκριτος» ιδρύθηκε το 1961 ως Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ». Σήμερα, αποτελεί το μεγαλύτερο διεπιστημονικό Ερευνητικό Κέντρο της Ελλάδας με περίπου 190 Ερευνητές και Ειδικούς Λειτουργικούς Επιστήμονες και περισσότερα από 500 άτομα ερευνητικό προσωπικό που απασχολείται σε έργα χρηματοδοτούμενα από κρατικά κονδύλια, την Ευρωπαϊκή Ένωση, Διεθνείς Οργανισμούς και τη Βιομηχανία.

 

Κατηγορίες: ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Σύνδεση με το Ερευνητικό Κέντρο του Δημόκριτου

Συμμετοχή στο πείραμα του Ερατοσθένη 2024

Μαθητές της Α΄Γυμνασίου με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Σανίδα Δήμητρα συμμετείχαν στο πείραμα του Ερατοσθένη 2024.

Ο Ερατοσθένης ο Κυρηναίος (Κυρήνη, 276 π.Χ. – Αλεξάνδρεια, 194 π.Χ.) ήταν αρχαίος Έλληνας μαθηματικός, γεωγράφος, αστρονόμος, γεωδαίτης, μουσικός, ποιητής, ιστορικός, φιλόλογος και συγγραφέας, ο οποίος θεωρείται ο πρώτος άνθρωπος στην ιστορία που υπολόγισε το μέγεθος της Γης και κατασκεύασε ένα σύστημα συντεταγμένων με παράλληλους και μεσημβρινούς. Επίσης, κατασκεύασε και έναν χάρτη του κόσμου, όπως τον θεωρούσε.

IMG 20240315 122308

Κατηγορίες: ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ, ΜΑΘΗΜΑΤΑ | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Συμμετοχή στο πείραμα του Ερατοσθένη 2024

Εργαστήρια 13ου Μαθητικού Φεστιβάλ ψηφιακής ΔημιουργίαςΛήψη αρχείου

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Εργαστήρια 13ου Μαθητικού Φεστιβάλ ψηφιακής Δημιουργίας