Στα πλαίσια του μαθήματος της Γλώσσας και του Εργαστηρίου Δεξιοτήτων, οι μαθητές της Δ’ τάξης εξερευνούν τη σπουδαιότητα της ελιάς και του ελαιόλαδου στη διατροφή μας, εστιάζοντας στη μεσογειακή διατροφή και τα οφέλη της. Για να εμπλουτίσουμε την εμπειρία τους, οργανώσαμε μια δράση στο σχολείο, όπου τα παιδιά συμμετείχαν σε ένα υγιεινό πρωινό, γευόμενα φαγητά βασισμένα στο ελαιόλαδο και άλλες υγιεινές συνταγές.
Για την επιτυχία αυτής της δράσης, προσκαλέσαμε τους γονείς να συμμετέχουν με τον τρόπο τους, ετοιμάζοντας μαζί με τα παιδιά τους κάποιο σπιτικό έδεσμα που περιέχει ελαιόλαδο ή ελιές (π.χ. ελιόψωμο, λαδοκούλουρα, σαλάτες, ντάκο, σπιτικές ελιές κ.ά.). Στόχος μας ήταν να ενισχύσουμε τη γνώση και τη συνείδηση των μαθητών για την υγιεινή διατροφή, αναδεικνύοντας τα οφέλη των παραδοσιακών μας προϊόντων.
Παρακάτω μπορείτε να δείτε κάποιες από τις φωτογραφίες του υγιεινού πρωινού που απόλαυσαν οι μαθητές της Δ’ τάξης και οι εκπαιδευτικοί κ. Ιωάννης Γουδετσίδης- κα. Γαρυφαλλιά Φραγκογεώργη.