Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες του Δημοτικού Σχολείου Άλλης Μεριάς

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στο σχολείο μας και φέτος έχει συσταθεί Επιτροπή Διεπιστημονικής Υποστήριξης (ΕΔΥ) που απαρτίζεται από τον Διευθυντή, την Ψυχολόγο, την Κοινωνική Λειτουργό και την Εκπαιδευτικό Ειδικής Αγωγής η οποία θα συνεργάζεται με τους εκπαιδευτικούς όλων των τάξεων του σχολείου.

Η Ε∆Υ αποτελεί ένα  θεσμό́ του εκπαιδευτικού συστήματος που προωθεί την ισότιμη πρόσβαση όλων ανεξαιρέτως των μαθητών στην εκπαίδευση και την προαγωγή συνολικά της γνωστικής και ψυχοκοινωνικής τους ανάπτυξης.

 

Οι υπηρεσίες της απευθύνονται στους μαθητές, στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς του Σχολείου και προσφέρονται στους εξής τομείς:

  • Ψυχοσυναισθηματικό: Ανίχνευση καταστάσεων που αναστέλλουν την λειτουργικότητα των μαθητών καθώς και τη περαιτέρω υποστήριξη τους σε ατομικό ή/και σε ομαδικό επίπεδο. Ανάπτυξη των κοινωνικών δεξιοτήτων, επίλυση συγκρούσεων και προαγωγή της συνεργασίας.
  • Κοινωνικό: Ενημέρωση και διασύνδεση με φορείς και υπηρεσίες της κοινότητας (Ιατροπαιδαγωγικές, κοινωνικές υπηρεσίες κλπ)
  • Επιμορφωτικό: Ενημερωτικές εισηγήσεις σε γονείς και εκπαιδευτικούς, για θέματα κοινού και επιστημονικού ενδιαφέροντος.

 

Στο πλαίσιο των υπηρεσιών της ΕΔΥ οι γονείς μπορούν να συναντηθούν και να συζητήσουν με την Ψυχολόγο και την Κοινωνική Λειτουργό, οι οποίες θα βρίσκονται στο σχολείο κάθε Παρασκευή.

Για οποιεσδήποτε, επί πλέον, πληροφορίες, παρακαλώ επικοινωνήστε με τη Διεύθυνση του σχολείου ή τη Δασκάλα ειδικής αγωγής του τμήματος ένταξης

 

 

 

Με εκτίμηση,

Ο Διευθυντής του σχολείου

Ιωάννης Γούλας

 

Τα μέλη

Θεοδώρα Γκούτζιου, Δασκάλα του Τμήματος Ένταξης

Δεληγιάννη Βαϊα, Κοινωνική Λειτουργός

Κωστούλα Δήμητρα, Ψυχολόγος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *