Η ΣΤ΄ τάξη μας αποχαιρετά…

Τίτλος σπουδών για Στ΄δημοτικού Αναμνηστικό Λουκόπουλος - ΣΧΟΛΙΚΑ ΕΝΤΥΠΑ - ΕΝΤΥΠΑ - ΕΙΔΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ - Βιβλία, παιχνίδια, τσάντες, είδη γραφής & hobby

Αρμέντζου Αναστασία-Αγγελική: “Στεναχωριέμαι γιατί θα μου λείπουν οι φίλες μου. Είμαι και χαρούμενη γιατί θα πάω σε μεγαλύτερο σχολείο”.

Γιαννούχου Κωνσταντίνα : “Νιώθω χαρά και λύπη ταυτόχρονα. Νιώθω χαρά γιατί θα μάθω καινούρια πράγματα και επειδή θα γνωρίσω νέους φίλους. Νιώθω λύπη γιατί θα αφήσω τους φίλους μου”.

Κατσίκα Κωνσταντίνα: “Τέλεια αλλά δεν ξέρω αν θα είμαι με τους συμμαθητές μου”.

Λογοδότης Μιχαήλ: “Τώρα που αφήνω το δημοτικό νιώθω συγκίνηση, χαρά και λύπη. Θα αφήσω τους φίλους μου και τους περισσότερους συμμαθητές μου αλλά και την κυρία. Χαρά γιατί θα θυμάμαι τις αναμνήσεις του δημοτικού”.

Πλαβός Γιώργος: “Super!!!”

Τάκη Λουκία: “Είμαι πολύ χαρούμενη που τελείωσα το Δημοτικό, αλλά και συγκινημένη γιατί εδώ έχουμε περάσει όλες τις χαρές και τις λύπες μας”.

Τζιουμάκης Δημήτρης: “Νιώθω τέλεια που θα φύγω από το Δημοτικό γιατί πλέον μεγάλωσα και πρέπει να φύγω”.

Τουλάκης Γιώργος: “Είμαι χαρούμενος γιατί θα γνωρίσω και άλλα παιδιά και θα αλλάξω σχολείο”.

Τριαταφύλλου Στεφανία: “Τώρα, που φεύγω από το Δημοτικό, είναι μια δύσκολη στιγμή γιατί δε θέλω να αφήσω το σχολείο και να πάω στο Γυμνάσιο”.

Τσιγιάννη Κάτια: “Τώρα που θα αφήσω το δημοτικό νιώθω ωραία”.

Τσουλέας Βαγγέλης: “Νιώθω ωραία γιατί θα ήθελα να έχω νέες εμπειρίες αλλά νιώθω και χάλια γιατί με μερικούς φίλους μου δε θα πάμε στο ίδιο σχολείο, οπότε θα χαθούμε”.

Χασιώτης Δημήτρης: “Νιώθω χαρούμενος που θα πάω γυμνάσιο”.

Χατζόγλου Πετρούλα: “Νιώθω πως μεγάλωσα και ότι έχω τη ζωή μπροστά μου”.

Χρηστάκη Χριστίνα: “Μου αρέσει που θα πάω στο γυμνάσιο αλλά δε θέλω να αφήσω το σχολείο μου. Θα μου λείψει το δημοτικό, οι δάσκαλοι και οι συμμαθητές μου”.

Ο Διευθυντής του Σχολείου: Σας αποχαιρετάμε με ένα χαμόγελο αλλά και με την επίγνωση ότι ξεκινάτε τον επόμενο κύκλο της γυμνασιακής σας πορείας με αισιοδοξία και με υψηλούς στόχους. Καλή πτήση με τα δικά σας φτερά…

e- Twinning 2020-21 C.O.O.L. Colors of Our Land-Ε’ ΤΑΞΗ

 

Το eTwinning αποτελεί μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μέσω της οποίας σχολεία από διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες με τη χρήση των Τεχνολογιών της Πληροφορικής και της Επικοινωνίας (ΤΠΕ) συνεργάζονται ώστε να αποκομίσουν παιδαγωγικά, κοινωνικά και πολιτισμικά οφέλη.

Σε ό,τι αφορά στην Ελλάδα είναι εγγεγραμμένοι περισσότεροι από 29.000 εκπαιδευτικοί από περίπου 9.100 σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και έχουν υλοποιηθεί έως σήμερα περίπου 17.100 συνεργατικά έργα.

Και φέτος το Σχολείο μας συμμετείχε με υπεύθυνη Εκπαιδευτικό τη Φιλίτσα Φραγκογεώργη, καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας.

Εργασίες μαθητών της Ε’ τάξης στο πλαίσιο του προγράμματος e-Twinning

  • Yellow Colour Video – Δημιουργία μαθητών

https://youtu.be/75TVHxSLtcY

  • Green colour Video- Δημιουργία μαθητών

https://www.youtube.com/watch?v=PYKrzfKJ3sg

  • Purple Colour- Padlet

https://padlet.com/filitsafrago/wdjs1scurxb

  • Το τραγούδι με τα χρώματα – Τραγούδι για τα χρώματα

Συνεργασία εκπαιδευτικών (Φραγκογεώργη – Κούκου) You Tube

https://youtu.be/AHfgzgsapms

  • Students introduce themselves-Οι μαθητές παρουσιάζονται μέσα από ένα ηλεκτρονικό πίνακα.

https://padlet.com/filitsafrago/8p9jn7nqs493

  • Δημιουργία συνεργατικού ηλεκτρονικού βιβλίου με θέμα το μύθο του ουράνιου τόξου από τους μαθητές των διαφορετικών χωρών του προγράμματος. Χρήση του ηλεκτρονικού εργαλείου Our Boox.                                                      https://twinspace.etwinning.net/129923/pages/page/1401702
  • Δημιουργία ηλεκτρονικού βιβλίου με ποιήματα για τις πέντε αισθήσεις. Συνεργατική δραστηριότητα μαθητών και εκπ/κών του προγράμματος. Χρήση του ηλεκτρονικού εργαλείου Book Creator.                                                  https://read.bookcreator.com/hc4HLvar07aZ3XD1MF1zdD9Zvqk1/7dBrmgM8TVK1WxYZ7TN91Q
  •  Συνεργατικό ηλεκτρονικό βιβλίο με ιστορίες με τίτλο Colture Land”, όπου οι μαθητές παρουσιάζουν  το ταξίδι μιας οικογένειας σε όνειρο διαμέσου διάφορων χωρών και τη γνωριμία τους με διαφορετικές παραδόσεις και πολιτισμούς. Το όνομα του τίτλου προκύπτει από την ένωση των λέξεων colour =χρώμα και culture=πολιτισμός. Χρήση του ηλεκτρονικού εργαλείου storyjumper.

https://www.storyjumper.com/book/read/101776636

Το εξώφυλλο του ηλεκτρονικού βιβλίου είναι αποτέλεσμα συνεργατικής δημιουργίας αφίσας με χρήση του εργαλείου Canva.

  • Οργανώθηκαν δύο διαδικτυακές συναντήσεις μαθητών και δύο διαδικτυακές συναντήσεις εκπαιδευτικών σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Το τέλος μιας σχολικής χρονιάς…

Μια ιδιαίτερη ξεχωριστή σχολική χρονιά έφτασε στο τέλος της. Βρεθήκαμε αντιμέτωποι με πρωτόγνωρες καταστάσεις. Πόσο εύκολο ήταν να μάθεις στα παιδιά την σπουδαιότητα του «ανήκειν» μέσα από μία οθόνη; Από την ειδικά σχεδιασμένη διδακτική αίθουσα τα παιδιά, για κάποιους μήνες, μεταφέρθηκαν σε κουζίνες, κρεβατοκάμαρες και γραφεία. Μέσω μια οθόνης ο δάσκαλος, η δασκάλα καλούταν να επιβλέπει τους μαθητές και τις μαθήτριες του/της, να βάλει χρονικά όρια σε ασκήσεις, να ελέγξει, να επαναφέρει στη διδακτική διαδικασία και πάνω από όλα να τους ενθαρρύνει, ώστε η όλη εκπαιδευτική διαδικασία να είναι ουσιαστική και αποτελεσματική. Παρά τις δυσκολίες τα καταφέραμε… Κρατάμε τα θετικά, τα δύσκολα μας δυναμώνουν…
Μα σήμερα ήταν και το τέλος της εκπαιδευτικής διαδρομής της Ντίνας Τσουβάκα και της Γιώτας Χασιώτου. Τις αποχαιρετούμε με τις ευχές μας η συνταξιοδότηση να είναι η καλύτερη και πιο συναρπαστική περίοδος στη ζωή τους!
Αποχαιρετήσαμε και την κ. Θεοδώρα, που για πολλά χρόνια φρόντιζε να είναι καθαρό το σχολικό συγκρότημα.
Αποχαιρετήσαμε και τις συναδέλφισσες Νεκταρία, Εύη, Βασιλική που από τη νέα σχολική χρονιά θα βρίσκονται σε άλλο σχολείο.
Καλό Καλοκαίρι!

Βιβλιοδρομίες…

Η Σχολική Βιβλιοθήκη του σχολικού συγκροτήματος 18ο & 29ο Δ.Σ. Βόλου, παρά τις δυσκολίες της φετινής σχολικής χρονιάς, λειτούργησε άψογα. Τα παιδιά δανείστηκαν και φέτος αρκετά βιβλία.

Η υπεύθυνη της Σχολικής Βιβλιοθήκης, η συνάδελφος Στάμου Φρόσω, βράβευσε με αναμνηστικό έπαινο τις τάξεις Β΄, Γ΄ και Ε, γιατί είχαν τη μεγαλύτερη “κίνηση” στον δανεισμό. Επίσης δόθηκαν έπαινοι σε όλα τα παιδιά της Γ΄και Ε΄για τη φιλαναγνωσία.

Μια συγγραφέας στην Α΄ τάξη…

Σήμερα ήταν μια ξεχωριστή μέρα για την Α΄ τάξη του 29ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου. Η δημοσιογράφος-συγγραφέας Έννη Λεβέντη συνάντησε τα παιδιά στην τάξη τους και παρουσίαζε το παραμύθι της “Πέτα Βιολέτα”.
Ο Φαράζ παρέα με τη φτερωτή του φίλη τη Βιολέτα, θα ζήσουν πολλές περιπέτειες αλλά με αισιοδοξία και λίγη βοήθεια ο μικρός μας ήρωας θα δει την όμορφη πλευρά της ζωής”.
Ένα παραμύθι για την προσφυγιά και την αποδοχή του ΆΛΛΟΥ.
Ακολούθησε εργαστήρι κατασκευής χελιδονιών.
Ευχαριστούμε τη συγγραφέα. Καλοτάξιδο να είναι το βιβλίο της!
Η συγγραφέας μας είπε: “Τι όμορφο συναίσθημα να ξεκινάς τη μέρα δίπλα σε φωτεινά και χαρούμενα παιδικά πρόσωπα! Ευχαριστώ το 29ο Δημοτικό σχολείο Βόλου και την Α΄ Δημοτικού για τη φιλοξενία”.

Το Δ.Σ του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων

Η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, που προέκυψε μετά από τις αρχαιρεσίες, τον Ιούνιο του 2021, έχει ως εξής:

  • Πρόεδρος: Μεγαγιάννη Χρύσα
  • Αντιπρόεδρος: Παπαβασιλείου Γιάννης
  • Γραμματέας: Μποτίνη Ελευθερία
  • Ταμίας: Ευαγγελάκη Κατερίνα
  • Μέλη: Αρβανίτη Εύα, Βλαχονάτσιου Ματίνα & Τουλάκης Κώστας

Η θητεία του Δ.Σ. είναι για τα σχολικά έτη 2021-2022 & 2022-2023

Η Ε΄ τάξη στο Μουσείο Θεόφιλου

Εκπαιδευτική επίσκεψη της Ε΄ τάξης του 29ου Δ.Σ. Βόλου στο Μουσείο Θεόφιλου-Οικία Κοντού, στην Ανακασιά του Πηλίου, την Τετάρτη 16/06/2021.
Οι μαθητές/τριες γνώρισαν τον λαϊκό ζωγράφο μέσα από το έργο του. Άκουσαν για τη ζωή του, συμπλήρωσαν φύλλα εργασίας.
Απαντώντας σε γρίφους εντόπισαν στη σάλα του αρχοντικού τοιχογραφίες με θεματολογία από τη μυθολογία, την Επανάσταση του ’21, τη φύση.
  • Ντυμένος με σκούρο ρούχο και άσπρο κολάρο. Ο σύντροφός του φορά τη γιορτινή πουκαμίσα με τα αφράτα χρωματιστά κρόσσια. ( Ο Κοντός καβάλα στο άλογό του)
  • Το κανόνι σταμάτησε να βαρά. Ο αρχηγός ξαποσταίνει και τα παλικάρια του στήσανε χορό. (Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και τα παλικάρια του)
  • Στο κεφάλι του έχει φτερά, άγγελος δεν είναι. στα χρόνια τα αρχαία προστάτης ήταν των κλεφτών. (Ο Ερμής)
  • Περικεφαλαία φορεί κι έχει όψη γνωστή, αν τις φωτογραφίες του πρώτου ορόφου έχεις δει. ( Ο Άρης, θεός του πολέμου)
  • Με το τουφέκι του “βασιλιά” σημαδεύει. (Κυνήγι λιονταριού)

Οι εντυπώσεις των παιδιών με μια λέξη…
“ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ¨ Δημήτρης Λεσιώτης, Θανάσης Παπαδάκης, Γιώργος Τζιουμάκης
“ΤΕΛΕΙΑ” Κωνσταντίνος Ηλιάδης, Αναστασία Παγώνα, Παρασκευή Καρακίτσου
“ΥΠΕΡΟΧΑ” Βίκυ Παρασκευά
“ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ” Δημήτρης Χριστάκης
“ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ” Δήμητρα Καρασαΐνη

Η Γ΄ τάξη στο Σέσκλο

Την Παρασκευή 11 Ιουνίου η Γ΄ τάξη επισκέφθηκε τον αρχαιολογικό χώρο του Σέσκλου.
Στο λόφο Καστράκι και στη γύρω περιοχή, κοντά στο σημερινό χωριό Σέσκλο, αναπτύχθηκε ένας από τους σπουδαιότερους νεολιθικούς οικισμούς της Ελλάδας και της Ευρώπης, που έδωσε το όνομά του σε μία ολόκληρη φάση της νεολιθικής εποχής στη Θεσσαλία.
Τα παιδιά ταξίδεψαν νοερά στον χρόνο περιδιαβαίνοντας τον αρχαιολογικό χώρο. Με φύλλα εργασίας, από τον εκπαιδευτικό φάκελο “Ο Πολιτισμός του Σέσκλου” των δασκάλων Τσιμπλούλη Γεράσιμου & Ζαχαρόπουλου Στέφανου, που έγιναν στην τάξη (στάδιο προετοιμασίας) και με ένα παιχνίδι με κάρτες, στον αρχαιολογικό χώρο (στάδιο εμπέδωσης και ανατροφοδότησης) επιτεύχθηκαν οι στόχοι της εκπαιδευτικής επίσκεψης.
Συνοδοί ήταν η υπεύθυνη δασκάλα της τάξης Καρατζιοβάλη Γεωργία και ο Δ/ντής του Σχολείου.
+3

 

Σχόλιο
Κοινοποίηση

Εβδομάδα για το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Εβδομάδα για το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ στο Σχολείο μας, από τη Δευτέρα 31/05 έως και την Παρασκευή 4/06/2021.

https://video.link/w/5sf1c



Λήψη αρχείου

Τη φετινή χρονιά το θέμα-σύνθημα της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος είναι: «Επανασχεδιασμός, αναδημιουργία, αποκατάσταση» (Reimagine. Recreate. Restore) και εστιάζει στην αποκατάσταση των οικοσυστημάτων.

  • Προστασία της βιοποικιλότητας και των οικοσυστημικών υπηρεσιών
  • Αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής
  • Χερσαία και υδάτινα οικοσυστήματα
  •  Τοπικά οικοσυστήματα – απειλούμενα είδη
  • Τροφική αλυσίδα
  •  Έλεγχος και αποφυγή του παράνομου εμπορίου της άγριας ζωής

Οι μαθητές/τριες είδαν videos σχετικά με την προστασία του Περιβάλλοντος, συζήτησαν, προβληματίστηκαν, συμπλήρωσαν φύλλα εργασίας, ζωγράφισαν…

Ώρα για τη Φύση

Για να φροντίζουμε τον εαυτό μας πρέπει να φροντίζουμε τη φύση.

Όλα προέρχονται από τη φύση. Τα τρόφιμα που τρώμε, ο αέρας που αναπνέουμε, το νερό που πίνουμε και το κλίμα που κάνει τον πλανήτη μας κατοικήσιμο.

 Ημέρα Περιβάλλοντος:  https://video.link/w/Tuk0c

Καταστροφή του πλανήτη:https://video.link/w/dvk0c

Σκέψου πρακτικάhttps://video.link/w/0xk0c

Ο μπλε κάδοςhttps://video.link/w/Zxk0c