Δημοσιεύθηκε στην Ανακοίνωση

Τα αστέρια του Sol Le Witt !!!

Τον Δεκέμβριο γνωρίσαμε τον Αμερικάνο ζωγράφο Sol Le Witt. Οι πίνακες του Sol Le Witt, μας δίνουν μια πολύ ενδιαφέρουσα αφορμή όχι μόνο να μιλήσουμε στα παιδιά για το ζωγράφο και το έργο του αλλά και να συζητήσουμε για τις γραμμές (καμπύλες, ευθείες, ανοικτές, κλειστές…) καθώς και τη διαδοχή των χρωμάτων (το μοτίβο).

ar sol lewitt 8 solewitt11s

Η έννοια του Μοτίβου είναι μια αρκετά ενδιαφέρουσα έννοια και πάρα πολύ οικεία στα παιδιά. Το Μοτίβο είναι ένα επαναλαμβανόμενο πρότυπο που οδηγεί σε μια σύνθεση. Τα μοτίβα βρίσκονται σε καθημερινά διακοσμητικά και χρηστικά αντικείμενα, σε χαρτιά περιτυλίγματος δώρων, σε κεντήματα, σε διακοσμήσεις, στα ρούχα μας κ.τ.λ.

soll lewitt stars 13

Στους πίνακες με τα αστέρια τέθηκε στα παιδιά η ερώτηση για το ποιος είναι ο κανόνα διαδοχής στον πίνακα. Εύκολα τα παιδιά εντόπισαν τη διαδοχή των χρωμάτων.

Στη συνέχεια  ζωγράφισε το κάθε παιδί το δικό του αστέρι με το συνδυασμό των χρωμάτων που επέλεξε και στο τέλος συνθέσαμε ένα ομαδικό έργο.
Τα αστέρια τα ζωγράφισαν σε χαρτιά Α3 με χρυσή τέμπερα και σκόνες αγιογραφίας σε κόκκινο, πράσινο, μπλε και κίτρινο χρώμα.

123127

270

 

Δημοσιεύθηκε στην Κοινωνικές

Δράση αγάπης – Χριστούγεννα 2024

Μέσα στη λαίλαπα του άγριου καιρού που ζούμε, ας μην ξεχάσουμε τα σημαντικά. Άλλη χαρά δεν είναι πιο μεγάλη απ’ τη χαρά του να δίνεις.

Να το θυμάσαι…

Γ. Ρίτσος

Τα Χριστούγεννα, η πιο όμορφη και φωτεινή περίοδος του χρόνου είναι συνδεδεμένη με όμορφες και συμβολικές παραδόσεις.

Παράδοση και στο σχολείο μας, να καλλιεργούμε στα παιδιά τρόπους να δείχνουν την αγάπη, την στοργή, το νοιάξιμο για τους συνανθρώπους μας και κυρίως για τα παιδιά.

Και αυτά τα Χριστούγεννα δώσαμε στα παιδιά και τους γονείς την ευκαιρία να διαπιστώσουν πόσο όμορφο είναι το συναίσθημα της χαράς όταν δημιουργείται μέσα από την προσφορά στον συνάνθρωπο – και ιδιαίτερα στον πάσχοντα συνάνθρωπό μας.

ΕΛΠΙΔΑ 20245

Οι δασκάλες συζητήσαμε εκτενώς με τα παιδιά τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν πολλά παιδιά και θα περάσουν τις γιορτές στα νοσοκομεία δίνοντας μάχη για τη ζωή τους. Με την σκέψη μας σ΄αυτά τα παιδιά και τις οικογένειές τους, όπως και τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια, τα παιδιά, οι γονείς και οι δασκάλες, με πολύ αγάπη, ετοίμασαν κάρτες και στολίδια με ευχές και μηνύματα αγάπης για τα παιδιά και το νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Παίδων ΕΛΠΙΔΑ.

ΕΛΠΙΔΑ 20241

Στην προσπάθεια αυτή με πολύ χαρά βοήθησαν οι μαθήτριες της Δ΄τάξης του 41ου Δ.Σ. Αθηνών ενώ οι μαθητές μας είπανε τα κάλαντα και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

ΕΛΠΙΔΑ 20242

Ευχαριστούμε πολύ τον Σωκράτη, τον Νικόλα και την Ελευθερία που γίνανε πρεσβευτές της αγάπης μας και φρόντισαν να φτάσουν και να παραδοθούν οι κάρτες και τα στολίδια με τις  ευχές των παιδιών, στο ΕΛΠΙΔΑ, για να δοθούν σε όλα τα παιδιά που νοσηλεύονται, στα 3 τμήματα (Ογκολογικό, Λευχαιμία, Μεταμοσχεύσεις) και το ιατρικό προσωπικό.

ΕΛΠΙΔΑ 20243

Πιστεύουμε πως τα παιδιά μέσα από την συμμετοχή τους σε τέτοιες βιωματικές δράσεις καλλιεργούν αξίες  εθελοντισμού, αλληλεγγύης και ενισχύουν μια στάσης ζωής ενεργού πολίτη.

Την δράση υποστήριξαν οι εκπαιδευτικοί:

Νίκη Κοκκινοπλίτη

Βιργινία Κόκα

Δημοσιεύθηκε στην Εκδηλώσεις

Χριστουγεννιάτικη γιορτή – εργαστήρι

Ένα γιορτινό απόγευμα περάσαμε την Πέμπτη 19/12 στο Νηπιαγωγείο μας.

Τα παιδιά τραγούδησαν τα κάλαντα, απήγγειλαν ποιήματα, χόρεψαν με κέφι το Χόκυ πόκυ των ταράνδων και μοίρασαν ευχές!!!

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ζωγράφισαν κάρτες, γράψαν ευχές για τα παιδιά και τις οικογένειες που περνούν αυτές στις μέρες στα νοσοκομεία και συγκεκριμένα στο Νοσοκομείο Παίδων “ΕΛΠΙΔΑ”.

Στη συνέχεια αρχίσαμε τις κατασκευές. Κάναμε ένα όμορφο στεφάνι με φυσικά υλικά να στολίσουμε τα σπίτια και όπως πάντα ένα γούρι για καλή τύχη τη νέα χρονιά.

Xριστουγεννιάτικη γιορτή 2024

Η εκδήλωσε ολοκληρώθηκε με χαλαρή κουβέντα, παιχνίδι και κεράσματα που είχαν ετοιμάσει με μεράκι κι αγάπη γονείς και παιδιά.

Xριστουγεννιάτικη γιορτή 20241

Ιδού και οι αποδείξεις!!!

Xριστουγεννιάτικη γιορτή 20243

Καλές γιορτές με υγεία, αγάπη, ειρήνη!!!

Δημοσιεύθηκε στην Δραστηριότητες

Χριστουγεννιάτικες & Πρωτοχρονιάτικες κάρτες!

Οι Χριστουγεννιάτικες και Πρωτοχρονιάτικες κάρτες, αγγελιοφόροι ευχών και μηνυμάτων, αποτελούν αναπόσπαστο συμπλήρωμα των εορτών.

Το έθιμο της αποστολή δώρων και άλλων γουριών τις άγιες μέρες των Χριστουγέννων συνηθιζόταν στην καλή κοινωνία από την εποχή του Μεσαίωνα.

Πατέρας της χριστουγεννιάτικης κάρτας θεωρείται ο Γουίλιαμ Έντλεϊ, ο οποίος είναι και ο σχεδιαστής της πρώτης χριστουγεννιάτικης κάρτας το 1842 η οποία βρίσκεται σήμερα στο Βρετανικό Μουσείο.

Στις κάρτες απεικονίζονται κατά κύριο λόγο η γέννηση του Χριστού με τη φάτνη, οι τρεις μάγοι με τα δώρα, άγγελοι και αστέρια. Το στερεότυπο κείμενο ευχών στις κάρτες είναι το “Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένος ο Καινούριος Χρόνος”.

Στην Ελλάδα η διακίνηση των χριστουγεννιάτικων καρτών ξεκίνησε στις αρχές του 20ου αιώνα, από Έλληνες μετανάστες στην Αμερική και την Αυστραλία.

Η Δανία θεωρείται ότι είναι η χώρα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις καρτών. Διακινεί κάθε χρόνο 50.000.000 κάρτες.

