Ιστορικό

Μάρτιος 2011
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

11ο Μαθητικό Συμπόσιο Unesco (Δίκτυο ASPnet)

20 Μαρτίου 2011 από

Δέκα μαθήτριες και μαθητές από τη Β τάξη του σχολείου μας πήρε μέρος φέτος στις εργασίες του 11ου Μαθητικού Συμποσίου του Δικτύου Λυκείων Νομού Αττικής, που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα των Συνεργαζομένων Σχολείων της UNESCO (Aspnet). Το διήμερο Μαθητικό Συμπόσιο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας διά βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και έγινε στην Αθήνα στις 25 & 26 Φεβρουαρίου 2011. Σχολείο διοργανωτής: Ελληνογαλλική Σχολή Ουρσουλινών (Ψυχικό Αττικής), σε συνεργασία με την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO.

Περισσότερες πληροφορίες για τον τρόπο λειτουργίας των Μαθητικών Συμποσίων της Unesco μπορείτε να δείτε εδώ.

Το θέμα του Συμποσίου, στο οποίο προετοιμάστηκαν οι μαθήτριες και μαθητές του σχολείου μας, ήταν «Νέοι και Διαδίκτυο-Εκπαίδευση, Ενημέρωση, Ψυχαγωγία, Κίνδυνοι και Ασφάλεια στην Ψηφιακή Εποχή».

Υποθέματα του συμποσίου ήταν:

1. “Εκπαίδευση και διαδίκτυο” (το διαδίκτυο ως παράγοντας και μέσο εκπαίδευσης. Περαιτέρω αξιοποίηση των δυνατοτήτων του- προοπτικές και προβληματισμοί).

2. “Ελεύθερος χρόνος και διαδίκτυο (Ενημέρωση- ψυχαγωγία- διαπροσωπικές σχέσεις- οφέλη και κίνδυνοι)”.

3. “Εργασιακό-οικονομικό περιβάλλον και διαδίκτυο (Εργασιακές σχέσεις-οικονομικές συναλλαγές-κίνητρα και αντικίνητρα)”.

4. “Ενεργοί πολίτες και διαδίκτυο (Ζητήματα πολιτικής συμμετοχής)”.

Οι μαθήτριες και μαθητές του σχολείου μας, που πήραν μέρος στις εργασίες του συμποσίου, εμφανίζονται εδώ.

Ο εκπαιδευτικός του προγράμματος Λ. Πόλκας (ΠΕ 02) προετοίμασε τις μαθήτριες και του μαθητές για τη συμμετοχή και εμπλοκή τους τόσο στο καλλιτεχνικό μέρος του διήμερου Μαθητικού Συμποσίου όσο και στις συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης που ακολούθησαν.

Οι θέσεις της ομάδας των μαθητών για την ανάπτυξη του θέματος και των υποθεμάτων του Συμποσίου στις συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης υπάρχουν εδώ.

Στο Καλλιτεχνικό μέρος του Συμποσίου παρουσιάστηκε βιντεογραφημένη προβολή με τίτλο “Διαδίκτυο χωρίς δίχτυα”. Για να το δείτε, κάντε κλικ  εδώ.

Ένα στιγμιότυπο από τις εργασίες του συμποσίου:

Ουρσουλίνες

 

Κατηγορία Δραστηριότητες 2010-2011, Συνεργασίες-Δίκτυα | 1 σχόλιο »



Τα σχόλια είναι κλειστά.