ΣΥΝΘΕΣΗ Δ.Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 29ου Δ.Σ. ΒΟΛΟΥ

ΣΥΝΘΕΣΗ Δ.Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
29ου Δ.Σ. ΒΟΛΟΥ
ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2014 – 15

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Μακροπούλου – Παπαδοπούλου Σοφία
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Λοΐζίδου – Μπαρτζώκα Κυριακή
Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Παπαδοπούλου Βικτωρία
ΤΑΜΙΑΣ: Γούπου Ιωάννα
ΕΙΔ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Τσαβακοπούλου Ευαγγελία
ΕΦΟΡΟΣ: Κουτούδη Μαρία

ΜΕΛΗ:
Σμυρνή Μαρία
Τσαρέλα Βασιλική
Δημουλά Ευαγγελία

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
● Την Τρίτη 17 Μαρτίου 20145 στην αίθουσα Εκδηλώσεων στις 11:00 π.μ. η Ομάδα Υγείας (ιατρός, ψυχολόγος, κοινωνική λειτουργός, νοσηλεύτρια, φυσικοθ/τρια) της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ καλεί τους γονείς σε μια ενημερωτική συνάντηση για θέματα υγείας (π.χ. θέματα διατροφής, αντιμετώπισης αλλεργιών κ.ά) που απασχολούν εσάς και τα παιδιά σας.
● Την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015 στις 11:45 π.μ. θα δοθούν οι έλεγχοι προόδου του Β΄ Τριμήνου και θα γίνει ενημέρωση των γονέων και κηδεμόνων για την πρόοδο όλων των μαθητών-τριών από τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς των τάξεων των Σχολείων.
● Την Τρίτη 24 Μαρτίου 2015 στην αίθουσα Εκδηλώσεων θα γίνει η σχολική γιορτή για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου από τους μαθητές/τριες της Ε΄ τάξης του 18ου και 29ου Δημ. Σχολείου Βόλου. Ώρα προσέλευσης:8:15 π.μ. Λήξη γιορτής: 10:15 π.μ. περίπου
● Μετά τη λήξη της γιορτής αντιπροσωπία μαθητών της ΣΤ΄΄ τάξης του 29ου Δημ. Σχολείου, εκπροσωπώντας τα Σχολεία της Α/θμιας Εκπ/σης θα καταθέσει στεφάνι στο χώρο του Μνημείου Ηρώων στις 11:00 π.μ.
● Τα Ολοήμερα τμήματα δεν θα λειτουργήσουν.
● Την Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015 καλούνται οι μαθητές-τριες (Ε΄& ΣΤ΄ταξης) των 18 ου και 29ου Δημ. Σχολείων που συμμετέχουν στην παρέλαση να βρίσκονται στις 11:00 π.μ. στο χώρο της παραλίας (κοντά στην Αργώ). Μετά το τέλος της παρέλασης των Σχολείων καλούνται οι γονείς-κηδεμόνες να βρίσκονται εγκαίρως στο τέλος της παραλίας (κοντά στο Πανεπιστήμιο) για να παραλάβουν τα παιδιά τους από τους υπεύθυνους γυμναστές.
Από τη Διεύθυνση των 18ου & 29ου Δημ. Σχολείων Βόλου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – αντιφυματικό εμβόλιο (BCG)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Παρακαλούνται οι γονείς των μαθητών/τριών των άλλων τάξεων(εκτός της Α΄τάξης)
που δεν έχουν κάμει το αντιφυματικό εμβόλιο (BCG), να απευθύνονται
για ραντεβού στο Εμβολιαστικό Κέντρο του ΠΕΔΥ στο
τηλ. 24210 81553

Από τη Διεύθυνση των 18ου & 29ου Δημ. Σχολείων Βόλου

Δημιουργία παιχνιδιού με ΤΠΕ

Ο παρακάτω σύνδεσμος μας οδηγεί σε ένα απλό παιχνιδάκι που φτιάξανε τα παιδιά του ολοήμερου τμήματος στα πλαίσια του μαθήματος των ΤΠΕ.

Τα παιδιά παρακολουθήσανε τα δωρεάν μαθήματα προγραμματισμού που παρέχονται στο http://studio.code.org. Το studio.code.org αποτελεί μία ειδικά διαμορφωμένη ιστοσελίδα στα πλαίσια της «Ώρας του Κώδικα«, που αποσκοπεί στο να εισάγει παιδιά ηλικίας 6-12 ετών στις βασικές αρχές της Επιστήμης Υπολογιστών και πιο συγκεκριμένα του Προγραμματισμού Η/Υ.

Το αποτέλεσμα ήταν το ακόλουθο:

Ο Βυθός
Ο Βυθός

Ένα παιχνίδι από τις Κατερίνα και Ελένη 🙂

Μίλα, μη φοβάσαι!!!

      mila      Με σκοπό να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές σχετικά με το φαινόμενο της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού την Παρασκευή 6 Μαρτίου όλες οι τάξεις του σχολείου, αφιέρωσαν χρόνο σε σχετικές δράσεις που υλοποιήθηκαν κατά τις ώρες της Ευέλικτης Ζώνης, της Φιλαναγνωσίας, αλλά και στα υπόλοιπα μαθήματα.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι μαθητές να ανταλλάξουν σκέψεις, πληροφορίες, ερεθίσματα και ιδέες, να γνωριστούν καλύτερα μεταξύ τους και να δεθούν περισσότερο, με αφορμή και την παγκόσμια ημέρα κατά της σχολικής βίας.

Τα μεγαλύτερα παιδιά παρακολούθησαν την ταινία “το καναρινί ποδήλατο”, οι Γ΄και Δ΄τάξεις είδαν την ταινία μικρού μήκους “τα μπλε γυαλιά” και οι μικρότερες τάξεις συμμετείχαν με παιχνίδια γνωριμίας, συναισθημάτων και ανάγνωση σχετικών διηγημάτων και παραμυθιών.

 

9ος Διαγωνισμός “Παιχνίδι και Μαθηματικά” της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

Tην Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015 διεξήχθη με επιτυχία ο διαγωνισμός “Παιχνίδι και μαθηματικά” του περιοδικού  “ο Μικρός Ευκλείδης”  της Ε.Μ.Ε. για τις τάξεις Ε΄και ΣΤ΄Δημοτικού στο σχολείο μας.

Ο παιδαγωγικός σκοπός του διαγωνισμού είναι :

• να αντιληφθούν οι μαθητές ότι τα μαθηματικά κρύβουν ομορφιά και προσφέρουν πολλές δυνατότητες στη ζωή μας,

• να εκτιμήσουν τη χρήση των μαθηματικών σε πολλές εφαρμογές,

• να χρησιμοποιήσουν τη μαθηματική τους σκέψη σε ευχάριστα και έξυπνα προβλήματα.

Ευχόμαστε Καλή Πρόοδο σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν.

 

Δείτε τα θέματα :                               Ε΄ Τάξη                        Στ΄ Τάξη

Δείτε τις λύσεις:                                 Ε΄ Τάξη                        Στ΄ Τάξη

Η Αποκριάτικη γιορτή του σχολείου μας.

Την Παρασκευή 20-2 πραγματοποιήθηκε το αποκριάτικο πάρτι του σχολείου μας. Οι μαθητές μας για ένα ολόκληρο δίωρο, ντυμένοι μασκαράδες, ξεφάντωσαν με παραδοσιακά τραγούδια και όχι μόνο. Με κέφι και χαρά έπλεξαν το γαϊτανάκι, συμμετείχαν στο διαγωνισμό χορού και τραγουδιού, κατασκεύασαν χαρταετό και μάσκες και χόρεψαν με τους δασκάλους τους.

Ευχόμαστε  Καλή Σαρακοστή και του χρόνου με υγεία!!!

Δείτε το στο slideshare.net