Στις μέρες μας, οι ηλεκτρονικές διαδικτυακές κάρτες έχουν αντικαταστήσει τις παραδοσιακές χάρτινες κάρτες, ενώ επιτρέπουν την άμεση και χωρίς τη γνωστή καθυστέρηση του συμβατικού ταχυδρομείου αποστολή των γιορτινών ευχών σας στα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Τηρήσαμε το έθιμο κάνοντας και φέτος χειροποίητες χάρτινες κάρτες.

20241212 0911463 20241212 0920514

20241212 1147042 20241212 1152262

Δημοσιεύθηκε στην Δραστηριότητες

Χριστουγεννιάτικα Pixel Art

Το Pixel art είναι μια μορφή ψηφιακής τέχνης όπου σχηματίζουμε εικόνες γεμίζοντας τα pixel (τετράγωνα). Σε αυτή τη δραστηριότητα τα παιδιά χρωματίζουν τα κουτάκια-τετράγωνα (pixel) ανάλογα με το χρώμα και τη θέση που δίνεται από τον κώδικα. Μετρούν και χρωματίζουν τετράγωνα για να γίνει το σχέδιο που βλέπουν.

Τα παιδιά χρωμάτισαν με υπομονή τα τετραγωνάκια και αποκάλυψαν χριστουγεννιάτικες εικόνες.

Χριστουγεννιάτικα PIXEL ARTΧριστουγεννιάτικα PIXEL ART 1Χριστουγεννιάτικα PIXEL ART 2Χριστουγεννιάτικα PIXEL ART 3

Μ΄αυτές τις δραστηριότητες τα παιδιά μπορούν να κατανοήσουν και να γνωρίσουν πώς αναπαριστάται μια εικόνα σε ένα ψηφιακό μέσο.

Έρχονται σε επαφή με τον κώδικα και την υπολογιστική σκέψη. Κάθε pixel έχει έναν συγκεκριμένο αριθμό κι αυτός λέει στον υπολογιστή ποιο χρώμα πρέπει να είναι το pixel.
Μια ψηφιακή εικόνα είναι μια εικόνα αποθηκευμένη σε έναν υπολογιστή. Έχει ψηφιοποιηθεί, δηλαδή έχει μετατραπεί σε μια ακολουθία αριθμών που μπορούν να κατανοήσουν οι υπολογιστές.

Τα παιδιά εισάγονται με έναν φυσικό τρόπο στον προγραμματισμό των Η/Υ σε ένα περιβάλλον εναλλακτικό. Καλλιεργούν επίσης την αρίθμηση, τη συμμετρία, τη μέτρηση, τα χρώματα και τα σχήματα.

Δημοσιεύθηκε στην Δραστηριότητες

3 Δεκεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα για τα Άτομα με Αναπηρία

Μιλήσαμε για τις αναπηρίες και την δυσκολία που έχουν αυτά τα άτομα να έχουν μια ζωή κανονική στις πόλεις μας.

Είδαμε πεζοδρόμια που έχουν την ειδική λωρίδα για τους τυφλούς όπου οι πλάκες είναι διαφορετικής υφής και χρώματος από το υπόλοιπο δάπεδο, που αποσκοπεί στην καθοδήγηση και ασφαλή διακίνηση των ατόμων με προβλήματα όρασης. Είδαμε σε φωτογραφίες στους οδηγούς όδευσης των τυφλών να υπάρχουν τραπεζοκαθίσματα, φυσικά εμπόδια, παρκαρισμένα οχήματα και όλα αυτά να δυσκολεύουν την μετακίνηση των ανάπηρων συνανθρώπων μας.

Διαβάσαμε την ιστορία του ΞΟΥΤ και για λίγο τα παιδιά παίξανε τον τυφλό και τον σκύλο οδηγό.

ελιά και λάδι 1

Γνωρίσαμε την γλώσσα γραφής των τυφλών. Την γραφή Braille με την οποία άτομα με μειωμένη ή καθόλου όραση διαβάζουν τα γράμματα του κώδικα μέσω της αφής, όπου οι κουκκίδες είναι εκτυπωμένες ανάγλυφα πάνω σε ειδικό χαρτί.

4 Jan Braille 09 1024x1024 1

Τα παιδιά έφτιαξαν το αρχικό γράμμα του ονόματός τους ανάγλυφο σύμφωνα με το ελληνικό αλφάβητο Braille.

064 068 1

Παρακολουθήσαμε το αγαπημένο τραγούδι μας Το ελεφαντάκι στην ελληνική νοηματική γλώσσα. Η νοηματικά απευθύνεται σε κωφούς ή άτομα με περιορισμένη ακοή.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, η οποία θεσπίστηκε με απόφαση του ΟΗΕ να γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου, είναι μια ευκαιρία ευαισθητοποίησης σχετικά με τα δικαιώματα και την ευημερία των ατόμων με αναπηρία.

Είναι μια υπενθύμιση για το πόσο σημαντικό είναι να δημιουργήσουμε μια κοινωνία χωρίς διακρίσεις, όπου κάθε άνθρωπος θα έχει την ευκαιρία να ζει με αξιοπρέπεια και ισότητα, στο πλαίσιο ενός κόσμου πιο δίκαιου και προσβάσιμου για όλους.

Δημοσιεύθηκε στην Δραστηριότητες

“Η ελιά & το λάδι”

Αυτές τις μέρες ασχοληθήκαμε με την ενότητα “Η ελιά & το λάδι”. Αναφερθήκαμε στην μεγάλη διατροφική αξία του ελαιόλαδου, στη μεσογειακή διατροφή. Είδαμε φωτογραφίες από ελαιόδεντρα, ελιές, λάδι και άλλα προϊόντα με βάση το λάδι.  Προβάλαμε  video με την διαδικασία παραγωγής του λαδιού. Αναφερθήκαμε σε λαϊκές εκφράσεις και παροιμίες που αφορούν την ελιά, το λάδι και χρησιμοποιούμε.

Είδανε τον πίνακα του λαϊκού ζωγράφου Θεόφιλου με θέμα το λιομάζομα.

theofilos

Τα παιδιά δημιούργησαν ένα κολάζ, εμπνεόμενα από τον πίνακα του Θεόφιλου.

Νέο Παρουσίαση του Microsoft PowerPoint

Διακόσμησαν αγγεία με σκηνές από το λιομάζωμα.

075

Σε ένα μικρό βιβλίο εικονογράφησαν την ιστορία ενός κουκουτσιού ελιάς.

066 067 068 074

Διαβάσαμε τον μύθο του Ποσειδώνα και της Αθηνάς. Μάθαμε από που πήρε το όνομά της η πόλη μας.

Δραματοποίηση του μύθου!

ελιά και λάδι

Τραγουδήσαμε το Ντίλι-ντίλι, ένα παραμυθοτράγουδο, που ανήκει στο είδος των λεγόμενων cumulativetales. Τα “προσθετικά” αυτά παραμύθια, που λέγονται και “αλυσιδωτά”, εμφανίζουν σταθερή επανάληψη δράσεων ή διαλόγων και χτίσουν την πλοκή τους κυριολεκτικά λέξη-λέξη. Έχουν βαθιές ρίζες στην προφορική παράδοση, όχι μόνο την ευρωπαϊκή, και είναι ιδιαιτέρως αγαπητά στα μικρά παιδιά. Το παραμύθι αυτό αγαπήθηκε σ’ όλον τον κόσμο και κυκλοφορεί σε αμέτρητες διασκευές και παραλλαγές.

Στη συνέχεια προγραμμάτιζαν τα παιδιά την beebot και αφηγούνταν την ιστορία.

ελιά και λάδι1

Δημιούργησαν και ένα κλαδί ελιάς σε ένα πλέγμα Pixel Art.

018 019

Δημοσιεύθηκε στην Δραστηριότητες

Επίσκεψη στην έκθεση “Σχέδια, ξυλογραφίες και τα βότσαλα” της Βάσως Κατράκη

“Η Τέχνη δεν είναι παιχνίδι για αργόσχολους. Είναι αστραπή, είναι πόνος, είναι γέννα” Βάσω Κατράκη

Με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου γνωρίσαμε το έργο της σπουδαίας χαράκτριας Βάσως Κατράκη. Η Βάσω Κατράκη, μια από τις σημαντικότερες χαράκτριες του 20ου αιώνα, σφράγισε με τις το ύφος της την μεταπολεμική χαρακτική στην Ελλάδα.

Τα παιδιά δημιούργησαν τα πρώτα χαρακτικά τους έργα με θέμα την πεσμένη πόρτα του Πολυτεχνείου και μορφές της Βάσως Κατράκη. Είδαμε στην τάξη σε video την Βάσω Κατράκη να μιλάει για τη ζωή και το έργο της.

