ΕΛΙΑ-Μεσογειακή Διατροφή

Στα πλαίσια του μαθήματος της Γλώσσας και του Εργαστηρίου Δεξιοτήτων, οι μαθητές της Δ’ τάξης εξερευνούν τη σπουδαιότητα της ελιάς και του ελαιόλαδου στη διατροφή μας, εστιάζοντας στη μεσογειακή διατροφή και τα οφέλη της. Για να εμπλουτίσουμε την εμπειρία τους, οργανώσαμε  μια δράση στο σχολείο, όπου τα παιδιά συμμετείχαν σε ένα υγιεινό πρωινό, γευόμενα φαγητά βασισμένα στο ελαιόλαδο και άλλες υγιεινές συνταγές.

Για την επιτυχία αυτής της δράσης, προσκαλέσαμε τους γονείς να συμμετέχουν με τον τρόπο τους, ετοιμάζοντας μαζί με τα παιδιά τους κάποιο σπιτικό έδεσμα που περιέχει ελαιόλαδο ή ελιές (π.χ. ελιόψωμο, λαδοκούλουρα, σαλάτες, ντάκο, σπιτικές ελιές κ.ά.). Στόχος μας ήταν να ενισχύσουμε τη γνώση και τη συνείδηση των μαθητών για την υγιεινή διατροφή, αναδεικνύοντας τα οφέλη των παραδοσιακών μας προϊόντων.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε κάποιες από τις φωτογραφίες του υγιεινού πρωινού που απόλαυσαν οι μαθητές της Δ’ τάξης και οι εκπαιδευτικοί κ. Ιωάννης Γουδετσίδης- κα. Γαρυφαλλιά Φραγκογεώργη.

IMG 3fd0676a513a35a4ffb0a266af15d373 VIMG 374872d86b8ee8df8d235ef4ffd18157 VIMG bb7b7ce9539aaf3d48a20f8f6258f198 V

IMG 382fe8ea5ef78ab49e87a942997c4f67 VIMG d2f083a7f61ae62fb05cd9a86003de20 VMessenger creation F4D1E356 F1D6 4ADA 84BE 6F570454D0B1

Messenger creation BD94D313 A54C 4921 B318 FB724A9F1970Messenger creation 01F1FB03 DBD6 4BBE 9258 B96B3B176E93

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *