Οδηγίες σύνδεσης μαθητών στην πλατφόρμα Webex – Cisco

 

 

Προκειμένου να συνδεθείς στην τηλεδιάσκεψη θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις είτε Η/Υ (προτείνεται) είτε το κινητό σου τηλέφωνο. Σε κάθε περίπτωση καλό είναι να χρησιμοποιήσεις ακουστικά – μικρόφωνο (εφόσον διαθέτεις) για να αποκτήσει η επικοινωνία μορφή διδασκαλίας.

 

 

Οδηγίες

 

 

Α) Σύνδεση με Η/Y:

 

 1. Πατάω τον σύνδεσμο που μου έχει στείλει ο καθηγητής μου (σας έχει σταλεί μέσω e-class ή email) είναι της μορφής https://minedu-gov-gr.webex.com/meet/………
 2. Εμφανίζεται :

 

 

 1. Ο πιο απλός τρόπος ( συστήνεται σε όσους δεν έχουν μεγάλη εξοικείωση με Η/Υ) είναι να συνδεθώ μέσω internet browser (chrome, firefox, …) οπότε πατάω “join from your browser”.

 

 

 

Σημείωση :Αν επιθυμώ αντί να συνδεθώ μέσω browser μπορώ να κατεβάσω την εφαρμογή πατώντας install webex.exe κάτω αριστερά. (Συστήνεται σε έμπειρους χρήστες οι οποίοι μπορούν μόνοι τους να αναλάβουν τη διαδικασία. Δεν παρατίθενται οδηγίες)

 

 • Εισάγω το επώνυμό μου (το επώνυμο ΠΛΗΡΕΣ) και το όνομά μου (όνομα, όπως με αποκαλούν συμμαθητές και καθηγητές)

 

 1. Παρακάμπτω την εισαγωγική παρουσίαση (εάν δε θέλω να την παρακολουθήσω τώρα).

 

 

 1. Ρυθμίζω τα απαραίτητα για ήχο και εικόνα.

 

 

 1. Κλείνω μικρόφωνο και κάμερα. (Οπωσδήποτε γιατί αλλιώς θα υπάρξει πρόβλημα κατά τις συνδέσεις)

 

 1. Πατάω Join για να συνδεθώ. Περιμένω να γίνω αποδεκτός/ή.

 

 

Καλή επιτυχία !!!

 

 

 

Β. Σύνδεση με κινητό τηλέφωνο.

 

 

 1. Εγκαθιστώ την εφαρμογή Cisco Webex Meetings από το google play ή τον αντίστοιχο αν έχω iphone (δυστυχώς δε γνωρίζω από iphone).
 2. Πατάω τον σύνδεσμο που μου έχει στείλει ο καθηγητής μου (σας έχει σταλεί μέσω e-class ή email) είναι της μορφής https://minedu-gov-gr.webex.com/meet/…………………………… (ή τον αντιγράφω στη

μπάρα του internet browser)

 

 

 1. Δεν πατάω Call (προσοχή μη χρεωθείτε) αλλά Join via intalled

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΠΟ ΑΠΟΣΤΑΣΗ

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες.

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, τα Δημοτικά Σχολεία θα παρέχουν από απόσταση σύγχρονη  εκπαίδευση, μέσω του συστήματος webex για τις επόμενες δύο εβδομάδες. Η λειτουργία του Σχολείου λοιπόν θα συνεχισθεί μέσω τηλεκπαίδευσης.

Η τηλεκπαίδευση θα αρχίσει την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020.  Η συμμετοχή στην τηλεκπαίδευση είναι υποχρεωτική και η κάθε διδακτική ώρα θα έχει διάρκεια 30 λ3πτά, ενώ θα πραγματοποιείται από τις 2.00 ως τις 5.00 μ.μ. Για το ακριβές πρόγραμμα της κάθε τάξης θα ενημερωθείτε με νεότερη ανακοίνωση του Σχολείου.

Η Διευθύντρια

Σοφία Παληογιάννη

 

Πράξη 7/26-10-2020

Ψ  Η  Φ  Ι  Σ  Μ  Α

Η σχολική κοινότητα του 2ου Δημοτικού Σχολείου Παναιτωλίου, με μεγάλη οδύνη πληροφορήθηκε χτες 20 Οκτωβρίου 2020, τη θλιβερή είδηση της πρόωρης αναχώρησης του μαθητή μας Κωνσταντίνου Ψειμάδα. Όλοι μας είμαστε  συγκλονισμένοι από το γεγονός ότι ο  ευγενικός, ο καλοσυνάτος,  ο εκλεκτός μαθητής μας, ο αγαπημένος μας Κωνσταντίνος,  για λόγους που ξεπερνούν την πεπερασμένη ανθρώπινη λογική μας,  άφησε τη μικρή γήινη παρέα μας και βρίσκεται πλέον στη γειτονιά των αγγέλων.

Ο Σύλλογος των διδασκόντων  του 2ου Δημοτικού Σχολείου Παναιτωλίου, μόλις έγινε γνωστή η είδηση της εκδημίας του μαθητή Κωνσταντίνου Ψειμάδα, συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση την Δευτέρα , 26 Οκτωβρίου 2020 και αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:

 1. Να παρακολουθήσει ο Σύλλογος Διδασκόντων την εξόδιο ακολουθία στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Παναιτωλίου την Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020 και να εκφράσει τα συλλυπητήριά του στην οικογένειά του.
 2. Την ίδια ημέρα να κυματίζει μεσίστια η Σημαία του Σχολείου μας σε ένδειξη του βαρύτατου πένθους μας.
 3. Αντί στεφάνου να διατεθεί στη μνήμη του χρηματικό ποσό στο Σύλλογο γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια «Φλόγα» Αγρινίου.
 4. Να δημοσιευθεί το παρόν στον τοπικό τύπο.
 5. Αντίγραφο του παρόντος να παραδώσει αντιπροσωπεία του Συλλόγου Διδασκόντων στην οικογένειά του.

 

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ

ΠΑΛΗΟΓΙΑΝΝΗ ΣΟΦΙΑ                                                   ΟΙ  ΔΑΣΚΑΛΟΙ

ΔΙΑΚΟΠΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

 

Από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Παναιτωλίου ανακοινώνεται ότι:

Κατόπιν της με αρ. πρωτ. ΠΔΕ/ΔΠΠΑΤΑ/237062/987 απόφαση του περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, την Παρασκευή 18/09/2020 δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία λόγω επικινδυνότητας των μετεωρολογικών φαινομένων.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ανακοινώνεται ότι ο αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Παναιτωλίου θα γίνει τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου και ώρα 10.45 (έντεκα παρά τέταρτο) στο προαύλιο του Σχολείου.  Στον αγιασμό θα παραστεί και ο Δήμαρχος Αγρινίου.

Παρακαλούνται οι μαθητές να προσέλθουν στο σχολείο φορώντας υποχρεωτικά μάσκα στις 10.00π.μ. οπότε και θα εισέλθουν στις τάξεις προκειμένου να τους διανεμηθεί το υγειονομικό υλικό (μάσκες, παγουρίνα) και να δοθούν οδηγίες . Ακολούθως οι μαθητές θα παρακολουθήσουν την τελετή του αγιασμού.

Γονείς που θα συνοδεύουν μαθητές κυρίως της Α τάξης θα φορούν υποχρεωτικά μάσκα.

Ευχόμαστε καλή χρονιά!

Επιστρέφουμε στο σχολείο , παραμένουμε ασφαλείς!

ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Επιστρέφουμε στο σχολείο, παραμένουμε ασφαλείς!

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟΥ.

 Ενημερώνουμε τους γονείς & κηδεμόνες των μαθητών/τριών του σχολείου μας ότι τα Δημοτικά Σχολεία θα επαναλειτουργήσουν για το διάστημα από τη Δευτέρα 1/6/2020 έως και την Παρασκευή 26/6/2020. Οι μαθητές/τριες θα προσέρχονται καθημερινά στις 08:15 και θα αποχωρούν στις 13:15 μ.μ.. Για την αποφυγή συνωστισμού κατά την προσέλευση στη σχολική μονάδα, οι μαθητές θα προσέρχονται από δύο εισόδους. Ειδικότερα οι μαθητές των Α, Β και Γ τάξεων θα προσέρχονται από την κεντρική είσοδο του Σχολείου ενώ οι μαθητές των Δ, Ε και ΣΤ θα προσέρχονται από την πλαϊνή είσοδο (μικρή πόρτα) η οποία θα είναι κάθε ημέρα ανοιχτή. Με τον ίδιο τρόπο θα γίνεται η αποχώρηση των μαθητών με το τέλος του προγράμματος. Όσοι μαθητές συμμετέχουν στα σχολικά γεύματα θα παραλαμβάνουν το γεύμα σε πακέτο και θα αποχωρούν με τη λήξη του ωραρίου στις 13.15

