Η ελιά είναι γνωστή από τους αρχαιότατους χρόνους κατάγεται από το χώρο της ανατολικής Μεσογείου. Σύμφωνα με την αρχαία ελληνική παράδοση, πατρίδα της ελιάς είναι η Αθήνα και η πρώτη ελιά φυτεύτηκε από την Αθηνά στην Ακρόπολη.
Ο καρπός της ελιάς είναι πολύ βασικός για τη Μεσογειακή διατροφή, τόσο ως εδώδιμος όσο και επειδή από αυτόν παράγεται το ελαιόλαδο, που είναι η καλύτερη επιλογή για το μαγείρεμα, αφού με τις ευεργετικές του ιδιότητες διασφαλίζουμε τη γεύση και την υγεία μας. Ο παραγωγός κ. Χαρίτος Γεώργιος παρουσίασε στους μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξης του σχολείου μας τρόπους συντήρησης της ελιάς και μίλησε για τη σπουδαιότητά της στη διατροφή μας στο πλαίσιο του προγράμματος e-Twinning με τίτλο “Yummy ea Twinning Restaurant”.
Πατώντας παρακάτω μπορείτε να δείτε το video σχετικά με τη σπουδαιότητα της ελιάς στη ζωή μας!