«ΛΙΟΜΑΖΩΜΑ» Στην αυλή του Νηπιαγωγείου μας, η μικρή «ελίτσα μας», είχε αρκετούς καρπούς! Γίναμε αγρότες και μάθαμε στην πράξη πώς γίνεται το «λιομάζωμα». Οι μικροί μαθητές μας ξετρελάθηκαν, με ενθουσιασμό έστρωσαν τα ελιόπανα και σαν μελίσσι μάζεψαν τις ελίτσες! Ακολούθησαν υπέροχες δραστηριότητες και συζητήσεις. Το θέμα είναι ενδιαφέρον και θα συνεχιστεί. ΜΠΡΑΒΟ στα καταπληκτικά παιδιά μας!!!

.jpg    1342    3  4   5  11   12

  1345

.

1ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΝΕΑΣ ΛΑΜΨΑΚΟΥ

20 Νοεμβρίου, 2022

Στις 17 Νοέμβρη, στο Νηπιαγωγείο μας τιμάμε την Επέτειο για το Πολυτεχνείο με πολλές  συζητήσεις, παραμύθια, επετειακά τραγούδια και δραστηριότητες και κατασκευές.

Το περιστέρι και το σύμβολο της “ΕΙΡΗΝΗΣ”

  .jpg   2

‘Ένα λουλουδάκι, φόρος τιμής από τους μικρούς μας μαθητές, στο Ηρώο, για αυτούς που θυσιάστηκαν, για ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΙΣΟΤΗΤΑ.

1    20221117 093849

“Ο Εγωιστής Γίγαντας”, την παράσταση κουκλοθεάτρου από την Αναστασία Ξηρομερίτου, είχαμε την χαρά να παρακολουθήσουμε στο Νηπιαγωγείο μας. Μία ολοκληρωμένη παράσταση με σκηνικά φωτισμό, μουσική, δράση. Οι μαθητές μας ενθουσιάστηκαν και συμμετείχαν με χορό και τραγούδι. Στο τέλος γνώρισαν τις κούκλες της παράστασης και πήραν δώρο μια χειροποίητη δακτυλόκουκλα. Υπέροχη εμπειρία! Περάσαμε τέλεια!

20221111 123819   .jpg

3   .jpg

4   5

1   6

Ζωγραφίζω ότι μου άρεσε από την παράσταση

114

Σαλιγκαράκια…. στην αυλή μας!

Σαλιγκαράκια….στην αυλή μας! Είμαστε πολύ τυχεροί, γιατί έχουμε καλούς φίλους, ο Κωνσταντίνος και  η Ηρώ μας έφεραν σαλιγκαράκια και τους ευχαριστούμε πολύ! Δεν υπάρχει καλύτερη αφόρμηση για ένα εκπαιδευτικό ταξίδι!  Ευκαιρία λοιπόν να τα γνωρίσουμε.! Πού ζουν τα σαλιγκάρια; Τι τρώνε; Πώς είναι το σώμα τους;….Τα βάλαμε στην αυλή μας, τα μικρά μου αστέρια τα ταϊζουν μαρουλάκια, παρατηρούν  το καβούκι τους και τα παρακολουθούν όταν βγαίνουν από το καβούκι τους και περπατούν…Διαβάσαμε παραμύθια, μάθαμε τραγούδι, κάναμε χειροτεχνίες, τα ζωγραφίσαμε και περπατήσαμε πάνω σε στροβιλο-διαδρομές.

5    6

3    .jpg

στρόβιλοι και σαλιγκαροδιαδρομές

2    1