Τηλεδιάσκεψη: “Σύνδεση με Σύνεση”

Την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016, οι μαθητές και οι μαθήτριες των τμημάτων της Ε´ και Στ´ τάξης του σχολείου μας συμμετείχαν σε διαδικτυακό σεμινάριο (webinar), με θέμα την ορθή, υπεύθυνη και ασφαλή χρήση του Διαδικτύου. Το διαδικτυακό σεμινάριο πραγματοποιήθηκε μέσω της πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (meeting.sch.gr), στα πλαίσια του έργου «Σύνδεση με Σύνεση» από το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου (saferinternet.gr). Τα παιδιά ενημερώθηκαν από την εισηγήτρια Δρ. Βερόνικα Σαμαρά (Συντονίστρια του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, Επικεφαλής Δράσης Ενημέρωσης Saferinternet.gr), για  την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων, για τους κινδύνους  από την απώλειά τους και  για τους τρόπος προστασίας αυτών.
Το ενδιαφέρον των μαθητών ήταν μεγάλο σε όλη τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, τόσο για την παρουσίαση όσο και για τα βίντεο που προβλήθηκαν. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την άψογη συμπεριφορά τους και το ενδιαφέρον που έδειξαν.
Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης προβλήθηκαν τα παρακάτω βίντεο:

1. Όταν βλέπεις κάτι παράξενο στο Διαδίκτυο πάντα να ζητάς βοήθεια!

2. «Παντοπωλείο»: σποτ οικονομικές απάτες

3. Δεν είσαι τόσο ανώνυμος όσο νομίζεις

4. Εσύ αποφασίζεις τι πρέπει να γνωρίζουν οι άλλοι για σένα

5. Θα έκανες το ίδιο και στον πραγματικό κόσμο;

6. Σταμάτησε την ηλεκτρονική παρενόχληση

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις, Ασφαλής πλοήγηση, Βίντεο, Δραστηριότητες, Ε τάξη, Στ τάξη, Σχ. έτος 2015-2016, Τάξεις. Ετικέτες: , , , , . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.