Α ΤΑΞΗ – ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑΣ

Οι μικροί μαθητές της Α τάξης συμμετείχαν στον 13ο Μαραθώνιο Ανάγνωσης «Η ζωή στο σχολείο» από τις εκδόσεις «ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ».
Μέσα από αυτή τη δράση στηρίζουμε και προάγουμε τη φιλαναγνωσία, με σκοπό να ανταλλάξουμε σκέψεις και απόψεις, να αναπτύξουμε τον διάλογο και να γίνουμε ενεργητικοί αναγνώστες!
IMG 8bbb37e753967e4269079eae7c67f541 V
Οι μαθητές επεξεργάστηκαν τα βιβλία:
– «Η δασκάλα με μισεί!» της Σάντρας Ελευθερίου
– Ο μικρός Δράκος Καρύδας, «Η σχολική γιορτή» του Ίνγκο Ζίγκ 
– «Άμπαλη, εγώ;» της Αντιόπης Φραντζή
και συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια, με ερωτήσεις που αφορούσαν το περιεχόμενο των βιβλίων.

IMG bd72893ca234e6fb321224f08d4c952d V a1 

Αναμένουμε την κλήρωση, που θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο, ευχαριστούμε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που «τρέχουν» στον 13ο Μαραθώνιο και τους ευχόμαστε ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

    IMG 00ba157bc55651f19f671553c2c449a7 V  

Για τη δράση συνεργάστηκαν οι εκπαιδευτικοί:
Αμαλία Μπλούνα, δασκάλα Α1
Ευαγγελή Ταμπούρα, δασκάλα Α2

Δημοσιευμένο στην κατηγορία  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ,ΤΑΞΗ Α' 23 Απριλίου 2024 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Α ΚΑΙ ΣΤ ΤΑΞΗ – ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ

Να που ξαναβρεθήκαμε! Τα παιδιά της Στ΄τάξης επισκέφτηκαν ξανά τα παιδιά της Α΄τάξης, είπαν τον «Λάζαρο» και επιδόθηκαν σε πασχαλινές κατασκευές με άψογη συνεργασία!
Συνδέθηκαν, συνομίλησαν, καθοδήγησαν τα πρωτάκια και τα βοήθησαν ουσιαστικά, ώστε να ολοκληρώσουν την κατασκευή αυγού με μέθοδο ντεκουπάζ!

Πασχαλινές κατασκευές Α' και Στ' τάξης Πασχαλινές κατασκευές Α' και Στ' τάξης 
Στο τέλος, αλληλοκεράστηκαν και μοιράστηκαν ευχές για το Πάσχα!
Η δράση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 23 Απριλίου 2024!
Πασχαλινές κατασκευές Α' και Στ' τάξης Πασχαλινές κατασκευές Α' και Στ' τάξης Πασχαλινές κατασκευές Α' και Στ' τάξης Πασχαλινές κατασκευές Α' και Στ' τάξης
Συνεργάστηκαν οι εκπαιδευτικοί:
Αμαλία Μπλούνα, δασκάλα Α1
Ευαγγελή Ταμπούρα, δασκάλα Α2
Ευγενία Πανδρεμμένου, δασκάλα Στ1,
Βασίλης Λιάνος, δάσκαλος Στ2,
Μαριάννα Σταυροπούλου, ειδικής αγωγής

Δημοσιευμένο στην κατηγορία  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 23 Απριλίου 2024 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Α ΚΑΙ Β ΤΑΞΗ – ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ

Τη Δευτέρα 22/04/2024, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας, οι μικροί μαθητές της Α’ και Β’ τάξης είχαν την ευκαιρία να δουν μία παράσταση του Θεάτρου Σκιών και να συμμετέχουν σε αυτή, γελώντας με τα αστεία του αγαπημένου ήρωα Καραγκιόζη και της παρέας του.
Η παράσταση είχε θέμα τη φιλία! Τίτλος: Ο Καραγκιόζης και το τέρας της κολοκύθας!
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος της Γλώσσας Α’ Δημοτικού και της ενότητας “Θέατρο Σκιών” και στο σχέδιο δράσης “Με πινέλα, μάσκες, μουσική, δημιούργησε και εσύ!”

IMG e50a7a80b98b916ce578520b523be2bf V IMG d4943f61c6a5014c8bba58cd22cfdcba V IMG 45794f0ee29d3fdd12b3d76cefaf8332 V 2 

Τα παιδιά συνόδεψαν οι δάσκαλοι των τάξεων:
Αμαλία Μπλούνα, δασκάλα Α1
Ευαγγελή Ταμπούρα, δασκάλα Α2
Ιωάννα Μαδούρου, δασκάλα Β1
Πέρσα Παπανικολάου, δασκάλα Β2

Δημοσιευμένο στην κατηγορία  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ,ΤΑΞΗ Α' ,ΤΑΞΗ Β'  Με ετικέτα:   22 Απριλίου 2024 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΣΤ ΤΑΞΗ – ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΕΘΙΜΟ ΣΤΟΛΙΣΜΟΣ ΠΑΣΧΑΛΙΝΩΝ ΑΥΓΩΝ

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ τάξης του σχολείου μας, υπό την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Γερμανικών Παπαβασιλείου Δόμνας, αφού συζήτησαν στην τάξη για το πως γιορτάζεται το Πάσχα στη Γερμανία, αναβίωσαν ένα παλιό γερμανικό έθιμο, αυτό του Πασχαλινού Δέντρου (Osterbaum).
Πρόκειται για την κατασκευή χρωματιστών πασχαλινών αβγών, τα οποία κρεμάνε σε ένα κλαδί ή σε ένα δέντρο ως σύμβολο γονιμότητας και γέννησης νέας ζωής.
Ζωγράφισαν λοιπόν αβγά με πασχαλινές ευχές και τα κρέμασαν στα κλαδιά από τις γλάστρες στην είσοδο του σχολείου μας.
Την επόμενη εβδομάδα τόσο τα τμήματα της Ε όσο και της ΣΤ των Γερμανικών θα επιδοθούν στο καθιερωμένο κυνήγι τον κρυμμένων πασχαλινών αβγών στην αυλή (Ostereiersuche).
Καλό Πάσχα – Frohe Ostern!!!
Στολισμός πασχαλινών αυγών Στολισμός πασχαλινών αυγών Στολισμός πασχαλινών αυγών Στολισμός πασχαλινών αυγών

Δημοσιευμένο στην κατηγορία  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ,ΤΑΞΗ ΣΤ'  Με ετικέτα:   17 Απριλίου 2024 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΣΤ ΤΑΞΗ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Μια μοναδική εμπειρία βίωσε η Στ τάξη του σχολείου μας, με την επίσκεψη της, στην Ακρόπολη των Αθηνών και τη Βουλή των Ελλήνων, την Παρασκευή 12 Απριλίου 2024!

Οι μαθητές μας ξεναγήθηκαν στο Αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης και θαύμασαν από κοντά τον μοναδικό Παρθενώνα, που αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς UNESCO. Πριν την εκπαιδευτική επίσκεψη είχε προηγηθεί η μελέτη του μνημείου μέσα από το προτεινόμενο εκπαιδευτικό υλικό με τίτλο “Μνημειώδης Περιπέτειες στα Ελληνικά Μνημεία Unesco” που υπάρχει στον ιστότοπο
https://www.greekunescomonuments.gr/en/.

Εκδρομή στην ΑθήναΕκδρομή στην Αθήνα Εκδρομή στην Αθήνα

Οι μαθητές μας επισκέφθηκαν την Βουλή των Ελλήνων, όπου ξεναγήθηκαν στο Μουσείο-εκθεσιακό χώρο της Βουλής, ενημερώθηκαν για το ιστορικό κτίριο και θαύμασαν από κοντά την εκπληκτική ζωφόρο της αίθουσας, οι ζωγραφισμένες εικόνες της οποίας, παρουσιάζουν την ιστορία του ελληνικού έθνους, από την επανάσταση του 1821 μέχρι την δημιουργία του ελληνικού κράτος το 1830!

Εκδρομή στην Αθήνα 

Έπειτα, είχαν την τιμή να παρακολουθήσουν τη συνεδρίαση που διεξάγονταν εκείνη την στιγμή στο Κοινοβούλιο, και συγκεκριμένα τον Κοινοβουλευτικό Έλεγχο. Κορυφαία στιγμή ο χαιρετισμός του προέδρου της Βουλής στους μαθητές μας και το χειροκρότημα των παρόντων βουλευτών του Κοινοβουλίου ως ένδειξη τιμής και σεβασμού στα παιδιά που αποτελούν το μέλλον της χώρας μας!
Με τα παιδιά συνομίλησαν και οι βουλευτές Λάρισας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, και κ. Χρήστος Κέλλας, για το θέμα της δημόσιας παιδείας και το θέμα του σχολικού εκφοβισμού, αντίστοιχα.

Εκδρομή στην Αθήνα

Η εκπαιδευτική επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος της Ιστορίας και συγκεκριμένα της ενότητας “Η Ελληνική Επανάσταση του 1821, του μαθήματος της Κοινωνικοπολιτικής Αγωγής και της ενότητας “το Πολίτευμα της Ελλάδας” , του μαθήματος των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων και της ενότητας “Φροντίζω το Περιβάλλον-Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά”  και του Σχεδίου δράσης του σχολείου μας “Εκπαιδεύοντας υπεύθυνους, ενεργούς ψηφιακά πολίτες“!

Εκδρομή στην Αθήνα

Η εκδρομή οργανώθηκε με κάθε λεπτομέρεια, από την Διευθύντρια του σχολείου μας Παπαδοπούλου Σοφία
και ήταν μια αξέχαστη εμπειρία για τους μαθητές μας
!!

Συνόδεψαν οι εκπαιδευτικοί:
Λιάνος Βασίλης, δάσκαλος Στ2
Πανδρεμμένου Ευγενία, δασκάλα Στ1
Σταυροπούλου Μαριάννα, δασκάλα ειδικής αγωγής
Βαλακώστα Μαρία, θεατρικής αγωγής
Μπατσίλα Μάρθα, φυσικής αγωγής
Τζάρτζα Κατερίνα, δασκάλα
Καρακούλα Γεωργία, πληροφορικής

Δημοσιευμένο στην κατηγορία  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ,ΤΑΞΗ ΣΤ' 12 Απριλίου 2024 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Β ΤΑΞΗ – “ΧΕΡΙΑ ΚΑΘΑΡΑ … ΜΙΚΡΟΒΙΑ ΜΑΚΡΙΑ”

Οι μαθητές της Β’ τάξης του σχολείου μας παρακολούθησαν σήμερα, Πέμπτη 11 Απριλίου, το πρόγραμμα Αγωγής Υγείας της Α/θμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, με θέμα “Χέρια καθαρά… μικρόβια μακριά“,  στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου.
Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης Υγείας της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ.Αποστόλου Ευάγγελος, η κα. Γκανέτσιου Ευαγγελία, προϊσταμένη του τμήματος Δημόσιας Υγιεινής της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Θεσσαλίας και η κα. Νουβακούδη Χριστίνα, υπάλληλος της αντίστοιχης διεύθυνσης, δίδαξαν στα παιδιά βιωματικά τον σωστό τρόπο πλυσίματος των χεριών, προκειμένου να παραμείνουν υγιείς, διώχνοντας μακριά τα βλαβερά μικρόβια.
Η δράση ολοκληρώθηκε με ένα πείραμα που ενθουσίασε τα παιδιά και για το οποίο χρειάστηκε πιπέρι (που αναπαριστά τα μικρόβια), υγρό σαπούνι και νερό! Το υγρό σαπούνι έδιωχνε το πιπέρι μέσα στο νερό, όπως ακριβώς το σωστό πλύσιμο των χεριών διώχνει τα μικρόβια!

Ευχαριστούμε πολύ τον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας για την παρουσία του και την Διεύθυνση Υγιεινής της Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας για την βιωματική παρουσίαση στους μαθητές μας!

Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας "Χέρια καθαρά ... μικρόβια μακριά!"Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας "Χέρια καθαρά ... μικρόβια μακριά!"Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας "Χέρια καθαρά ... μικρόβια μακριά!"

Δημοσιευμένο στην κατηγορία  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ,ΤΑΞΗ Β' 11 Απριλίου 2024 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ – ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ, STEM ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ

Η εκπαιδευτικός πληροφορικής Γεωργία Καρακούλα, παρακολούθησε την Τετάρτη 10/4/2024 και ώρα 6 – 9 μ.μ., στο αμφιθέατρο του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας την επιμόρφωση με θέμα “Ρομποτική, STEAM και νέες τεχνολογίες στην εκπαίδευση“,  εκπροσωπώντας το σχολείο μας.

