1η Ενδοσχολική Επιμόρφωση

Η 1η Ενδοσχολική Επιμόρφωση έλαβε χώρα στις 27 Οκτωβρίου 2021 στην αίθουσα της Στ’ τάξης του σχολείου μας! Συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου και η προϊσταμένη του 10ου Νηπιαγωγείου Βόλου.

Εισηγητές της επιμόρφωσης:

  • Λιανού Μαρία ΠΕ11
  • Τσιμπλούλη Γεράσιμος ΠΕ70

Πρόγραμμα ημερίδας

  • 9:30΄- 9:45 : “Ο ρόλος της ενδοσχολικής επιμόρφωσης”, Τσιμπλούλης Γεράσιμος-Δ/ντής Σχολείου
  • 9:45΄- 10:15΄: Δημιουργούμε πάζλ και ηλεκτρονικό βιβλίο”, Τσιμπλούλης Γεράσιμος-Δ/ντής
  • 10:15΄- 10:30΄: Διάλειμμα
  • 10:30΄- 10:45΄: Πρακτική εξάσκηση των συμμετεχόντων
  • 10:45΄- 11:00΄: “Δημιουργούμε σταυρόλεξα”, Λιανού Μαρία ΠΕ11
  • 11:00΄- 11:15΄: Πρακτική εξάσκηση των συμμετεχόντων
  • 11:15΄- 11:30΄: Συζήτηση

Το Υλικό της επιμόρφωσης βρίσκεται στον παρακάτω σύνδεσμο:

ενδοσχολική επιμόρφωση



Λήψη αρχείου

 

 

 

Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΤΙΚΕΤΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ

Το σχολείο μας 29ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου βραβεύτηκε με την Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας για την τελειότητα της εργασίας μας στο έργο e-Twinning “ C.O.O.L. Colors of Our Land” σχολικού έτους 2020-21. Η εργασία μας, η εργασία των μαθητών της Ε’ τάξης και του σχολείου μας έχει αναγνωριστεί στο υψηλότερο Ευρωπαϊκό επίπεδο. Η εκπαιδευτικός Αγγλικής Γλώσσας του σχολείου μας συντόνισε τις δραστηριότητες των μαθητών και τη συνεργασία με τους μαθητές των σχολείων του εξωτερικού.

Συγχαρητήρια σε όλους και ιδιαίτερα στους μαθητές/τριες μας!!!

https://blogs.sch.gr/29dimvol/files/2021/10/European-Quality-Label.pdf

 

Η επέτειος του ΟΧΙ

Το Σχολείο μας, την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου, τίμησε την επέτειο του ΟΧΙ με αναφορά στους αγώνες και την αντίσταση των Ελλήνων την περίοδο 1940-44. Έγινε παράδοση σημαίας στο προαύλιο του Σχολείου.
28η Οκτωβρίου
Σημαιοφόρος: Ντούζα Αρμέλα
Παραστάτες: Δεληκωνσταντή Αγγελική, Εμβαλωτής Κωνσταντίνος, Καραΐσκου Μαρία, Κούδα Αναστασία & Παπαδημητρίου Γεωργία Μιχαέλα
25η Μαρτίου
Σημαιοφόρος: Κυρίτσης Δημήτριος
Παραστάτες: Κατσίκας Μάριος, Κροκίδη Ουρανία, Μερντανάι Ραφαέλα, Μόσιος Απόστολος &Στύλα Αθηνά
Η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 έχει ιδιαίτερη αξία, υπενθυμίζοντας την αντίσταση της πατρίδας μας ενάντια στον φασισμό και τον ναζισμό και τους αγώνες των λαών για τη δημοκρατία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
Την Πέμπτη 28 Οκτωβρίου η σημαιοφόρος και οι παραστάτες της σημαίας παραβρέθηκαν στην  Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Ηρώων, στη παραλία του Βόλου.
Η σημαιοφόρος και οι παραστάτες για την 28η Οκτωβρίου
Ο σημαιοφόρος για την 25η Μαρτίου
Ο σημαιοφόρος και οι παραστάτες για την 25η Μαρτίου
Η ΣΤ΄ τάξη

Στην παραλία του Βόλου

Η Δ τάξη στο Μουσείο της Πόλης του Βόλου

Την Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2021, η Δ΄ τάξη επισκέφτηκε το Μουσείο της Πόλης του Βόλου για να δει την περιοδική έκθεση  «1821-2021: από την Επανάσταση στην Εθνική Επέτειο».

Η έκθεση είναι ενταγμένη στις επετειακές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821 και παρουσιάζει τεκμήρια από τις συλλογές του Δήμου Βόλου και των μουσείων του, πολλά από τα οποία εκτίθενται για πρώτη φορά στο κοινό. Περιλαμβάνει όπλα, λάβαρα, πίνακες, γλυπτά, έργα λαϊκής τέχνης, πορτραίτα αγωνιστών, καθώς και υλικό από σχολικές γιορτές και επετειακές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.

Εκκλησιασμός

Εκκλησιασμός των μαθητών/τριών των τάξεων Δ΄ & ΣΤ΄ του Σχολείου μας στον ενοριακό ναό των Αγίων Αναργύρων.
Θεία Λειτουργία και αρτοκλασία για την εορτή του Αγίου Γερασίμου του εν Κεφαλληνίας.

77 χρόνια από την απελευθέρωση του Βόλου

                                                 Στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης
                                                         Στην πλατεία Ρήγα Φεραίου
Με αφορμή την συμπλήρωση 77 ετών από την απελευθέρωση του Βόλου, από τα Ναζιστικά στρατεύματα κατοχής, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση – κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στην πλατεία Ρ. Φεραίου.
Συμμετείχαν οι σημαιοφόροι και οι παραστάτες της σημαίας του 18ου και 29ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου.

Το πρωί της 19ης Οκτωβρίου 1944 η σειρήνα (μπουρού) από το εργοστάσιο Μουρτζούκου σήμανε για τους βολιώτες την απομάκρυνση και των τελευταίων Γερμανών από την πόλη.
Μελίσσια κόσμου από κάθε γειτονιά κατέβαιναν στο κέντρο.
Ο ενθουσιασμός ήταν απερίγραπτος και κράτησε μέρες. Πρώτα στην πλατεία Ελευθερίας, τόπο θυσίας δεκάδων πατριωτών,
και ύστερα παντού: στην παραλία, στις εκκλησίες, στο Ηρώο για κατάθεση στεφάνων στα θύματα του Πολέμου και της Κατοχής.
Από το πρωί της Πέμπτης 19 Οκτωβρίου έως την Κυριακή 22, που εψάλη η πανηγυρική δοξολογία στον Άγ. Νικόλαο, η πόλη ζούσε ανεπανάληπτες στιγμές αγαλλίασης.
Ήταν η ανακούφιση μετά από ό,τι πέρασαν τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια. Η πείνα, οι κακουχίες, οι αρρώστιες, ο τρόμος ανήκαν στο παρελθόν. Τώρα, η είσοδος των πρώτων αναταρτών από την ανατολική πλευρά της πόλης έδινε υποσχέσεις για καλύτερες μέρες, ειρηνικές και δημιουργικές.”

Από την ιστοσελίδα του Μουσείου της Πόλης του Βόλου

Τρέχουμε για τη ΦΛΟΓΑ

Την Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021, αντιπροσωπεία μαθητών/τριών του 29ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου έτρεξε για τη ΦΛΟΓΑ.

Ο Σύλλογος Γονέων Παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια «ΦΛΟΓΑ», η Διεύθυνση Αθλητισμού του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου, ο Κένταυρος Βόλου και η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας καλούν για 8η συνεχόμενη χρονιά τους συμπολίτες μας  σε μια ακόμη ξεχωριστή δρομική εκδήλωση με σύνθημα «Τρέχω για τη ΦΛΟΓΑ». Η γιορτινή αθλητική «βόλτα»  πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Οκτωβρίου στην παραλία του Βόλου, με την εκκίνηση στο ύψος της Αργούς και διανύοντας μία μικρή διαδρομή των 2 χιλ. περίπου.

Συγχαρητήρια στα παιδιά και τους γονείς τους για τη συμμετοχή!

Εορτασμός της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών

European Day of Languages

26th September

Ο εορτασμός της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκε με ποικιλία δραστηριοτήτων από τις εκπαιδευτικούς Αγγλικής (Φιλίτσα Φραγκογεώργη) και Γερμανικής Γλώσσας (Εύη Ξανθοπούλου).

  • Δημιουργία βίντεο με χαιρετισμό «γεια» σε διάφορες γλώσσες. Η δραστηριότητα αποτελεί μέρος δράσης στο πλαίσιο του προγράμματος eTwinningeTwinners in ValueLand” (ΣΤ’ τάξη).

https://vimeo.com/623846961

  • Γλωσσοδέτες στην ελληνική και αγγλική γλώσσα (Ε’ τάξη).

  • Χαιρετισμό «γεια σου / τι κάνεις;» στην γερμανική και άλλες γλώσσες

  • Δημιουργία με σημαιάκια ευρωπαϊκών χωρών πλαισιωμένα με τα αστέρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συμμετοχή σε Διαγωνισμό Ζωγραφικής για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση»

Στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, προκηρύσσεται από το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων Μαθητικός Διαγωνισμός, ο οποίος απευθύνεται στους/στις μαθητές/τριες όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας και του εξωτερικού, με θέμα «1821-2021: 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ»

Στόχος του διαγωνισμού είναι να προβληθούν οι αξίες και τα ιδανικά της Ελληνικής Επανάστασης και να αναδειχθεί η σημασία της επετείου των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.

Η Γ΄ τάξη του Σχολείου μας δημιούργησε ομαδικό έργο.  Υπεύθυνη τη δασκάλα της τάξης  η κ. Παλαιολόγου Κωνσταντία.

Συγχαρητήρια στα παιδιά και στη δασκάλα τους. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στον διαγωνισμό.

Εσωτερική Αξιολόγηση του Σχολείου

Η εσωτερική  αξιολόγηση της σχολικής μονάδας αποσκοπεί στη βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης μέσω μιας δυναμικής προσέγγισης, η οποία λαμβάνει υπόψη τους στόχους της εκπαίδευσης, τις ιδιαιτερότητες και τις βασικές λειτουργίες του Σχολείου.

Η 1η έκθεση, ας αποτελέσει τον “κώδωνα στα ώτα που κωφεύουν” , ώστε οι εκπαιδευτικοί μαζί με τους/τις μαθητές/τριες να εργάζονται σε ένα περιβάλλον που να ανταποκρίνεται στις εκπαιδευτικές ανάγκες του σήμερα και στο όραμα του Σχολείου.



Λήψη αρχείου