Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός

Η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (ΝΑSA) μας προσφέρει τη δυνατότητα να παρακολουθούμε σε ζωντανή μετάδοση τον πλανήτη μας, μεταδίδοντας εικόνα από τέσσερις κάμερες υψηλής ευκρίνειας που τοποθέτησε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Παράλληλα μια άλλη εφαρμογή της ΝΑSA προβάλλει τη θέση στην οποία βρίσκεται ανά πάσα στιγμή ο σταθμός, κάτω από το ζωντανό βίντεο. 

Πατήστε κλικ εδώ ή στην παραπάνω εικόνα για να δείτε ζωντανά το βίντεο από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Το βίντεο είναι διαθέσιμο μόνο όταν ο Διαστημικός Σταθμός είναι σε επαφή με το έδαφος. Όταν ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός περνά από τη σκοτεινή πλευρά της Γης οι εικόνες θα είναι σκοτεινές. Κατά τη διάρκεια των περιόδων απώλειας του σήματος θα βλέπετε μια μπλε οθόνη. Δεδομένου ότι ο σταθμός περιστρέφεται γύρω από τη γη μία φορά κάθε 90 λεπτά, το πλήρωμά του βιώνει μια ανατολή του ηλίου ή ένα ηλιοβασίλεμα κάθε 45 λεπτά. Σε κάποιες συνδέσεις μπορείτε να ακούσετε τον ήχο των συνομιλιών μεταξύ των κοσμοναυτών και του Κέντρου Ελέγχου της αποστολής. Όταν το πλήρωμα είναι σε υπηρεσία, οι κάμερες βλέπουν στο εσωτερικό του Σταθμού. Όταν το πλήρωμα είναι εκτός υπηρεσίας, οι κάμερες στρέφονται και πάλι προς τη Γη, σε μια θέα που μόνο οι αστροναύτες έχουν συνήθως την ευκαιρία να δουν.

Φυσικά η NASA δεν έβαλε τις κάμερες μόνο και μόνο για να μοιραστεί μαζί μας τις εικόνες. Απώτερος σκοπός είναι να μελετηθεί το πώς δουλεύουν οι κάμερες στο Διάστημα και τι αντίκτυπο έχει η ακτινοβολία στον εξοπλισμό έτσι ώστε να επιλεχθεί ο κατάλληλος εξοπλισμός εικονοληψίας που θα χρησιμοποιηθεί σε μελλοντικές διαστημικές αποστολές.

Κατηγορίες: Διάστημα. Ετικέτες: . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.