Feed
Άρθρα
Σχόλια

Με την επιστροφή μας από τις γιορτές των Χριστουγέννων, καλωσορίσαμε το Νέο Έτος “παίζοντας” με τους αριθμούς του, συζητώντας και εικονογραφώντας τους μήνες του χρόνου.

Καθώς βρισκόμαστε πλέον στην καρδιά του χειμώνα, ασχοληθήκαμε με τη θεματική ενότητα “Χειμώνας” και αξιοποιήσαμε διδακτικά εποπτικό υλικό, έργα τέχνης, ψηφιακά παιχνίδια, παρουσιάσεις και παραμύθια, για να φιλοτεχνήσουμε τα δικά μας μοναδικά χειμερινά έργα τέχνης.

Την πρώτη σχολική εβδομάδα της χρονιάς πραγματοποιήθηκε επίσης μια μικρή έξοδος από το σχολείο. Περπατήσαμε στη γειτονιά, στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου και το Ηρώδειο. Τα παιδιά προσπάθησαν να προσανατολιστούν και να χαράξουν τη διαδρομή, ενώ παράλληλα είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν τα φυτά και τα ζώα της περιοχής, να φωτογραφίσουν κτήρια, να σκαρφαλώσουν σε δέντρα και να αναρωτηθούν για την έννοια της συντήρησης αρχαιοτήτων, με αφορμή τη σκαλωσιά που ήταν τοποθετημένη έξω από το Ηρώδειο. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η ανακάλυψη της κάτοψης ενός αρχαίου οικήματος επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Φυσικά, ανάμεσα σε όλα αυτά, βρήκαμε και λίγο χρόνο για ελεύθερο παιχνίδι!

Τέλος, κόψαμε τη βασιλόπιτα της κάθε τάξης και κάθε τμήμα είχε από δύο τυχερούς.

Για τη φετινή χρονιά τα φλουριά κέρδισαν:

Η Αέλια & η Συμώνη

Η Ίριδα & ο Φαίδωνας

 

Ενδεικτικές φωτογραφίες από τις δράσεις μας του Ιανουαρίου για τον χειμώνα

θα βρείτε στο αρχείο pdf στον σύνδεσμο που ακολουθεί: 

https://drive.google.com/file/d/1k9S6cr_xQp8Q9KSgkmOJhtB-aogif2Tb/view

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων