‘’Εκπαιδευτική Επίσκεψη στο Εργαστήρι Τέχνης Χαλκίδας’’, πραγματοποιήσαμε σήμερα με τους μαθητές μας! Οι φιλόξενες  κυρίες Βίκυ και Βάσω, μας ξενάγησαν και μας μίλησαν για τον εμπνευστή  του Εργαστηρίου, Δημήτρη Μυταρά.  

ΤΕΧΝΗΣ   ΤΕΧΝΗΣ1

Με την κα Σταυρούλα τα παιδιά μας έφτιαξαν όμορφες πασχαλινές δημιουργίες.

ΤΕΧΝΗΣ2    ΤΕΧΝΗΣ3

ΤΕΧΝΗΣ4

Συγχαρητήρια στους μαθητές μας για την άψογη και ευγενική συμπεριφορά τους. Ευχαριστούμε τον Σύλλογο Γονέων, κάλυψε τα έξοδα του πούλμαν και την Τροχαία Χαλκίδας, για την ασφαλή μετακίνηση των παιδιών!

 

 

 

Εορτασμός 25ης Μαρτίου

”25η Μαρτίου 1821″, Τιμήσαμε κι εφέτος με υπερηφάνεια και χαρά τους ήρωες του 1821! Οι γονείς καμάρωσαν τους μικρούς μαθητές μας, που απήγγειλαν ποιήματα, τραγούδησαν, χόρεψαν, παρέλασαν στο Νηπιαγωγείο μας! Συγχαρητήρια! στα υπέροχα παιδιά μας! “Χρόνια Πολλά!”

239   2310

”Η Ελλάδα και οι κόρες της, χορεύουν: Ξύπνα, καημένε μου ραγιά!”

2311

ο Γέρο-Δήμος και τα παλικάρια του, χορεύουν ”Τα κλεφτόπουλα”

2312

παρέλαση στην αυλή του σχολείου μας

2314

Κατάθεση στεφάνου από τις μαθήτριες Νικολέτα και Ευαγγελία-Αγνή, Συγχαρητήρια παιδιά!!!

2315

1ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΝΕΑΣ ΛΑΜΨΑΚΟΥ

26 Μαρτίου, 2023

25η  Μαρτιού 1821: μιλήσαμε ,διαβάσαμε ,είδαμε εικόνες ,αναφερθήκαμε στα ιστορικά γεγονότα του 1821 ,γνωρίσαμε ήρωες ,μάθαμε για τους αγώνες αλλά και ταυτόχρονα για τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου,  πρόβες ποιημάτων , τραγούδια, παραδοσιακοί χοροί αλλά  και υπέροχες  κατασκευές  για να στολίσουμε την  τάξη μας και το σχολείο για την γιορτή μας…

25 ΜΑΡΤΙΟΥ

                    237       236

  238

23    2ο ΠΕΙΡΑΜΑ3

“Η πρόσκληση και το σκηνικό της γιορτής μας” 

234    20230322 140203

Δράση Φιλαναγνωσίας, στο Νηπιαγωγείο μας, με το «το Εργαστήρι Ελευθέρων Σπουδών Ευβοϊκή Τεχνοπαιδεία». Η εκπαιδευτική δράση έγκειται σε δύο μέρη. Η  πρώτη διδακτική ώρα περιλάμβανε ανάγνωση του γνωστού Αισώπειου μύθου:  «Το λιοντάρι και το ποντίκι»

2ο ΠΕΙΡΑΜΑ8

 το δεύτερο μέρος ήταν αφιερωμένο στην εικονογράφηση του βιβλίου από τον κάθε μαθητή. Οι μαθητές μας ενθουσιάστηκαν, χάρηκαν το παραμύθι και ζωγράφισαν καταπληκτικά με την καθοδήγηση της κας Μαριάννας και της κας Αγγελικής! Σας Ευχαριστούμε πολύ!

