Επαναλειτουργία σχολείου τη Δευτέρα 1-6-2020

Μάι 202030

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες

Τη Δευτέρα 1-6-2020 ξεκινά η λειτουργία των δημοτικών σχολείων. Τα μαθήματα θα διαρκέσουν μέχρι τις 26/6/2020.Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τον τρόπο επαναλειτουργίας και τα απαραίτητα μέτρα που ελήφθησαν με στόχο την αποφυγή διασποράς του COVID-19. 

1. ΟΛΟΙ οι μαθητές του σχολείου μας θα έρχονται καθημερινά στο σχολείο

2. Τα τμήματα Α1, Α2, Β1, Β2, Γ1, Γ2, ΣΤ1 και ΣΤ2 θα λειτουργούν κανονικά στην αίθουσά τους με το δάσκαλό τους και το ίδιο πρόγραμμα, όπως και πριν το κλείσιμο των σχολείων.

3. Οι τάξεις Δ΄ και Ε΄ χωρίστηκαν σε δύο υποτμήματα διότι αριθμητικά ξεπερνούσαν τους 15 μαθητές, και επειδή στο σχολείο μας υπάρχουν διαθέσιμες κατάλληλες αίθουσες θα λειτουργούν καθημερινά. Τα υποτμήματα θα τα αναλάβουν οι δύο δάσκαλοι που είχαν αυτές τις τάξεις και οι δύο δασκάλες που δίδασκαν στο Ολοήμερο Τμήμα. Η κατανομή των μαθητών στα υποτμήματα έγινε με αλφαβητική σειρά όπως ορίζει η εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας. Επειδή το κάθε υποτμήμα όμως θα έχει διαφορετικό πρόγραμμα (διότι δεν υπάρχουν διαθέσιμες ειδικότητες Αγγλικών, ΤΠΕ και Γαλλικών για την Ε΄τάξη) κρίθηκε δίκαιο και παιδαγωγικά ορθό από το Σύλλογο Διδασκόντων το κάθε υποτμήμα της Δ και Ε τάξης να αλλάζει δάσκαλο ανά βδομάδα, έτσι ώστε όλοι οι μαθητές του να έχουν τη δυνατότητα για δύο βδομάδες να διδαχθούν Αγγλικά, Νέες Τεχνολογίες και Γαλλικά η Ε΄τάξη.

4. Έγινε διαμόρφωση των αιθουσών με τα θρανία προσανατολισμένα προς την ίδια κατεύθυνση και σε απόσταση 1,5 μέτρου όπως ορίζει η εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας. Σε κάθε θρανίο θα κάθεται μόνο ένας μαθητής.

5. Έγινε απολύμανση του σχολείου την Πέμπτη 28/5/2020 και καθαρισμός από τις σχολικές καθαρίστριες. Σε κάθε αίθουσα τοποθετήθηκε αντισηπτικό και στις τουαλέτες αντιβακτηριδιακό κρεμοσάπουνο και χειροπετσέτες.

6. Η παρουσία των σχολικών καθαριστριών θα είναι καθημερινή κατά τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου. Θα γίνεται φυσικός αερισμός και καθαρισμός των αιθουσών (πόμολα, θρανία κλπ) και των τουαλετών από τις καθαρίστριες κατά τη διάρκεια του κάθε διαλείμματος και μετά τη λήξη των μαθημάτων.

7. Τα διαλείμματα θα γίνονται κλιμακωτά ανά τρεις τάξεις και σε συγκεκριμένο χώρο της αυλής για κάθε τάξη υπό την επίβλεψη των εκπαιδευτικών, ώστε να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός και να τηρούνται όσο είναι δυνατό οι αποστάσεις. Δεν επιτρέπονται τα παιχνίδια ή τα αθλήματα με χρήση μπάλας ούτε στα διαλείμματα, ούτε στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής

8. Η Πρωϊνή Ζώνη και το Ολοήμερο δεν θα λειτουργούν όπως ορίζει η εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας.

9.Η ώρα προσέλευσης των μαθητών στο σχολείο θα γίνεται από τις 8.00 έως τις 8.15πμ. Ο κάθε μαθητής που θα μπαίνει στο σχολείο θα πηγαίνει κατευθείαν στη τάξη του όπου θα βρίσκεται ο εκπαιδευτικός που διδάσκει την πρώτη ώρα και η προσευχή θα γίνεται σε κάθε τάξη χωριστά σύμφωνα με την εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ. Όλοι οι μαθητές σχολάνε στις 13.15μμ.

9. Σε περίπτωση που κάποιος μαθητής, είτε ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου, είτε διαμένει με άτομο που ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου και δεν μπορεί να προσέλθει στο σχολείο για να παρακολουθήσει τα μαθήματα διά ζώσης θα πρέπει ο γονέας ή ο κηδεμόνας του να προσκομίσει στο σχολείο μια Υπεύθυνη Δήλωση του Ν1599 όπου θα αναφέρονται οι παραπάνω λόγοι, έτσι ώστε να μην προσμετρηθούν οι απουσίες του μαθητή.Οι μαθητές που δε θα μπορέσουν να προσέλθουν στο σχολείο θα υποστηριχθούν από τους δασκάλους τους με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Μπορείτε να κατεβάσετε τη Υπεύθυνη Δήλωση εδώ ipefthini_dilosi 

Για την καλύτερη λειτουργία του σχολείου και για την αποφυγή μετάδοσης του Covid-19 θα θέλαμε να δώσετε προσοχή στα παρακάτω:

  • Όλοι οι μαθητές πρέπει να έχουν μαζί τους κολατσιό και μπουκαλάκια νερό από το σπίτι. Απαγορεύεται να εισέλθει οποιοσδήποτε χωρίς σοβαρό λόγο στο σχολείο την ώρα λειτουργίας του εκτός από τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές.

  • Οι μαθητές καλό θα είναι να έχουν μαζί τους αντισηπτικό υγρό ή αντισηπτικά μαντηλάκια.

  • Οι γονείς θα πρέπει να ελέγχουν καθημερινά τη σχολική τσάντα ώστε να βεβαιώνονται υπάρχει η απαραίτητη γραφική ύλη (μολύβια, γόμες, ψαλίδια, μαρκαδόρο πίνακα κλπ) διότι δεν επιτρέπεται να δανείζονται από τους συμμαθητές τους.

  • Καλό είναι οι γονείς να μιλήσετε με τα παιδιά και να τους επισημάνετε ότι δεν επιτρέπεται να μοιράζονται με τους συμμαθητές τους οτιδήποτε, είτε αυτό είναι φαγώσιμο, είτε κάποιο αντικείμενο πχ μολύβι και να τηρούν τις αποστάσεις

Η διεύθυνση και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου θα τηρήσουν απαρέγκλιτα τα μέτρα προστασίας έτσι ώστε να είμαστε όλοι ασφαλείς στο χώρο του σχολείου.

Καλή και ασφαλή επάνοδο στο σχολείο για όλους

Για οποιαδήποτε διευκρίνηση μπορείτε να τηλεφωνείτε στο 2381023258

από κάτω από: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Επαναλειτουργία σχολείου τη Δευτέρα 1-6-2020    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Πρόσφατα σχόλια

    Ιστορικό

    ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ



    Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
    Αντίθεση
    Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων