Είμαι δυσλεκτικός

«Λένε ότι είμαι τεμπέλης, τα γράμματα κουνιούνται, τρέμουν. Μισώ τα σχολικά βιβλία. Κάθε μέρα είναι μια μάχη. Παλεύω να αποδείξω, το φωνάζω όσο πιο δυνατά μπορώ. Δεν είμαι χαζός. Είμαι δυσλεκτικός.»

Η πραγματική διάσταση της μάχης ενός δυσλεκτικού παιδιού που απογοητεύεται, αιωρείται μεταξύ απαισιοδοξίας και αποτυχίας, πασχίζει να αποδείξει ότι έχει δυνατότητες αλλά η αδυναμία του να συμβαδίσει με τους υπόλοιπους συμμαθητές του, όταν μπροστά του ορθώνονται γράμματα και αριθμοί, τον γεμίζουν άγχος και αποτυχία!

Πρόκειται για μία μικρού μήκους ταινία κινουμένων σχεδίων που δημιούργησαν δύο Νορβηγοί φοιτητές, ο Μαντς και η Κέιτι και η οποία παρακολουθεί έναν μαθητή με δυσλεξία. Τα εμπόδια που ορθώνονται στο νου του, οι σκέψεις, οι αγωνίες, τα αδιέξοδα και το άγχος του να είναι σαν όλα τα παιδιά αλλά και να μην απογοητεύσει όσους επενδύουν πάνω του.

Το σημαντικό είναι να παρακολουθήσουν όλοι το βίντεο. Δυστυχώς υπάρχουν ακόμα πολλές οικογένειες που έχουν παιδί με δυσλεξία και αρνούνται να δουν την αλήθεια. Η δυσλεξία δεν είναι ασθένεια. Η δυσλεξία είναι απλά μια μαθησιακή δυσκολία που οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ώστε να βοηθήσουμε κάθε παιδί που την παρουσιάζει.  

Το βίντεο περιέχει ελληνικούς υπότιτλους. Σε περίπτωση που δεν αναπαράγονται αυτόματα, θα χρειαστεί να τους ενεργοποιήσετε χειροκίνητα.

[ΠΗΓΗ]

www.psychologynow.gr

Κατηγορίες: Δυσλεξία. Ετικέτες: . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.