2ο ΠΕΙΡΑΜΑ9    2ο ΠΕΙΡΑΜΑ10

τα φανταστικά δημιουργήματα των μαθητών μας!

2ο ΠΕΙΡΑΜΑ6    2ο ΠΕΙΡΑΜΑ7

1ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΝΕΑΣ ΛΑΜΨΑΚΟΥ

11 Μαρτίου, 2023

Επιτέλους έφτασε η άνοιξη!! Καινούρια εποχή, στολίσαμε την τάξη με χαρταετούς και την κυρα-Σαρακοστή!


185
7   6

Υποδεχτήκαμε το Μάρτη με ποιήματα, παραδόσεις και παροιμίες, ζωγραφίσαμε και γράψαμε: “Μάρτης είναι, νάζια κάνει… πότε κλαίει και πότε γελάει”.

1    3

Ζωντανέψαμε και ζωγραφίσαμε το υπέροχο ποίημα της Μπαμπούδη ”Ο Μάρτης και η Μάνα του…”

.jpg

Φορέσαμε «Μαρτάκια», που θα βγουν από τα χέρια μας μόλις δούμε τα πρώτα χελιδόνια, θα τα αφήσουμε στα λουλούδια και τα πουλάκια θα  φτιάξουν τις φωλιές τους…

5

“6 Μαρτίου – Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ενδοσχολικής βίας και του Εκφοβισμού”

Στο Νηπιαγωγείο αξιοποιήσαμε εποπτικό υλικό, κάρτες αναφοράς για την φιλία και πίνακες αναφοράς για την ενδοσχολική βία για συζήτηση με τα παιδιά. Διαβάσαμε το παραμύθι,: “Τα χέρια δεν χτυπάνε…Τα χέρια αγαπάνε”,  ζωγραφίσαμε και ακολούθησε συζήτηση.

7   8

Παρακολουθήσαμε το παραμύθι ‘’η Τσαλακωμένη καρδιά του Πρασινούλη’’.  Καθώς βλέπαμε το παραμύθι, κάθε παιδί κρατούσε την καρδούλα που είχε κόψει, που συμβόλιζε την καρδιά του ήρωα, του  Πρασινούλη, και κάθε φορά  που εκφοβίζονταν τσαλάκωναν και λίγο την καρδιά. Στο τέλος η καρδιά του ήρωα είχε γίνει μια τσαλακωμένη μπάλα. Την ανοίξαμε και είδαμε ότι τσαλακώθηκε τόσο πολύ που δεν έμοιαζε με την αρχική. Όσο και να προσπαθήσαμε δεν καταφέραμε να την κάνουμε λεία. Οι λέξεις και οι πράξεις την είχαν πληγώσει, είχαν αφήσει τα σημάδια τους. Ένας πληγωμένος λοιπόν χρειάζεται φάρμακα και τσιρότα ! Έτσι κολλήσαμε πάνω στην καρδούλα ‘’τσιρότα-γλυκές και ευγενικές λεξούλες’’. Ακολούθησε συζήτηση, σχετικά με την ιστορία, πώς μια καρδιά, τσαλακώνεται όταν δέχεται άσχημα λόγια ή επιθετική συμπεριφορά και προβληματισμός, <<έχουμε εμείς τσαλακώσει κάποια καρδούλα;>>, <<τι πρέπει να κάνουμε;>> Διαπιστώσαμε την δύναμη που έχουν οι λέξεις, πόσο μπορούν να μας πληγώσουν. Έτσι και οι λέξεις δεν γυρνάνε πίσω γιαυτό πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί με αυτές.

3    4

οι μαθητές πήραν στο σπίτι την “τσαλακωμένη καρδούλα” και μια ενημερωτική επιστολή επιστολή για το μήνυμα της ημέρας.



Λήψη αρχείου

Συζητήσαμε τι πρέπει & τι δεν πρέπει να κάνουμε στο σχολείο. Και τέλος φωνάξαμε το σύνθημα μας: ”ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ – ΝΑΙ ΣΤΗ ΦΙΛΙΑ”

32