Η Σελήνη που της έκλεψαν τη λάμψη

Συνεχίσαμε την εβδομάδα μας με την υποδοχή στο σχολείο μας, της συγγραφέως Πάμελας Λύτρα. Το βιβλίο που μας παρουσίασε ονομάζεται «Η Σελήνη που της έκλεβαν την λάμψη». Ένα πολύ όμορφο παραμύθι που η δημιουργός του μας το μετέφερε πολύ τρυφερά, καθώς η ιστορία αναφέρεται στην δύναμη της προσφοράς. Στην αρχή η συγγραφέας γνωρίστηκε με τα παιδιά και τους «μετέτρεψε» σε αστεράκια, συνοδοιπόρους της πληγωμένης Σελήνης. Στο τέλος της αφήγησης τα παιδιά κλήθηκαν να βρούνε το δικό τους ζευγάρι που θα τους έκανε να λάμψουν ακόμα πιο πολύ!

συγγραφέα 2 συγγραφέα 3 συγγραφέα 4 συγγραφέα 5 συγγραφέα 6 συγγραφέα 7 συγγραφέα 8 συγγραφέα 9 συγγραφέα 10 συγγραφέα 11

 Στο τέλος η συγγραφέας ζήτησε από τα παιδιά να ζωγραφίσουν την Σελήνη με την λάμψη που τις αξίζει!

συγγραφέα 14 συγγραφέα 13 συγγραφέα 12 συγγραφέα 1

 

Μάρτης

Την Πρώτη του μήνα Μαρτίου, δεν θα μπορούσαμε να μην υποδεχθούμε την Άνοιξη χωρίς να βάλουμε τον παραδοσιακό Μάρτη στο μικρά και ευαίσθητα χεράκια μας, μην «καούν από τον Μαρτιάτικο ήλιο».

2 3 4 1

Σαρακοστή

Γυρνώντας από το τριήμερο ξεκούρασης της Καθαράς Δευτέρας ασχοληθήκαμε με την Σαρακοστή. Εξηγήσαμε την έννοια ως Χριστιανική Παράδοση, την έννοια της νηστείας του σώματος και της ψυχής και πως οι παλαιότεροι χρησιμοποιούσαν την « ζυμαρένια» Κυρά Σαρακοστή ως ημερολόγιο. Δηλαδή το κόψιμο ενός ποδιού κάθε τέλος της εβδομάδας. Αφού ζωγραφίσαμε τις Σαρακοστές μας, τις κόψαμε και τις στολίσαμε με όσπρια και καρπούς για να μας θυμίζουν την περίοδο νηστείας που διανύουμε.

2 2 3 2 4 2 5 2 6 2 7 2

Τέλος αναρτήσαμε την δίκη μας όπου κάθε εβδομάδα θα κόβουμε ένα ποδαράκι ως το Πάσχα.

1 2