Καθώς προετοιμαζόμασταν για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου, έγιναν συζητήσεις για τα άσχημα που προκαλεί ο πόλεμος, αλλά και για τη σημαντικότητα του πολυπόθητου αγαθού της “ειρήνης”, που εμείς σήμερα έχουμε τη χαρά να απολαμβάνουμε! Στο πλαίσιο αυτό, την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2024, παρακολουθήσαμε και το Θέατρο Σκιών, με θέμα “Ο Καραγκιόζης και το έπος του ΄40”.
Επιπλέον, μέσα από βιβλία, ποικίλο αρχειακό και ψηφιακό υλικό, το χρονικό “ξεδιπλώθηκε”, δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία να σχολιάσουμε τον άνισο αγώνα των Ελλήνων απέναντι στους κατακτητές, το υπέρμετρο θάρρος τους, τον πατριωτισμό τους, την αυτοθυσία τους! Το ιστορικό «Όχι» του ελληνικού λαού, μια λέξη μικρή και αποφασιστική, που έκρυβε μέσα της όλο το πάθος για ελευθερία.
Η γιορτή που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του σχολείου την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2024, ήταν ξεχωριστή, με επετειακά τραγούδια και ποιήματα από τους μικρούς μας μαθητές και μαθήτριες!
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΑΔΑ!