ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΑΜΦΙΠΟΛΗ ΦΙΛΙΠΠΟΙ ΒΑΠΤΙΣΤΗΡΙΟ ΛΥΔΙΑΣ

αρχείο λήψης

Στο πλαίσιο του προγράμματος  ΜΙΛΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥ, οι μαθητές της Α και Β τάξης  περιηγήθηκαν στους αρχαιολογικούς θησαυρούς της Μακεδονίας. Μαθητές και εκπαιδευτικοί ξεναγήθηκαν στουσ αρχαιολογικούς χώρους, έμαθαν , συμμετείχαν  και διασκέδασαν !

Ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων έχει τεράστια ιστορία. Από τον 4ο αιώνα π.Χ. έως και την αφετηρία της 1ης χιλιετίας η πόλη ήταν στην κυριαρχία του Φίλιππου Β’ του Μακεδόνα (πατέρα του Μ. Αλέξανδρου). Μετά έζησε την εδραίωση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και στη συνέχεια έγινε τόπος που επισκέφθηκε ο Απόστολος Παύλος, ανοίγοντας το δρόμο για τη δημιουργία της πρώτης Χριστιανικής κοινότητας της Ευρώπης

Η αρχαία πόλη πήρε το όνομα Αμφίπολη γιατί έτσι όπως χτίστηκε έχει τονποταμό Στρυμόνα να την… αγκαλιάζει από δύο πλευρές (αμφί). Σήμερα έχειαποκαλυφθεί ένα μέρος μόνο από τα κτίσματα της αρχαιότητας (περίπου το 1/3 απόαυτά) αλλά μαζί με τους αρχαίους συγγραφείς που αναφέρονται σε αυτήν,αποκτούμε μια αρκετά καλή εικόνα για μια από τις σπουδαιότερες πόλεις στη Μακεδονία και όχι μόνο.