Εξερευνήστε τον Άρη

Πώς θα σας φαινόταν ένα εικονικό ταξίδι ως τον πλανήτη Άρη, 225 εκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά από τη Γη; Η NASA φρόντισε γι´ αυτό και κυκλοφόρησε δύο εφαρμογές που μεταφέρουν κάθε ενδιαφερόμενο χρήστη στην επιφάνεια του κόκκινου πλανήτη με μερικά κλικ.

Η πρώτη εφαρμογή ονομάζεται Mars Trek και δημιουργεί μια τρισδιάστατη απεικόνιση ολόκληρου του πλανήτη, στο ίδιο στιλ με το Google Earth, η οποία έχει δημιουργηθεί από τη συρραφή εικόνων και στοιχείων που έχει συλλέξει η NASA τα τελευταία 50 χρόνια. Το Mars Trek δημιουργήθηκε για να βοηθήσει τους επιστήμονες να εντοπίσουν το κατάλληλο σημείο προσγείωσης του οχήματος Mars Rover το 2020 αλλά και να σχεδιάσει την πρώτη επανδρωμένη αποστολή στον πλανήτη την ερχόμενη δεκαετία. 
Η δεύτερη εξίσου εντυπωσιακή εφαρμογή ονομάζεται Explore Curiosity και τοποθετεί τους χρήστες στο τιμόνι του διαστημικού οχήματος Curiosity rover της NASA που προσγειώθηκε το 2012. Η εφαρμογή προσομοίωσης σας επιτρέπει να “οδηγήσετε” το όχημα στον πλανήτη σε ένα εντυπωσιακό 3D περιβάλλον, παρατηρώντας το τοπίο από πολλαπλές κάμερες και διαβάζοντας πληροφορίες για τις διάφορες τοποθεσίες του Άρη. 

[ΠΗΓΗ]

www.lifo.gr

Κατηγορίες: Διάστημα. Ετικέτες: . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.