Τρίγωνο με 3 πλευρές

Σαν τι μοιάζει αυτό το σχήμα; Σαν σημαία! πανί βάρκας!  τρίγωνο τυράκι! είναι το Δ της Δέσποινας! σαν πυραμίδα! ένα κομμάτι πίτσας!  τυροπιτάκι! σαν αυτό που λέμε τα κάλαντα!

περπατήσαμε το τρίγωνο, το σχεδιάσαμε στη μοκέτα, 3 παιδιά με το σώμα τους, με τα δάχτυλα, με την πλαστελίνη, το γράψαμε, το σχεδιάσαμε και το κόψαμε, φτιάξαμε τα τριγωνοανθρωπάκια και τα ζωντανέψαμε!

Συγκρίναμε, βρήκαμε ομοιότητες και διαφορές με τον κύκλο και το τετράγωνο.Κάναμε ένα μαγικό:διπλώσαμε ένα τετράγωνο και έγινε τρίγωνο, το κόψαμε, φτιάξαμε 2 τριγωνάκια!

Είδαμε το παραμύθι του <<Γιώργου Σακελλαρίδη:Ένα Τρίγωνο στη χώρα των Κύκλων.>> Εξαιρετικό παραμύθι, το μήνυμα του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.Συζητήσαμε, προβληματιστήκαμε, το ζωγραφίσαμε και το δραματοποιήσαμε.

Χορέψαμε! ξεφαντώσαμε! με το τραγούδι από τα Ζουζούνια:Τρίγωνο, τριγωνάκι.

Μαθαίνω τα σχήματα! Παιδική Εκπαιδευτική Τηλεόραση

Επιμέλεια άρθρου: Πόπη Χατζηαντωνάκη

Εγγραφές στα Νηπιαγωγεία

                                                                         ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ   Οι εγγραφές   των νηπίων στο 1ο Νηπιαγωγείο Νέας Λαμψάκου για το σχολικό έτος 2020-21 θα πραγματοποιούνται  από 15 έως 29 Μαΐου 2020 στον χώρο του σχολείου  από τις   9.00π.μ.- 12.30μ.μ.                           Εγγράφονται  τα νήπια που έχουν γεννηθεί  το 2015 και  προνήπια το 2016.

   Τα όρια του 1ου Νηπιαγωγείου Νέας Λαμψάκου είναι:   

Περιοχή «Μακρυχώραφα»

Περιοχή που περικλείεται από τις οδούς: Πιτυούσης – Δαβάκη – Πολυτεχνείου – Β. Μουλά

Ειδικότερα: Η οδός Πολυτεχνείου ΜΟΝΑ – ΖΥΓΑ ανήκουν στο 2ο Νηπ/γείο Ν. Λαμψάκου

Τα δικαιολογητικά εγγραφής θα καταθέτονται στο νηπιαγωγείο κατά τις μέρες και τις ώρες που ορίζονται για τις εγγραφές.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Για την εγγραφή του νηπίου/προνηπίου ο γονέας/ κηδεμόνας

ακολουθεί τα παρακάτω βήματα:

  • Είσοδος στη σελίδα της εφαρμογής (  https://proti-eggrafi.services.gov.gr/ ) και επιλογή του Νηπιαγωγείου στο οποίο  ανήκει σύμφωνα με τη διεύθυνση κατοικίας του.
  • Χρήση κωδικών: Οι γονείς/κηδεμόνες, κατά την είσοδό τους στην ηλεκτρονική Υπηρεσία «Πρώτη Εγγραφή» της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr) αυθεντικοποιούνται με την χρήση των κωδικών-διαπιστευτηρίων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης (taxisnet).
  • Συμπλήρωση στοιχείων επικοινωνίας: Κατά την είσοδό του στο

σύστημα, ο γονέας/κηδεμόνας συμπληρώνει τα στοιχεία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου     (προαιρετικά) και κινητού τηλεφώνου μέσω του οποίου θα ενημερώνεται για την πορεία   της αίτησής του.

Για την υποβολή της αίτησης γονέας/κηδεμόνας συμπληρώνει διαδοχικά τα ακόλουθα:

α) τα στοιχεία του νηπίου/προνηπίου για το οποίο αιτείται την εγγραφή

β) τη διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του, την οποία τεκμηριώνει αναρτώντας σε ψηφιακή μορφή εγγράφου σχετικό αποδεικτικό, όπως λογαριασμό ΔΕΚΟ, μισθωτήριο συμβόλαιο, ή άλλο δημόσιο πρόσφατο έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ρητά η διεύθυνση κατοικίας,

γ) το ονοματεπώνυμο άλλου τέκνου, που φοιτά στην ίδια ή σε συστεγαζόμενη σχολική μονάδα, εφόσον υπάρχει και για το οποίο θα χρειαστεί να προσκομίσει Βεβαίωση Φοίτησης από τον Διευθυντή της συστεγαζόμενης σχολικής μονάδας.

δ) εάν επιθυμεί τη φοίτηση του νηπίου/προνηπίου στο Προαιρετικό Ολοήμερο πρόγραμμα ή/και στο Τμήμα Πρόωρης Υποδοχής,

ε) τα στοιχεία των συνοδών των νηπίων/προνηπίων κατά την προσέλευση και αποχώρηση τους από τη σχολική μονάδα και

στ) επιλέγει τη δήλωση: «Υποβάλλοντας αυτή την αίτηση, αναλαμβάνω την ευθύνη για την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση του νηπίου/προνηπίου».

ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

 Βιβλιάριο Εμβολίων, του μαθητή/τριας, ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια

  • Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Θα δοθεί στο Νηπιαγωγείο)
  • Βεβαίωση από ΚΕΣΥ, ή δημόσιο ιατροπαιδαγωγικό κέντρο ή άλλη αρμόδια δημόσια υπηρεσία, εφόσον υπάρχει, σε περιπτώσεις μαθητών/τριών με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.
  • Βεβαίωση φοίτησης άλλου τέκνου, που φοιτά στην ίδια ή σε συστεγαζόμενη σχολική μονάδα, εφόσον υπάρχει

Για εγγραφή στο Προαιρετικό Ολοήμερο Τμήμα απαιτούνται επίσης τα εξής Δικαιολογητικά

  1. Βεβαίωση του φορέα εργασίας των δύο γονέων , ή Κάρτα ανεργίας σε περίπτωση που είναι οι γονείς άνεργοι , ή Βεβαίωση εργασίας από τον ένα γονέα και κάρτα ανεργίας από τον άλλο
  2. Για τους αυτοαπασχολούμενους, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες, απαιτείται προσκόμιση πρόσφατης βεβαίωσης του ασφαλιστικού τους φορέα ή πρόσφατο ειδοποιητήριο πληρωμής του τρέχοντος έτους

 Οι αλλοδαποί μαθητές θα πρέπει να προσκομίσουν πιστοποιητικό ή ληξιαρχική πράξη γεννήσεως, το οποίο θα έχει μεταφραστεί από τη Μεταφραστική Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών καθώς και όλα τα παραπάνω δικαιολογητικά

Νέα Λάμψακος  14 /5 /2020

Οδηγίες Χρήσης Εφαρμογής για Κηδεμόνες V2 Οδηγίες Χρήσης Εφαρμογής για Νηπιαγωγεία V2