Με χαμόγελα, δημιουργικότητα και πολλή αγάπη για τα πασχαλινά έθιμα, οι μικροί μας μαθητές της Α1 τάξης με τη δασκάλα τους, κ. Μαρισία Κόλλια, έγιναν μικροί… καλλιτέχνες! 🐣🌸 Μας τραγούδησαν τα κάλαντα του Λαζάρου
Έπλασαν τα δικά τους λαζαράκια, μαθαίνοντας το έθιμο και δίνοντάς του τη δική τους ξεχωριστή πινελιά, Στη συνέχεια αφού μάθανε για το πασχαλινό έθιμο των κόκκινων αυγών, έκαναν τη δική τους προσπάθεια βάφοντας τα δικά τους αυγά!
Οι μαθητές της Β΄ τάξης αναβίωσαν σήμερα, 3 Απριλίου 2026, ένα από τα πιο όμορφα πασχαλινά έθιμα , τα Κάλαντα του Λαζάρου. Γεμάτοι ενθουσιασμό τραγούδησαν τα παραδοσιακά κάλαντα στους υπόλοιπους μαθητές των δύο συστεγαζόμενων σχολείων μεταφέροντας το μήνυμα της Ανάστασης και της ελπίδας.
Οι εκπαιδευτικοί της Β΄ τάξης, Σοφία Λουράκη και Ευαγγελία Παλαιορούτα, ευχαριστούν θερμά την πρώην Διευθύντρια του σχολείου μας, κυρία Μαρίνα Καλλαρά, η οποία μαζί με την εγγονή της Μαρίνα (μαθήτρια της Β΄ τάξης) έφτιαξαν τον υπέροχο Σταυρό.
Αλλά πολλές και οι πασχαλινές κατασκευές τους!
Ένα από τα όμορφα πασχαλινά έθιμα του τόπου μας είναι “Τα Λαζαράκια”. Με αφορμή αυτό το έθιμο, οι μαθητές/τριες του Στ1, συμμετείχαν ενεργά στην παρασκευή και στο πλάσιμο των ψωμιών. Τα Λαζαράκια είναι γλυκά ψωμάκια με ανθρώπινη μορφή, διακοσμημένα με γαρίφαλα. Μέσα από αυτή τη βιωματική δράση τα παιδιά έμαθαν για το έθιμο και τη σημασία του.
Οι μαθητές/-τριες του τμήματος και η δασκάλα τους, Τόσκα Δήμητρα, ευχόμαστε σε όλους ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ!!!![]()
Το Γ2 τμήμα με τη δασκάλα του,κ. Κατερίνα Κονίδα, έφτιαξε πασχαλινές κάρτες – αυγό και ένα πασχαλινό τεύχος με πασχαλινές ιστορίες, λαογραφικά, πασχαλινά κρυπτόλεξα κ.τ.λ.








































