eTwinning project “Virtual Museum Night 2022”

Το έργο υλοποιήθηκε κατά τη σχολική χρονιά 2021-2022 ανάμεσα σε εταίρους από 10 χώρες: Ελλάδα,   Κροατία (με συμμετοχή πολλών σχολείων), Τουρκιά, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Σλοβενία, Πολωνία και Ιορδανία. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν οι μαθητές του Α1 με ποικίλες συνεργατικές δραστηριότητες.

Η βασική ιδέα του  έργου ήταν να ανταλλάξαμε μύθους και ιστορίες αγάπης από τις χώρες μας και γύρω από αυτή τη δραστηριότητα εμπλουτίσαμε το έργο με ποικίλες άλλες δραστηριότητες.  Εμείς, αφού παρουσιάσαμε το μύθο του Ερωτόκριτου και της Αρετούσας του Βιτσέντζου Κορνάρου, αναλάβαμε να εικονογραφήσουμε το μύθο Bistrika (Μπίστρικα) και Mrzliak (Μιρζλιάκ) από την Κροατία.

Αρχικά, μελετήσαμε το μύθο στο μάθημα των αγγλικών και συζητήσαμε τους διαλόγους και την αφήγηση. Στη συνέχεια, επιλέξαμε να εργαστούμε στο περιβάλλον προγραμματισμού Scratch  σε συνεργασία με την καθηγήτρια της Πληροφορικής στο εργαστήριο της πληροφορικής.

Μπορείτε να δείτε το μύθο εδώ:

https://scratch.mit.edu/projects/617886236

Ο μύθος του Ερωτόκριτου όπως αφηγήθηκε ψηφιακά από το σχολείο από την Κροατία:

https://www.storyjumper.com/book/read/121915042

Δείτε την ιστοσελίδα του έργου εδώ:

https://sites.google.com/view/virtualmuseumnight