Επισκεφτήκαμε την έκθεση “Σχέδια, ξυλογραφίες και τα βότσαλα” της Βάσως Κατράκη στο Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων. Στην έκθεση είδαμε προσχέδια έργων, πίνακες ζωγραφικής, χαρακτικά, μήτρες και βότσαλα.

Νέο Παρουσίαση του Microsoft PowerPoint

Η υπεύθυνη μας μίλησε για την ζωή και το έργο της καλλιτέχνιδας. Μας έδειξε χαρακτικά σε ξύλα, δίπλα στις μήτρες τους αλλά και ανάτυπα έργων δίπλα στο αρχικό σχέδιο ώστε να κατανοήσουν τα παιδιά όλα τα στάδια δημιουργίας ενός χαρακτικού έργου. Τα παιδιά εντυπωσιάστηκαν από τα έργα και άρεσαν πολύ τα βότσαλα που ζωγράφιζε η καλλιτέχνιδα κατά τη διάρκεια της εξορίας της στη Γυάρο.

164 168

Στο σχολείο ζωγράφισαν βότσαλα.

Πολυτεχνείο  199 225 204

Κάναμε και μια δοκιμή να δημιουργήσουν μήτρες χαράζοντας σε πλαστελίνη σχέδια και να τα τυπώνουν.

065 066

Ζωγράφισαν τις εντυπώσεις τους από την έκθεση.

209 210 216 217

Δημοσιεύθηκε στην Δραστηριότητες, Εργαστήρια δεξιοτήτων

20 Νοεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού

Η 20η Νοεμβρίου είναι ημέρα αφιερωμένη στα παιδιά και τα δικαιώματά τους. Το 1989 υπογράφηκε η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού από τη Γενική Συνέλευση του OHE, με πρωτοβουλία της τότε Πολωνικής κυβέρνησης και της UNICEF, υιοθετήθηκε ομόφωνα από τα Ηνωμένα Έθνη και τέθηκε σε ισχύ έναν χρόνο αργότερα.

Είναι ο πρώτος παγκόσμιος νομικά δεσμευτικός κώδικας, ο οποίος βασίζεται στην αδιαπραγμάτευτη ανάγκη κάθε ανθρώπινης ύπαρξης, που ανήκει στην ευάλωτη ηλικιακή ομάδα κάτω των 18 ετών, να επιβιώσει και να ενηλικιωθεί, αναπτύσσοντας πλήρως τις δυνατότητές της, ανεξαρτήτως φύλου, εθνικότητας, χρώματος, θρησκείας, ηλικίας, αναπηρίας, καταγωγής και κοινωνικής τάξης.

Περιλαμβάνει 54 άρθρα και επικυρώθηκαν από 193 κράτη. Στην Ελλάδα κυρώθηκε στις 2 Δεκεμβρίου 1992 με τον Ν.2101/92 και περιλαμβάνει τρεις μεγάλες κατηγορίες δικαιωμάτων:

Προστασία (από κάθε μορφής κακοποίηση, εκμετάλλευση, διάκριση, ρατσισμό, κ.λπ.)

Παροχές (δικαίωμα στην εκπαίδευση, την υγεία, την πρόνοια, την ψυχαγωγία, κ.λπ.)

Συμμετοχή (δικαίωμα στην έκφραση γνώμης, την πληροφόρηση, τον ελεύθερο χρόνο, κ.λπ.).

Σύμφωνα, λοιπόν, με τη Σύμβαση, τίθενται στοιχειώδεις αρχές για τα δικαιώματα ειδικής φροντίδας, προστασίας και ευημερίας των παιδιών στα διάφορα στάδια εξέλιξής τους, καθορίζοντας με σαφήνεια πως:

-Το βασικό δικαίωμά τους αποτελεί το να είναι… παιδιά και να καλύπτονται όλες τους οι ανάγκες για τροφή, νερό, σπίτι, γονείς, αγάπη, ευτυχία, ασφάλεια, φροντίδα, υγεία, ειρήνη, ισότητα, παιχνίδι, μόρφωση, δίκαιη μεταχείριση και να ακούγεται η φωνή τους!

-Όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα στη ζωή, την επιβίωση και την ανάπτυξη.

-Οι γονείς έχουν τον πιο σημαντικό ρόλο στην ανατροφή τους.

οικογένεια έχει την ευθύνη να βοηθά το παιδί να μαθαίνει να ασκεί τα δικαιώματά του και να εξασφαλίζει την προστασία τους.

-Οι ενήλικες πρέπει να κάνουν αυτό που είναι καλύτερο για τα παιδιά. Όταν παίρνουν αποφάσεις, πρέπει να σκέφτονται τις συνέπειες που θα έχουν σε εκείνα.

-Το κράτος έχει ευθύνη για την εξασφάλιση και την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών. Πρέπει να βοηθά την οικογένεια να τα προστατεύει και να δημιουργεί ένα περιβάλλον όπου θα μπορούν να μεγαλώσουν και να αναπτυχθούν πλήρως.

Ας αποτελέσει, λοιπόν, αυτή η ημέρα την έναρξη ενός νέου κεφαλαίου στη ζωή των παιδιών όλου του κόσμου!

Δημοσιεύθηκε στην Δραστηριότητες

17η Νοέμβρη 2024

Η προσέγγιση των  γεγονότων του Πολυτεχνείου στο Νηπιαγωγείο είναι δύσκολη. Με αφορμή την επέτειο της 17ης Νοέμβρη 1973 μιλήσαμε στα παιδιά  για την έννοια της Δημοκρατίας και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Τα παιδιά είδανε πλούσιο φωτογραφικό και οπτικοακουστικό υλικό σχετικό με την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και διαβάσαμε σχετικά βιβλία.

Με αλουμινόχαρτο δημιούργησαν ανθρώπινες μορφές.

205 20241114 1508452

Σ΄ ένα κουτί ζωγράφισαν στο φόντο το κτήριο του Πολυτεχνείου.

20241114 1515203

Εγκιβωτίσαμε τα γλυπτά των παιδιών και δημιουργήθηκε μια τρισδιάστατη μακέτα με τον αυλόγυρο του Πολυτεχνείου.

20241114 154127

Τα παιδιά είδανε πίνακες που εμπνεύστηκαν μεγάλοι Έλληνες ζωγράφοι και χαράκτες από την εξέγερση στο Πολυτεχνείο. Μέσα από τα χαρακτικά έργα της Βάσως Κατράκη γνωρίσαμε την τέχνη της χαρακτικής και τη διαδικασία της εκτύπωσης.

Πειραματιστήκαμε και με την τεχνική της υψιτυπίας. Στο υλικό milan σκαλίσαμε έναν ήλιο και μια ανθρώπινη μορφή, εμπνευσμένα από τα έργα της χαράκτριας Βάσω Κατράκη.

Τα παιδιά μελάνωσαν τις μήτρες στα ταμπόν και τύπωσαν τις φιγούρες στο χαρτί.

109

123 124

Δημιουργήσαμε και μια μήτρα σε depron, στην οποία ήταν χαραγμένα τα κάγκελα και η πεσμένη πόρτα του Πολυτεχνείου.

Τα παιδιά περνούσαν μαύρο χρώμα με ρολό, στην μήτρα και τοποθετούσαν πάνω ένα χαρτί. Πίεζαν το χαρτί πάνω στη μήτρα και καθώς σηκώνανε το χαρτί αποκαλύπτανε την εκτύπωση.

220 233 241 ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 2024 1

Η χαρακτική είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα τέχνη καθώς μπορείς να παράγεις σειρές όμοιων έργων, τα αντίτυπα.

Κάθε καλλιτεχνικό αντίτυπο που δημιουργείται με τη μέθοδο αυτή είναι πρωτότυπο έργο.

Διαβάσαμε και παίξαμε κουκλοθέατρο με τα παιδιά, το βιβλίο της Ευγενίας Φακίνου “Ντενεκεδούπολη”. Τα παιδιά ταυτίστηκαν με τους ήρωες της Ντενεκεδούπολης, χόρεψαν μαζί τους, τάισαν τον Λαδένιο…

Νέο Παρουσίαση του Microsoft PowerPoint 34420241114 122609

Στο ολοήμερο τα παιδιά ζωγράφισαν με τέμπερες την πόρτα του Πολυτεχνείου και μετά την γέμισαν με λουλούδια για τους φοιτητές.

264 271 280 ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 2024 5

294