
Οι μέρες της μεγάλης εβδομάδας και της Ανάστασης πλησιάζουν. Διαβάζουμε βιβλία και βλέπουμε βίντεο με τα παιδιά για την ζωή του Ιησού, τα πάθη του και στην Σταύρωσή του με απλά λόγια. Συζητάμε για το νόημα της διδασκαλίας του, την αγάπη, την αλληλεγγύη, την προσφορά και την συγχώρεση! Φτιάχνουμε όμορφες κατασκευές για να στολίσουμε την τάξη μας και παίζουμε πασχαλινά παιχνίδια!
- Λεξιλόγιο σχετικό με το Πάσχα
- Λαζαράκια – Ο Χριστός
- Φτιάχνουμε κοτούλες με γκοφρέ χαρτί
- Στολίζουμε αυγά από χαρτόνι
- Χρψματιστά κουνελάκια
- Η πόρτα της τάξης μας
- Πιάσε τα αυγά με την τσιμπίδα
- Παιχνίδι μνήμης με λαγουδάκια
Κρύβουμε αυγά στην τάξη μας και τα παιδιά ψάχνουν να τα βρουν…ύστερα μετράμε πόσα βρήκαν! Φτιάχνουμε και τον Αυγουλάρα! Διασκεδάσαμε πολύ!
Μετρήσαμε αυγά και γράψαμε τους αριθμούς κάνοντας περισσότερη εξάσκηση στα μαθηματικά μας, συμπληρώσαμε το εικονόλεξο του Πάσχα και λύσαμε τον κώδικα για να βρούμε την κρυμμένη ζωγραφιά!
Ακόμη συζητήσαμε για τα έθιμα του Πάσχα στην Ελλάδα και έιδαμε εντυπωσιακά έθιμα από άλλες περιοχές. Τα παιδιά ζωγράφισαν αυτό που τους έκανε εντύπωση… π.χ. τους Μπότηδες στην Κέρκυρα, τον ρουκετοπόλεμο στην Χίο, την βραδιά των αερόστατων στο Λεωνίδιο. Τέλος έφτιαξαν κάρτες με ευχές και κατασκευές που πήραν μαζί τους για δωράκι!
- καλαθάκι κοτούλα με χάρτινο πιατάκι γεμάτο λιχουδιές
- στολίδι από ξύλο κοπής και βότσαλα
- κάρτες τύπωμα παπαρούνας με μπαλόνι
Σας ευχόμαστε καλό Πάσχα με υγεία!