Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού 2016

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα ξεκίνησε το 2013 με βασικό στόχο την προώθηση της δημιουργικότητας μέσω του προγραμματισμού και της ενίσχυσης των ψηφιακών δεξιοτήτων. Είναι μια πρωτοβουλία που φέρνει τον τεχνολογικό αλφαβητισμό πιο κοντά σε όλους τους πολίτες, με έναν τρόπο ελκυστικό, κατανοητό και ευχάριστο. Βασικοί στόχοι της δράσης είναι να προβληθεί ο προγραμματισμός, να απομυθοποιηθούν οι σχετικές δεξιότητες και να εξοικειωθούν οι μαθητές με τις βασικές αρχές του προγραμματισμού αναδεικνύοντας έτσι τη συμβολή του στην ανάπτυξη της κριτικής σκέψης τους.

«Η τεχνολογία διαμορφώνει τη ζωή μας και δεν πρέπει να αφήσουμε μια μειοψηφία να αποφασίζει για το πώς θα τη χρησιμοποιούμε και για ποιο σκοπό. Όλοι μας μπορούμε να κάνουμε κάτι περισσότερο από το να διαδίδουμε απλώς μια πληροφορία ή να δηλώνουμε ότι μας αρέσει. Με τον προγραμματισμό μπορείτε να κάνετε τις ιδέες σας πράξη, δημιουργώντας πράγματα που θα φέρουν χαρά σε άλλους» (Alja Isakovic – Σλοβενία).

Στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κώδικα (15-23/10/2016) υλοποιήθηκε στο Εργαστήριο Πληροφορικής του  σχολείου μας, η δράση Διασκεδάζω Προγραμματίζοντας η οποία περιλάμβανε δραστηριότητες ανάπτυξης κώδικα με παιγνιώδη τρόπο για τους μαθητές όλων των τάξεων. 

Πατήστε κλικ εδώ για να δείτε στον χάρτη της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κώδικα τη συμμετοχή του σχολείου μας. 

Πατήστε κλικ εδώ για να μεταβείτε στον ιστότοπο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κώδικα κι εδώ για να βρείτε χρήσιμο υποστηρικτικό υλικό για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα στα ελληνικά για μαθητές Δημοτικού και όχι μόνο.  

Κατηγορίες: Ευρωπαϊκή εβδομάδα κώδικα, Πληροφορική. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.