Voki

Το Voki (www.voki.com) είναι ένα online εργαλείο δημιουργίας ψηφιακών χαρακτήρων που μιλούν (avatar). Μας δίνει τη δυνατότητα να δηµιουργήσουμε τους δικούς μας ψηφιακούς χαρακτήρες, τους οποίους στη συνέχεια μπορούμε να στείλουμε με email στους φίλους μας ή να ενσωματώσουμε στο blog ή την ιστοσελίδα μας. Είναι ένα Web 2.0 εργαλείο βασισμένο σε τεχνολογία Adobe Shockwave Flash. Η υπηρεσία διατίθεται σε δύο εκδόσεις, δωρεάν και με συνδρομή.

Το Voki είναι πολύ απλό στη χρήση του και έχει αρκετές δυνατότητες. Ενδεικτικά μερικές από αυτές είναι:

  • Δημιουργία avatar επιλέγοντας από το ψηφιακό αποθετήριο του voki.
  • Διαμόρφωση του avatar (αλλαγή στα χαρακτηριστικά του avatar, επιλογή ρούχων, κ.λπ).
  • Επιλογή  φόντου.
  • Προσθήκη φωνής με πληκτρολόγηση ή ηχογράφηση.
  • Διαμόρφωση της φωνής του avatar.
  • Δημοσίευση των Voki σας σε οποιοδήποτε blog, ιστοσελίδα ή διαδικτυακό προφίλ.

Οδηγίες χρήσης

Πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία εγγραφής πρέπει να ελέγξετε  ότι έχετε εγκατεστημένο  τα πρόσθετα (plugins) Adobe Flash Player και Adobe Shockwave Player (www.adobe.com ) στον φυλλομετρητή (web browser) που χρησιμοποιείτε.

Εγγραφή

  • Πηγαίνουμε στο www.voki.com
  • Πατάμε voki “It’s free”
  • Επιλέγουμε Creator – Create Voki(Δημιουργία Voki)

Στυλ χαρακτήρα

Επιλέξτε μεταξύ πολλών ειδών ή στυλ χαρακτήρων: κλασσικοί, ζώα, μυθολογία, επαγγέλματα, διακοπές, VIP, πολιτικοί και πολλά άλλα! Χρησιμοποιείστε τα βελάκια για να επιλέξετε κατηγορία.

Προσαρμογή χαρακτήρα (accesories  και  color)

Αλλάξτε εμφάνιση, ρούχα και αξεσουάρ. Προσαρμόστε ορισμένα χαρακτηριστικά (με το εικονίδιο στην εικόνα χαμηλά) όπως χρώματα (π.χ. χειλιών, ματιών, δέρματος, μαλλιών) ή διαστάσεις (π.χ. κεφαλιού, σώματος, μύτης, χειλιών).
Φωνή (voice)
Προσθέστε φωνή ηχογραφώντας τη μέσω μικροφώνου ή τηλεφώνου ή πληκτρολογώντας κείμενο ή ανεβάστε ένα αρχείο ήχου. Επιλέξτε μία από τις 29 διαθέσιμες γλώσσες, ανδρική ή γυναικεία φωνή καθώς και ένα από τα 11 διαθέσιμα ηχητικά εφέ.
Φόντο (background)
Επιλέξτε ένα φόντο από τη βιβλιοθήκη ή ανεβάστε ένα δικό σας (εικόνα σε αρχείο JPG).

Αποθήκευση (Save)

Για να αποθηκεύσουμε το Voki μας πατάμε Save και πλητρολογούμε το όνομα που θέλουμε να δώσουμε στο voki μας. Στη συνέχεια εμφανίζεται ένα παράθυρο που σας ενημερώνει ότι αν θέλετε να επεξεργαστείτε τον χαρακτήρας σας θα πρέπει να κάνετε εγγραφή. Επιλέγετε No Thanks για να συνεχίσετε ως επισκέπτης (guest). 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν είναι δυνατή η αποθήκευση premium χαρακτήρων, δηλαδή αυτών που εμφανίζονται με ένα κίτρινο αστέρι στην πάνω αριστερή γωνία.

Δημοσίευση

Πατήστε το link για να εμφανιστεί ένα παράθυρο με τη url διεύθυνση του voki σας την οποία μπορείτε να στείλετε με email στους φίλους σας ή να ενσωματώσετε στο blog ή την ιστοσελίδα σας.

[ΠΗΓΗ]

Κοινότητα επιμόρφωσης εκπαιδευτικών etwinning

Κατηγορίες: Voki, Πληροφορική. Ετικέτες: . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.