Ενημερωτική επιστολή προς τους γονείς

Βόλος, 21/12/2020

Αγαπητοί γονείς,

  Βιώνουμε μια εποχή με πρωτόγνωρες καταστάσεις. Αντιμετωπίζουμε καθημερινά δυσκολίες  στον οικονομικό, συναισθηματικό και ψυχολογικό τομέα. Ο φόβος για την υγεία των αγαπημένων μας και την δική μας κυριαρχεί στη σκέψη μας!

  Ανησυχούμε για την εκπαίδευση των παιδιών μας! Σκέψεις … σκέψεις….! Μια χρονιά χαμένη; Η τηλεκπαίδευση είναι λύση; Έχουν όλα τα παιδιά υπολογιστές; Έχουν τρόπο να συνδεθούν με το διαδίκτυο; Και τα τεχνικά προβλήματα;  Θα ανοίξουν τα σχολεία;

   Αγαπητοί γονείς, κατανοούμε τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες σας. Εμείς – ως Σχολείο- είμαστε δίπλα σας, συμπάσχουμε και είμαστε πρόθυμοι να βοηθήσουμε με όποιο τρόπο μπορούμε.

  1. Αρχικός απολογισμός για την ΕξΑΕ (εξ αποστάσεως εκπαίδευση)

Οι μαθητές του σχολείου μας παρακολουθούν τα μαθήματα εξ αποστάσεως δια μέσω υπολογιστών από τις 18/11. Τις πρώτες 2-3 μέρες υπήρχαν σοβαρά τεχνικά προβλήματα. Κάποιες φορές –ακόμη και τώρα- υπάρχουν προβλήματα ήχου και κάποιες φορές σύνδεσης.  Σε γενικές γραμμές όμως οι μαθητές/τριες παρακολουθούν και συμμετέχουν ενεργά στα μαθήματα.

Οι εκπαιδευτικοί με ενημερώνουν για τη διεξαγωγή των μαθημάτων και στο τέλος κάθε εβδομάδας συμπληρώνονται στοιχεία στο myshool.

 H τηλεκπαίδευση είναι ένας τρόπος να μην χάσουν τα παιδιά την επαφή με τη μάθηση και το σχολείο, αλλά τίποτα δεν αντικαθιστά την διδασκαλία στις τάξεις με την φυσική παρουσία των μαθητών και την ανάπτυξη των προσωπικών σχέσεων ανάμεσα σε δάσκαλο/α και μαθητές ή και μεταξύ των μαθητών/τριών.

Να γνωρίζετε ότι όλοι προσπαθούμε για το καλύτερο! Και εμείς οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές και εσείς οι γονείς, που είστε δίπλα στα παιδιά σας και τα στηρίζετε!

  1. Βαθμολογία α΄ τριμήνου

Με εγκύκλιο του, το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων ορίζει τη διαδικασία  αξιολόγησης – βαθμολόγησης των μαθητών για το 1ο τρίμηνο.

Οι έλεγχοι των μαθητών αποστέλλονται με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στο e-mail των γονέων. Οι εκπαιδευτικοί της Α΄ και Β΄ τάξης ενημερώνουν μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας ή μέσω τηλεδιάσκεψης τους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών για την πρόοδό τους.

Με την επανέναρξη της λειτουργίας των σχολείων με φυσική παρουσία παραδίδονται οι έλεγχοι προόδου εντύπως εσώκλειστοι σε φάκελο στους μαθητές και στις μαθήτριες.

Τη βαθμολογία θα τη λάβετε τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020 μετά τις 12.00΄ το μεσημέρι.

Με εκτίμηση

Ο Διευθυντής του Σχολείου

Τσιμπλούλης Γεράσιμος