ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ FREINET

Συνεργατική μάθηση με την παιδαγωγική Freinet.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Μετά από σχετική εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (πράξη 23/24-05-2018 του Δ.Σ) το ΥΠ.Π.Ε.Θ έχει εγκρίνει και υλοποιεί το εκπαιδευτικό  πιλοτικό πρόγραμμα  για την εφαρμογή της παιδαγωγικής Φρενέ (Freinet) στη δημόσια εκπαίδευση σε συνεργασία με την παιδαγωγική ομάδα «Το Σκασιαρχείο – Πειραματικοί ψηλαφισμοί για ένα σχολείο της κοινότητας». Το πρόγραμμα απευθύνεται σε εν ενεργεία εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης οι οποίοι επιθυμούν να εφαρμόσουν στην τάξη τους τη

Μετά από πρόσκληση που απευθύναμε σε μέλη της Παιδαγωγικής ομάδας ‘το Σκασιαρχείο’ και με την συνδρομή του Συλλόγου Καθηγητών Αγγλικής,  σκοπεύουμε να οργανώσουμε στη Μυτιλήνη μια διημερίδα που με βιωματικό τρόπο να παρουσιάζει τις βασικές αρχές της παιδαγωγικής  Φρενέ. Η διημερίδα θα υλοποιηθεί μέσα στο μήνα Μάρτιο εκτός εργασιακού ωραρίου, Παρασκευή απόγευμα και Σάββατο πρωί. Οι ακριβείς ημερομηνίες θα ανακοινωθούν μετά από συνεννόηση με τους επιμορφωτές και σε συνάρτηση με τον αριθμό των εκπαιδευτικών που ενδιαφέρονται να το παρακολουθήσουν.

Δήλωση συμμετοχής μπορούν να αποστείλουν εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου στον παρακάτω σύνδεσμο και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

https://docs.google.com/forms/d/1axJE2cMsGj2HYH8XIL0jAIcqW7v9ciRq8xB_rZGaGWg/edit

 Οι Συντονίστριες Εκπαιδευτικού Έργου 1ου ΠΕΚΕΣ Β. Αιγαίου

Μεταξοπούλου Ιωάννα (ΠΕ05) και Μηνιώτη Μαρία (ΠΕ06).

Υ. Γ. Η φόρμα συμμετοχών  έχει κλείσει λόγω κάλυψης των θέσεων