Δεν θα πραγματοποιείται η συγκέντρωση όλων των μαθητών στον προαύλιο χώρο πριν την έναρξη του ωρολογίου προγράμματος και η καθιερωμένη διαδικασία θα πραγματοποιείται εντός των αιθουσών. Οι σχολικές αίθουσες θα διαμορφωθούν έτσι ώστε να μεγιστοποιείται η απόσταση μεταξύ των μαθητών στο πλαίσιο του εφικτού, δηλαδή ένας μαθητής ανά θρανίο. Ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός μαθητών ανά σχολική αίθουσα ορίζεται στους δεκαπέντε (15) (ανάλογα πάντοτε με τα τετραγωνικά της αίθουσας). Το ημερήσιο ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων παραμένει ως έχει. Προκειμένου να περιοριστεί η αλληλεπίδραση μεταξύ των μαθητών/τριών των, θα υιοθετηθούν πρακτικές συστηματικού διαχωρισμού των μαθητών και κατά τα διαλείμματα. Πιο συγκεκριμένα προβλέπεται:

 • Σταδιακή και με σειρά έξοδος των μαθητών στο προαύλιο.
 • Διαφορετικοί χώροι για τους μαθητές κάθε τάξης στο προαύλιο. Ειδικότερα προβλέπεται οριοθετημένος χώρος για τους μαθητές Α και Β τάξεων , διαφορετικός γι αυτούς των Γ και Δ τάξεων και άλλος για τους μαθητές των Ε και ΣΤ τάξεων. Οι μαθητές θα ενημερωθούν συγκεκριμένα για τον χώρο την πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας του Σχολείου.
 • Αυξάνεται ο αριθμός των εφημερευόντων δασκάλων κατά την ώρα των διαλειμμάτων.
 • Φυσικός αερισμός των αιθουσών καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας και ιδίως στα  διαλείμματα.
 • Ενδελεχής καθαρισμός των θρανίων και των αιθουσών σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.
 • Απαγόρευση παιχνιδιών με μπάλες ή άλλα αντικείμενα.
 • Απαγόρευση ανταλλαγής προσωπικών αντικειμένων (βιβλία, μολύβια, σβήστρες κ.ά.) Για τον παραπάνω λόγο οι μαθητές των Γ,Δ,Ε και ΣΤ τάξεων να προμηθευτούν τον δικό τους μαρκαδόρο πίνακα για να μπορούν να τον χρησιμοποιούν μόνο οι ίδιοι.
 • Επειδή δεν επιτρέπεται να πίνουν νερό κατευθείαν από τις βρύσες του σχολείου, θα πρέπει οι μαθητές να έχουν μαζί τους μπουκαλάκια με νερό τα οποία θα μπορούν αν θέλουν να γεμίζουν από τις βρύσες.
 • Η χρήση μάσκας είναι προαιρετική και αν κάποιος μαθητής/τρια το επιθυμεί μπορεί να τη χρησιμοποιεί.

Σε περίπτωση που μαθητής/τρια: α) ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου για νόσηση από COVID-19 ή β) έρχεται σε στενή επαφή με άτομο του οικογενειακού του περιβάλλοντος που ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου ή γ) ήδη νοσεί, ο γονέας του μπορεί να υποβάλει υπεύθυνη δήλωση, ώστε να μην παρακολουθεί το παιδί του τα μαθήματα στο σχολείο για όλο το διάστημα μέχρι και η λήξη των μαθημάτων. Η Υπεύθυνη Δήλωση υποβάλλεται είτε ηλεκτρονικά με e-mail είτε ιδιοχείρως στον/στην εκπαιδευτικό του τμήματος, μέχρι και τη Δευτέρα 1/6/2020 (Η Υπεύθυνη Δήλωση σας επισυνάπτεται).

Για να κατεβάσετε τη δήλωση κάντε κλικ στο σύνδεσμο που ακολουθεί.