Το σεμινάριο αποτελεί μέρος της επιμορφωτικής δράσης, η οποία διοργανώθηκε σε συνεργασία με τους/τις Συμβούλους Εκπαίδευσης Π. Ε. Λάρισας (5ης και 6ης Θέσης Δασκάλων), τους/τις Συμβούλους Εκπαίδευσης Προσχολικής Εκπαίδευσης Λάρισας και Καρδίτσας, και το Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος (ΔΙΠΑΕ).

Εισηγητής ήταν ο κ. Τσαγκάρης Απόστολος, Πρόεδρος Τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Διεθνούς Πανεπιστήμιου Ελλάδος, Διευθυντής του ΠΜΣ «Εφαρμοσμένα Συστήματα Αυτοματοποίησης» και Αν. Διευθυντής του ΠΜΣ «Ρομποτική, STEAM και νέες τεχνολογίες στην εκπαίδευση».

Στο σεμινάριο αναδείχθηκε η σημασία της ρομποτικής σε όλους τομείς της καθημερινής ζωής και παρουσιάστηκε η μέθοδος STEM και η επέκτασή της STREAM (Science, Technology, Robotics, Art, Mathematics) η οποία θεωρείται η νέα τάση βιωματικής μάθησης στη σύγχρονη εκπαιδευτική κοινότητα. Η ρομποτική είναι ένα εργαλείο διδακτικής προσέγγισης μαθημάτων που σχετίζονται με τις επιστήμες της πληροφορικής, της μηχανικής και της τέχνης καθώς συμβάλει στην ανάπτυξη της υπολογιστικής σκέψης, της δημιουργικότητας, του πειραματισμού και άλλων δεξιοτήτων!

IMG 20240410 185853

 

Δημοσιευμένο στην κατηγορία  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 10 Απριλίου 2024 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “ΤΡΙΠΟΝΤΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ”

Στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος “Τρίποντα στα σχολεία” της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ), είχαμε  την χαρά την Δευτέρα 8 Απριλίου να επισκεφτούμε το 2ο Δημοτικό σχολείο Λάρισας.
Σκοπός του προγράμματος είναι να αποκτήσουν γενικά οι μαθητές θετική άποψη για τον αθλητισμό και μέσα από την σωστή καθοδήγηση να αγαπήσουν το μπάσκετ αποκτώντας την σωστή καλαθοσφαιρική εκπαίδευση, εντός κι εκτός σχολικού περιβάλλοντος καθώς και την σωστή νοοτροπία που απαιτεί ένα ομαδικό άθλημα.
Συμμετέχοντας στις ασκήσεις και τις δραστηριότητες  που προσφέρουμε μαθαίνουν τα παιδιά να συνυπάρχουν και να συνεργάζονται μεταξύ τους, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους και του χαρακτήρα τους.
Στο τέλος δοθήκανε σε όλα τα παιδιά συμβολικά, από ένα αναμνηστικό βραχιολάκι με το σήμα της Ομοσπονδίας καθώς και δύο μπάλες για τις ανάγκες του σχολείου.
Ευχαριστούμε την  Διευθύντρια της σχολικής μονάδας κ. Παπαδοπούλου Σοφία καθώς και τους συναδέλφους γυμναστές κ. Μπατσίλα Μάρθα και Ιωακειμίδου Αναστασία.
μπασ 3 μπασ 2 μπασ 1
Πολλά μπράβο σε όλα τα παιδιά της Ε’ και της Στ’ τάξης της σχολικής μας μονάδας που συμμετείχαν στο εν λόγω πρόγραμμα!!

Δημοσιευμένο στην κατηγορία  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ,ΤΑΞΗ Ε΄ ,ΤΑΞΗ ΣΤ' 8 Απριλίου 2024 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΤΑΞΕΙΣ – ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΦΙΛΟΖΩΙΑΣ

Στις 4 Απριλίου 2024, γιορτάστηκε για πρώτη φορά η Πανελλήνια Ημέρα Φιλοζωίας σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού. Όλες οι τάξεις μας πραγματοποίησαν δράσεις με πρωταγωνιστές τα ζωάκια συντροφιάς, αλλά και τα άγρια ζωάκια και τα ζωάκια της θάλασσας!

