Ψυχική Υγεία – Κοινωνική και Συναισθηματική Ανάπτυξη

Τη Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση του προγράμματος «Ψυχική Υγεία – Κοινωνική και Συναισθηματική Ανάπτυξη» στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Δήμου Περιστερίου «Οδοιπορικό» από τις εκπαιδευτικούς της Α τάξης του σχολείου μας κα Παναγουλοπούλου Κωνστάντια και κα Γιαννακοπούλου Αθανασία. Συντονίστρια της συνάντησης ήταν η κα Κέλλυ Σταυροπούλου, Ψυχολόγος Υγείας, MSc., Μέλος της Επιστημονικής Ομάδας του Οδοιπορικού. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε κατά τους μήνες Φεβρουάριο-Μάιο.

Η παρουσίαση αυτή είχε εποπτικό χαρακτήρα, με σκοπό να συζητηθούν θέματα που αφορούσαν στον σχεδιασμό, στην υλοποίηση αλλά και στα αποτελέσματα του προγράμματος. Απευθυνόταν αποκλειστικά σε εκπαιδευτικούς που είχαν επιμορφωθεί στο σεμινάριο ” Δεξιότητες για Παιδιά” και στόχευε στην υλοποίηση αντίστοιχων προγραμμάτων .

Αναδείχθηκε η σπουδαιότητα των αποτελεσμάτων του προγράμματος στη συμπεριφορά και στην ψυχική υγεία των παιδιών. Χαρακτηριστικά,  τονίσαμε τη βελτίωση στη συμπεριφορά  των παιδιών ως προς την επικοινωνία, την έκφραση και τη διαχείριση των συναισθημάτων τους, την ανάπτυξη ενσυναίσθησης, τη διαχείριση συγκρούσεων εντός και εκτός της σχολικής τάξης, καθώς και την ενίσχυση του ομαδικού πνεύματος, μέσα από μια σειρά βιωματικών δραστηριοτήτων.

Οι δασκάλες της Α τάξης

Αθανασία Γιαννακοπούλου

Κωνστάντια Παναγουλοπούλου

Κατηγορίες: Α τάξη, Δραστηριότητες, Τάξεις. Ετικέτες: , . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.