ΥΠΕΥΘΥΝΗ-ΔΗΛΩΣΗ-ΓΟΝΕΑ-ΓΙΑ-ΜΗ-ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ

Η Διευθύντρια

ΠΑΛΗΟΓΙΑΝΝΗ  ΣΟΦΙΑ

Επιλογή β ξένης γλώσσας

Αγαπητοί γονείς, θα πρέπει να  αποστείλετε στο σχολείο   την υπεύθυνη Δήλωση Γονέα προτίμησης  2ης ξένης  γλώσσας για  τους μαθητές που θα φοιτήσουν στην Πέμπτη  τάξη, το σχολικό έτος 2020-21,  έως 5 Ιουνίου.

 

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ
Ο/Η υπογεγραμμένος/-η ……………………………………………………………………..…, γονέας του μαθητή/-τριας…………………………………………………………………. της ……………..τάξης του ……………………………………………….Δημοτικού Σχολείου …………………………
ΔΗΛΩΝΩ
Η Β’ ξένη γλώσσα που επιθυμώ να παρακολουθήσει το παιδί μου στην ……… τάξη  για το σχολικό έτος 2020-2021 είναι:
α. Γαλλική Γλώσσα
β. Γερμανική Γλώσσα
…../…../2020
Ο/Η ΔΗΛΩΝ/-ΟΥΣΑ

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ Α ΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2020-21.

Aπό το 2ο Δημοτικό Σχολείο Παναιτωλίου ανακοινώνεται ότι:

Οι αιτήσεις εγγραφών στα δημοτικά σχολεία για το σχολικό έτος 2020-2021 θα πραγματοποιηθούν από 15 έως 29 Μαΐου 2020. (άρθρο 35 της από 01-05-2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου).

Τη σχολική χρονιά 2020-2021 στην Α΄ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου θα φοιτήσουν οι μαθητές που γεννήθηκαν από 1-1-2014 έως και 31-12-2014.

Επισημαίνεται ότι στο 2ο Δ.Σ Παναιτωλίου θα φοιτήσουν τέκνα διαμενόντων εντός των ορίων της Δ.Κ Παναιτωλίου, όπως τα όρια αποτυπώνονται στον χάρτη που ακολουθεί και επιπλέον τέκνα των διαμενόντων στον οικισμό Στρογγυλαίικα. Τέλος σε περίπτωση εκ νέου αναστολής του Δ.Σ Αβόρανης, στο 2ο Δ.Σ Παναιτωλίου θα φοιτήσουν και τέκνα των διαμενόντων εντός των ορίων της Δ.Κ  Αβόρανης.

Ακολουθεί ο χάρτης στον οποίο αποτυπωνονται τα όρια των Σχολείων.

                           ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ  ΕΓΓΡΑΦΗΣ

 α. Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας. (Δεν το φέρνει ο γονέας ή κηδεμόνας αλλά το αναζητά το σχολείο μέσω του πληροφοριακού συστήματος myschool).

 β. Επίδειξη του Βιβλιαρίου Υγείας του Παιδιού (Β.Υ.Π.) ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.

γ. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή, σύμφωνα με τη με αρ. πρωτ. Φ.6/1094/80261/Δ1/20-5-2015 εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ (Α.Δ.Υ.Μ.) Μπορείτε να το παραλάβετε από το Σχολείο.

δ. Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο διαπιστώνεται η διεύθυνση κατοικίας του/της μαθητή/τριας.

 ε. Βεβαίωση Φοίτησης Νηπιαγωγείου.

 ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΡΩΙΝΗΣ ΖΩΝΗΣ

Οι μαθητές/τριες της Α΄ τάξης, μπορούν να εγγράφονται στο προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα κατόπιν σχετικής αίτησης-δήλωσης των γονέων/κηδεμόνων τους συμπληρώνοντας το παρακάτω έντυπο: Έντυπο ΑΙΤΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ (θα το παραλάβετε από το Σχολείο).

Οι εγγραφές θα γίνονται τις εργάσιμες ημέρες από  10:00 – 12:00 με την  τήρηση των απαιτούμενων μέτρων αποφυγής διασποράς του κορονοϊού (χρήση μάσκας, γαντιών, αντισηπτικού και τήρησης της φυσικής απόστασης).

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ

ΣΟΦΙΑ ΠΑΛΗΟΓΙΑΝΝΗ