ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Τα παιδιά των Γ’ και Δ΄τάξεων του 29ου Δημοτικού σχολείου σήμερα στα πλαίσια της ευέλικτης ζώνης κατασκεύασαν ένα υγιεινό μεσημεριανό .Ας απολαύσουμε τους μικρούς μας μάγειρες καθώς και τις δημιουργίες τους!!!!!

Ευχαριστούμε πολύ για την πολύτιμη βοήθειά της την κ. Ζαχαράκη μητέρα παιδιού της Γ΄ τάξης

ΑΣΦΑΛΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Σήμερα στις 14 Φεβρουαρίου 2020 επισκέφτηκε το χώρο του σχολείου μας η κ. Μαρία Καπράνη η οποία μίλησε στα παιδιά για τους κινδύνους του διαδικτύου. Η συζήτηση ήταν πολύ εποικοδομητική γιατί τα παιδιά έμαθαν πώς μπορούν να το χρησιμοποιούν χωρίς να είναι επικίνδυνο γι αυτά . Συζήτησαν όλες τις απορίες που είχαν τα παιδιά καθώς και με βίντεο που τους έδειξε έμαθαν πώς να προστατεύονται. Ευχαριστούμε για την τόσο χρήσιμη παρουσίαση!!!

ΑΡΤΟΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ!!!!!

Πρόγραμμα e-Twinning 2019-20 .

”Healthy Eating Healthy Living”.

Αρτοπαρασκευάσματα. Ιρλανδέζικο ψωμί, χωριάτικο ελληνικό ψωμί και τυρόψωμο.

Δράση διαθεματική, βιωματική και ομαδοσυνεργατική. ΣΤ’ τάξη 29ο Δ.Σ. Βόλου.

Συνεργασία της δασκάλας της τάξης Καρατζιοβάλη Γ και κας Νίκης  Δοσσούλα.

ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Στα πλαίσια της Ευέλικτης Ζώνης τα παιδιά της Γ’ και Δ’ τάξης δημοτικού δημιούργησαν βάσει των δικών τους διατροφικών συνηθειών το δέντρο της ισορροπημένης διατροφής για παιδιά.

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ: κ. Κατερίνα Ρηγώνη (Π.Ε 11)

κ. Σάντρα Χολέβα     ( Π.Ε 70)

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΙΚΡΟΒΙΑ

Σήμερα στις 7 Φεβρουαρίου 2020 έγινε ενημέρωση για τα μικρόβια ,τα βακτήρια και τους ιούς από τους υπεύθυνους του Κέντρου Υγείας της περιοχής μας.

Το σχολείο μας εντάχθηκε στον προγραμματισμό της ομάδας υγείας του Κ.Υ Βόλου και ΤΟΜΥ Μαγνησίας για τις δράσεις Αγωγής Υγείας στους μαθητές των Δ’ και Ε’ τάξεων του σχολείου μας .Το Υπουργείο Υγείας  σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων συντονίζει και υλοποιεί δράσεις και παρεμβάσεις στο πλαίσιο αγωγής υγείας σε σχολικές μονάδες σε εθνικό επίπεδο με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του μαθητικού πληθυσμού σε θέματα δημόσιας υγείας