1ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΝΕΑΣ ΛΑΜΨΑΚΟΥ

27 Φεβρουαρίου, 2023

Στα πλαίσια της Θεματικής: “Ήθη κι έθιμα της Αποκριάς”, και το Σχέδιο Δράσης της σχολικής μονάδας μας:”Η Αυλή του Σχολείου….Αυλή των Θαυμάτων!”, οι μικροί μαθητές μας μασκαρεύτηκαν, χορέψαμε τον “Χαραλάμπη”, “την σκούπα”, “το πιπέρι”, κάναμε διαγωνισμό τραγουδιού και χορού, “πλέξαμε το γαϊτανάκι”….

”Θαυμάστε τους  καταπληκτικούς μασκαράδες μας!!!!!”

1    5

.jpg   12

Στήσαμε και ξεφαντώσαμε στην αυλή του νηπιαγωγείου μας στο αποκριάτικο πάρτι  μας , με λιχουδιές, γλέντι, χορό , τραγούδι , φαγητό και πολλά – πολλά παιχνίδια. Ευχαριστούμε τον Σύλλογο Γονέων του Νηπιαγωγείου μας, η ανιματέρ, διασκέδασε τους φανταστικούς μασκαράδες μας, συμμετείχαν με κέφι και γέλιο σε όλα τα παιχνίδια. Επίσης ευχαριστούμε τον Σύλλογο Γονέων του Δημοτικού Σχολείου για τα νόστιμα σουβλάκια που μας πρόσφερε!

 6   7α

8α    9 Αντιγραφή

   14   11

13   2

ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ!!!

 ”Μασκαρέματα” με κέφι, φαντασία και καρναβαλίστικη διάθεση, οι αποκριάτικες δημιουργίες των μαθητών μας!!! Καλές Απόκριες!

18    181 35

παραδείσια πουλιά

1    34

Αστείοι, πολύχρωμοι Κλόουν 

182     183 184

 

“Χειμωνιάτικες κατασκευές”

“Χειμερία νάρκη”, πολλά ζωάκια τον χειμώνα απολαμβάνουν τον χειμωνιάτικο ύπνο τους, Σ..σ..σ..σ.σ.. ησυχία, να μην τα ξυπνήσουμε…..

ΧΕΙΜ1

ΧΕΙΜ2     8

Η μπουγάδα με τα χειμωνιάτικα ρούχα….

ΧΕΙΜ

“Η Αμυγδαλίτσα του σχολείου μας στολίστηκε, ντύθηκε “νυφούλα”!

7

6    5

 

“Δανειστική Βιβλιοθήκη”

   «Δανειστική Βιβλιοθήκη», στο Νηπιαγωγείο μας. Κάθε Παρασκευή τα παιδιά επιλέγουν ένα βιβλίο το οποίο “διαβάζουν“ με τη βοήθεια ενός ενήλικα και το επιστρέφουν τη Δευτέρα.  Φτιάξαμε ταυτότητες, Κανόνες Δανεισμού  το φύλλο καταγραφής, το οποίο καλούνται να συμπληρώσουν οι μαθητές μετά την ανάγνωση του βιβλίου και τις τσάντες που θα το μεταφέρουν.  Οι τσάντες είναι προσφορά της μητέρας της Ιωάννας μας, της κας Νίτσας Πολύχρονου-Ζούπα. Τις διακοσμήσαμε με την κα Σοφία, με πολλή αγάπη και όρεξη για τα αγαπημένα μας παιδιά. Ιωάννα και Νίτσα σας ευχαριστούμε πολύ!!! Παιδιά καλά ταξίδια στον υπέροχο κόσμο του παραμυθιού!!!

2    3

.jpg    1 2

“Τσικνοπέμπτη” σήμερα και στο σχολείο μας περάσαμε τέλεια!!!! Τσικνίσαμε με τα νόστιμα σουβλάκια προσφορά του Συλλόγου μας

TSIKNOPEMPTH

μασκαρευτήκαμε, χορέψαμε και παίξαμε τους πειρατές, ζωντανέψαμε την φανταστική ιστορία: “Οι καλοί και οι κακοί Πειρατες”

PEIRATES     PEIRATES1

PEIRATES2

και γελάσαμε με την υπέροχη παράσταση “ο Καραγκιόζης νύφη”. Είχε πολύ γέλιο και μουσική,  Ευχαριστούμε τον Μάριο Σέγκο για την υπέροχη παράσταση! Μπράβο!!!

KARAGKIOZHS

Ευχαριστούμε τον Σύλλογο Γονέων του Νηπιαγωγείου μας! Χρόνια πολλά! με Πόπη χατζηαντωνάκη, Σοφία Νταϊρατζή, Χριστίνα Γιαννακούλα

“Μια πετρόσουπα”, από το Κουκλοθέατρο Καραμπόλα

Παράσταση κουκλοθέατρου για τους μικρούς μαθητές μας, από το Κουκλοθέατρο Καραμπόλα, μαγείρεψαν ένα παραδοσιακό παραμύθι: «Μία πετρόσουπα» με χειροποίητες κούκλες και ζωντανή μουσική. Μια ιστορία που με πολύ χιούμορ και παιχνίδι θίγει θέματα ευαίσθητα και βαθιά ανθρώπινα. Τη δύναμη, την προσφορά, το μοίρασμα. Μπορεί μια πέτρα να φέρει τους ανθρώπους κοντά στη φύση τους; Μια παράσταση που μας μάγεψε, τα παιδιά συμμετείχαν, τραγούδησαν, έπαιξαν με τους ηθοποιούς και τις κούκλες!!! Ευχαριστούμε το Δημοτικό Σχολείο για την φιλοξενία! Συγχαρητήρια στα φανταστικά παιδιά μας για την τέλεια συμπεριφορά και την συμμετοχή τους!!!

12   11

13   20230213 110126

Οι μαθητές μας αποτύπωσαν τις εντυπώσεις τους στο χαρτί.

9   8

1ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΝΕΑΣ ΛΑΜΨΑΚΟΥ

8 Φεβρουαρίου, 2023

Πραγματοποιήσαμε εκπαιδευτική επίσκεψη στο κοινοτικό γραφείο του χωριού μας,  στον πολιτιστικό  Σύλλογο Αναξαγόρας. Η επίσκεψη κάλυψε διδακτικούς στόχους, σχετικά με το 2ο Εργαστήρι Δεξιοτήτων.   Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Σύλλογο για την ζεστή φιλοξενία  και ιδιαίτερα τις κυρίες Σοφία, Κατερίνα και Χρυσάνθη για την υποδοχή και τα κεράσματα τους!

ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ7

Οι μαθητές μας ξεφύλλισαν τα όμορφα παιδικά βιβλία της μικρής Βιβλιοθήκης του Συλλόγου. Διαβάσαμε και ζωγραφίσαμε το παραμύθι της Γιολάντας Τσορώνη «Το κόκκινο γιλέκο».

ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ      ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ3

Επίσης μας δόθηκε η ευκαιρία για παιχνίδι και ψυχαγωγία στο χώρο γυμναστικής. Τα παιδιά μας ενθουσιάστηκαν! 

ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ1     ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ4