Βιβλιοθήκη και… για τους γονείς!

0

Συγγραφέας: 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ | Κατηγορία Σχολική Ζωή | , στις 12-04-2022

BeFunky collage 14 16

Ξεκινά στο σχολείο μας μια δράση που αφορά την ενίσχυση της φιλαναγνωσίας και στους γονείς και κηδεμόνες της σχολικής μας μονάδας.

Επειδή εμείς οι γονείς – κηδεμόνες, και γενικά οι ενήλικες, αποτελούμε πρότυπο για τα παιδιά, θα ήταν πολύ θετικό να τους επικοινωνήσουμε την αγάπη για τα βιβλία, να τους μάθουμε ότι μπορούμε μέσα από αυτά, να ταξιδέψουμε, να ονειρευτούμε, να χαλαρώσουμε!

Έτσι λοιπόν αποφασίσαμε να ανοίξουμε τη σχολική βιβλιοθήκη και στους γονείς – κηδεμόνες. Κάθε ένας από σας θα μπορεί να βλέπει όλους τους τίτλους που υπάρχουν στη βιβλιοθήκη μας και θα δανείζεται αυτόν που επιθυμεί.

ΤΙΤΛΟΙ ΒΙΒΛΙΩΝ

 

BeFunky collage 8 13 BeFunky collage 2 7

Κανονισμός λειτουργίας της βιβλιοθήκης

  • Κάθε γονέας – κηδεμόνας παιδιού, που φοιτά στο σχολείο μας, έχει δικαίωμα να δανειστεί το βιβλίο που θα επιλέξει από την δανειστική βιβλιοθήκη.
  • Οι γονείς – κηδεμόνες θα μπορούν να δανείζονται, για τη συγκεκριμένη περίοδο, το βιβλίο μέσω των παιδιών τους, (γράφουν το όνομά τους, τον αριθμό και τον τίτλο του βιβλίου σ’ ένα σημείωμα. Τα παιδιά δίνουν το σημείωμα στην υπεύθυνη της βιβλιοθήκης, κ. Λυντροπούλου Παρθένα). Το βιβλίο θα φέρουν στο σπίτι τα παιδιά.

Στην περίπτωση που αρθούν τα μέτρα που ισχύουν σήμερα, θα υπάρξει συγκεκριμένη μέρα και ώρα που οι γονείς θα μπορούν να επισκέπτονται και να δανείζονται οι ίδιοι τα βιβλία που επιθυμούν.

  • Ο χρόνος δανεισμού καθορίζεται σε 3 εβδομάδες και μπορεί να παραταθεί μετά από επικοινωνία με την υπεύθυνη της βιβλιοθήκης.
  • Οι χρήστες παρακαλούνται για τη φροντίδα της καλής κατάστασης του βιβλίου.



Λήψη αρχείου

Αγαπητοί γονείς,

Η ιδέα να ανοίξει η δανειστική σχολική βιβλιοθήκη και για σας (γονείς – κηδεμόνες) υπήρχε πάντα στη σκέψη μας!

Σκοπό έχει να σας φέρει κοντά, όχι μόνο στην ανάγνωση ενός λογοτεχνικού βιβλίου αλλά και κοντά στη σχολική μονάδα.

Ελπίζουμε να αγκαλιάσετε αυτή μας τη δράση!!!

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση