Θεματική ενότητα “Τρύγος”
Κι αφού δεν μπορέσαμε να πάμε στο αμπέλι, το φέραμε στο σχολείο. Απλώσαμε στην αυλή κλαδιά με σταφύλια και τα παιδιά τα τρύγησαν μαζεύοντάς τα σε καλάθια. Μετά τα πάτησαν στο “πατητήρι “κι έβγαλαν το μούστο. Το στράγγισαν και το έβαλαν σε μπουκάλι για να γίνει κρασί. Απέδωσαν εικαστικά τα, στάδια παραγωγής του κρασιού και γνώρισαν τα υποπροϊόντα του. Γνωρίσαμε τα είδη του κρασιού και τα υποπροϊόντα του, το τσίπουρο, το ούζο, το ξύδι, τις σταφίδες. Τα στάδια παραγωγής του κρασιού θα τα δούμε και από κοντά , αφού έχει προγραμματιστεί εκπαιδευτική επίσκεψη στο Οινοποιείο Καμκούτη στο Βελβεντό.