Στο πλαίσιο της ημέρας μάλιστα επικοινωνήσαμε με email με την Αστική μη Κερδοσκοπική εταιρεία (ΑΜΚΕ) Ζω.Ε.Σ. (Ζωοφιλικές Ενημερώσεις Σχολείων) που εδρεύει στην Αθήνα και ιδρύθηκε από την κα. Κατερίνα Παπαποστόλου και είναι αφιερωμένη στη Διώνη, έναν κακοποιημένο σκύλο. Η ΑΜΚΕ Ζω.Ε.Σ. απάντησε στέλνοντας μας τον σύνδεσμο για το εκπαιδευτικό υλικό της 4η Απριλίου-Ημέρα Φιλοζωίας, της κας Κατερίνα Παπαποστόλου και της κας Λιάνας Δανεζάκη, το οποίο είναι εξαιρετικό και μας βοήθησε πολύ στην συζήτηση με τα παιδιά σε όλες τις τάξεις!
Ευχαριστούμε πολύ την ΑΜΚΕ Ζω.Ε.Σ για την άμεση ανταπόκριση!

Εκπαιδευτικό υλικό από το Σύλλογο Ζω.Ε.Σ. Εκπαιδευτικό υλικό από το Σύλλογο Ζω.Ε.Σ.  Εκπαιδευτικό υλικό από το Σύλλογο Ζω.Ε.Σ.

Πιο αναλυτικά οι δράσεις του σχολείου μας είχαν ως εξής:
Οι μεγάλες τάξεις είδαν την προτεινόμενη ταινία “Reaction” με θέμα την ευαισθητοποίηση για τα αδέσποτα ζωάκια.
Διάβασαν και ζωγράφισαν το ποίημα “Ο Γλάρος” του Οδυσσέα Ελύτη από το ανθολόγιο.
Και “μετέτρεψαν” αριθμούς σε ζωάκια χρησιμοποιώντας ατομικούς ασπροπίνακες και μαρκαδόρους.
Πανελλήνια Ημέρα Φιλοζωίας ζωακ91 Πανελλήνια Ημέρα Φιλοζωίας IMG 20240404 0848032
Πανελλήνια Ημέρα Φιλοζωίας
Επιπλέον στο εργαστήριο πληροφορικής φτιάξαμε ρομποτικά σαλιγκάρια που άλλαζαν χρώμα με τον κατάλληλο προγραμματισμό!
Με αφορμή τα πολύχρωμα σαλιγκάρια, μιλήσαμε για τον θαυμαστό κόσμο των ζώων που αλλάζουν την εμφάνισή τους για να ταιριάζουν με το περιβάλλον (π.χ  χαμαιλέοντες), ζωάκια που χρησιμοποιούν το φως για να ελκύουν άλλα ζωάκια-θηράματα (π.χ καλαμιδόψαρα της αβύσσου) και ζωάκια που χρησιμοποιούν το φως για να διώξουν τους θηρευτές τους και να παραμείνουν ασφαλείς (π.χ πυγολαμπίδες).

  Πανελλήνια Ημέρα Φιλοζωίας IMG 20240403 111128 ζωακ9IMG 20240403 120658

Οι μικρές τάξεις διάβασαν βιβλία για ζωάκια στη φύση αλλά και ζωάκια οικόσιτα. Συζήτησαν την έννοια “αδέσποτα ζώα”, αναφέρθηκαν στους λόγους ύπαρξης τους στους δρόμους και στις γειτονιές, άκουσαν για τις δράσεις των φιλοζωικών οργανώσεων και των δήμων.
Αντιλήφθηκαν ότι η απόκτηση ενός κατοικίδιου σημαίνει ανάληψη της φροντίδας του για όλη του τη ζωή, εξέφρασαν τις προσωπικές εμπειρίες για τα κατοικίδια και τα αδέσποτα ζώα και χρωμάτισαν συνθήματα για την ημέρα Φιλοζωίας.

Πανελλήνια Ημέρα Φιλοζωίας Πανελλήνια Ημέρα Φιλοζωίας Πανελλήνια Ημέρα Φιλοζωίας

Εκείνη την ημέρα, στο εργαστήριο πληροφορικής, συνέβη και κάτι ιδιαίτερο: αδέσποτα ζωάκια, γατάκια και σκυλάκια εμφανίστηκαν στην πόρτα μας!
Αμέσως αναλάβαμε δράση: φτιάξαμε
σπιτάκια για τα ζωάκια χρησιμοποιώντας τουβλάκια! Και φυσικά φτιάξαμε χώρο για να τρώνε και να παίζουν μαζί μας! 
Καλώς ήρθατε στο “Σχολείο των Φιλόζωων”, το σχολείο μας!!!!
Πανελλήνια Ημέρα Φιλοζωίας Πανελλήνια Ημέρα Φιλοζωίας ζωακ8 Πανελλήνια Ημέρα Φιλοζωίας

 

Δημοσιευμένο στην κατηγορία  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ,ΤΑΞΗ Α' ,ΤΑΞΗ Β' ,ΤΑΞΗ Γ΄ ,ΤΑΞΗ Δ΄ ,ΤΑΞΗ Ε΄ ,ΤΑΞΗ ΣΤ'  Με ετικέτα:   8 Απριλίου 2024 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ε ΤΑΞΗ – ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ

Με 3 αφίσες, μια από κάθε τμήμα της Ε τάξης, ολοκληρώθηκε η συμμετοχή μας στο καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “The Tipping Point junior” με θέμα “Διαχείριση κρίσεων μετά από φυσικές καταστροφές”, στο οποίο συμμετείχαν σχολεία της Θεσσαλίας και του Έβρου με αφορμή τις φυσικές καταστροφές στην αρχή του τρέχοντος σχολικού έτους.

Η Ε1 τάξη δημιούργησε αφίσα για το Άγχος μετά από φυσικές καταστροφές.
Αφίσα για το Άγχος στις Φυσικές Καταστροφές

Η Ε2 τάξη δημιούργησε αφίσα για τον Εθελοντισμό στις φυσικές καταστροφές
Αφίσα για τον Εθελοντισμό στις Φυσικές Καταστροφές

Η Ε3 τάξη δημιούργησε αφίσα για την Πρόληψη/Αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών
Αφίσα για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών

Οι αφίσες αποτελούν το παραδοτέο του προγράμματος, και θα ενωθούν με τις αφίσες των υπόλοιπων σχολείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ώστε να γίνει η διάχυση των αποτελεσμάτων του έργου σε όλα τα σχολεία!

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί:
Βαρδάτσικος Νίκος, δάσκαλος Ε1
Βούλγαρη Άννη, δασκάλα Ε2
Κιτηλής Δημήτρης, δάσκαλος Ε3
Καρακούλα Γεωργία, πληροφορικής

Δημοσιευμένο στην κατηγορία  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ,ΤΑΞΗ Ε΄  Με ετικέτα:   5 Απριλίου 2024 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Προηγούμενα άρθρα


εικονα σχολειο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΙΣΤΟΡΙΚΟ

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΑΡΙΣΑΣ “Κ. ΚΟΥΜΑΣ”

Από την ιστοσελίδα https://larlib.gr/ της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης
Λάρισας «Κων/νος Κούμας» μπορείτε να ενημερώνεστε για τα νέα εκπαιδευτικά προγράμματα
που υλοποιούνται στη Δημόσια Βιβλιοθήκη.
Επίσης από τον ηλεκτρονικό κατάλογο OPAC https://opac.larisalib.gr/ και
το Ψηφιακό Αποθετήριο  https://dspace.larlib.gr/ μπορείτε να αναζητήσετε
βιβλία για εκπόνηση εργασιών ή για ανάγνωση ποικίλων θεμάτων όπως:
λογοτεχνικά, μύθοι, παραμύθια, ιστορίες μυστηρίου, διαδραστικά βιβλία που
ζωντανεύουν το περιεχόμενό τους σε 3D με κίνηση και ήχο, βιβλία πρώτης
ανάγνωσης, κόμικς, επιτραπέζια παιχνίδια κ λ π .
Απώτερος κοινός μας στόχος είναι η προώθηση της γνώσης και ιδιαίτερα της φιλαναγνωσίας.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

24/4: Παγκόσμια Ημέρα Κατάργησης των Πειραμάτων σε Ζώα
"
   - Σχετικές αναρτήσεις

ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

IMG 20221206 1208491
PB190065

ΕΤΙΚΕΤΕΣ


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση