Feed
Άρθρα
Σχόλια

 

Στο διάστημα Φεβρουάριος-Μάρτιος 2024  πραγματοποιήθηκε ο τρίτος θεματικός κύκλος εργαστηρίων δεξιοτήτων : «Ενδιαφέρομαι και ενεργώ- Κοινωνική συναίσθηση και Ευθύνη» στην υποενότητα : Συμπερίληψη :  Αλληλοσεβασμός και διαφορετικότητα. Ο τίτλος του προγράμματος ήταν: «Τα συναισθήματα και η διαφορετικότητα».

Μέσα από το πρόγραμμα «Τα συναισθήματα και η διαφορετικότητα» πραγματοποιήσαμε ποικίλες δραστηριότητες αποδοχής το εαυτού μας και των άλλων στα πλαίσια της συμπερίληψης. Μιλήσαμε για τον εαυτό μας δημιουργώντας το πορτραίτο μας. Αφουγκραστήκαμε και αναλύσαμε τα συναισθήματά μας, με σκοπό την καλλιέργεια της ενσυναίσθησης, την  αναγνώριση και  διαχείρισή τους, για την προώθηση της ψυχικής ανθεκτικότητας και της δεξιότητας προσαρμογής απέναντι στις αλλαγές (προσαρμοστικότητα).  

Διαβάσαμε το παραμύθι «Το νησί του Ποτέ-Ποτέ» της Μαρίνας Γιώτη, μιλήσαμε για την έννοια της αλλαγής, τα διαφορετικά συναισθήματα που μας προκαλεί  η αλλαγή, διαχωρίσαμε τα αρνητικά από τα θετικά συναισθήματα και ακολουθήσαμε όλη τη νοητική διαδρομή που οδηγεί στους δικούς μας στόχους, τις δικές μας επιθυμίες, μέσα από το μονοπάτι της διαφορετικότητας, προς την προσαρμοστικότητα. Ακολούθως αξιοποιήθηκε διδακτικά η ιστορία του Έλμερ του παρδαλού ελέφαντα και εμπνευστήκαμε το όνομά μας με τα Ελμερογράμματα της φαντασίας μας, πολύχρωμα και διαφορετικά το ένα με το άλλο.  Παίξαμε παιχνίδια ρόλων- δραματοποίηση προκειμένου να εμπλακούμε στη στρατηγική επίλυσης προβλήματος και επιβραβευτήκαμε για την προσαρμοστικότητά μας με ένα βραβείο.

Επιπλέον, φτιάξαμε το χαλί της διαφορετικότητας και τέλος, κάναμε μια ομαδική εργασία, στην οποία χαρίσαμε όμορφα λόγια ο ένας στον άλλο. Τα όμορφα λόγια, στοχεύουν στη γενναιοδωρία και στην ανάδειξη της δικής μας εσωτερικής  ομορφιάς, η οποία συνδέεται με πράξεις καλοσύνης και θα αποτελέσει  τη μελλοντική μας ασπίδα απέναντι στην ευαλωτότητα.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από το σύνολο των εργαστηρίων που πραγματοποιήθηκαν:

ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΑΚΙ

ΛΥΠΗΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΑΚΙ

ΕΓΩ

ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΟΤΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΟΤΕ

ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ ΟΤΑΝ

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΤΑ ΕΛΜΕΡ ΟΝΟΜΑΤΑ ΜΑΣ

ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

 

ΟΜΟΡΦΑ ΛΟΓΙΑ ΣΟΥ ΧΑΡΙΖΩ

ΤΟ ΧΑΛΙ ΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

 

 

 

 

 

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων